otroci vidijo, otroci naredijo....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

(itak ni dileme, da imajo alterjevsi starši že iz plenic vzgojene otroke, ki jih nikoli niso izsiljevali
smirk-1.gif
)

Itaq ni dileme, da največ vedo o vzgoji otrok tisti alterjevci ki jih sami nimajo.
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
a) Plešeš okoli njega in mu na dolgo in široko filozofsko utemeljuješ, zakaj to vedenje ni primerno (narod pa izgublja živce)
b) daš, kar zahteva (mulo pa za foro doda še par zahtev)
c) zagrabiš ga za roko in brez besed zvlečeš s ceste (btk, da te zaradi tega gleda cela vas), saj si se z njim že enkrat menil, da tako obnašanje ni zaželjeno (ajs, fizično nasilje)
d) drugo (opis zaželjen)

grims-1.gif

(itak ni dileme, da imajo alterjevsi starši že iz plenic vzgojene otroke, ki jih nikoli niso izsiljevali
smirk-1.gif
)
d) ga primem za roko, dvignem, mu jih naložim par po riti in ga zvlečem s ceste. Zraven pa še mimoidoči ženski, ki se zgraža nad fizičnem nasiljem razložim, da naj se briga za svoje stvari.
evil.gif
.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Drugače pa metanje po tleh ni boljšega zdravila (če se to zgodi doma), kot kozarec mrzle vode v obraz. Jih hitro mine!

PS: pa ne mislim uporabnice kozarec

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

smirk-1.gif
)

Itaq ni dileme, da največ vedo o vzgoji otrok tisti alterjevci ki jih sami nimajo.
smirk-1.gif

aplauz.gif

Se čisto strinjam. Sedaj so vsi pametni.

Sam se ne strinjam z pretepanjem in poznam kar nekaj družin, ki imajo super otroke, ki so socialni, ne delajo problemov v vrtcih, šolah itd in jih starši niti enkrat niso tepli.

Otroci so ponavadi taki, kot starši. Če so starši neuravnovešeni, bodo tudi otroci. Če starši rabijo prisilo, da se uklonijo normam družbe, potem to prenesejo tudi na otroke, potem je pač pretepanje (zastrahovanje) pač del vzgoje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Mato pravi:Otroci so ponavadi taki, kot starši. Če so starši neuravnovešeni, bodo tudi otroci. Če starši rabijo prisilo, da se uklonijo normam družbe, potem to prenesejo tudi na otroke, potem je pač pretepanje (zastrahovanje) pač del vzgoje.
Čisto enostavno vprašanje še zate. Kako boš rešil zgoraj opisano hipotetično situacijo. Morda bomo pa našli pravi način in se bomo vsi nekaj naučili.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Drugače pa metanje po tleh ni boljšega zdravila (če se to zgodi doma), kot kozarec mrzle vode v obraz. Jih hitro mine!

PS: pa ne mislim uporabnice kozarec
Ta sistem dela čudeže tudi pri odraslih.
zmaga.gif

Kot bi ogenj pogasu.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:Otroci so ponavadi taki, kot starši. Če so starši neuravnovešeni, bodo tudi otroci. Če starši rabijo prisilo, da se uklonijo normam družbe, potem to prenesejo tudi na otroke, potem je pač pretepanje (zastrahovanje) pač del vzgoje.
Čisto enostavno vprašanje še zate. Kako boš rešil zgoraj opisano hipotetično situacijo. Morda bomo pa našli pravi način in se bomo vsi nekaj naučili.

Do take situacije ne pride čez noč, ampak je posledica mnogokratne napačne reakcije staršev. Predvsem pa premalo ukvarjanja z otrokom.
Če bi prišlo do take situacije, bi dvignil otroka in ga odnesel, nato bi se pa globoko zamislil nad seboj in poiskal pomoč.

Pa to, da se vse vrti okoli otroka ni res. Danes se tisti starši, ki težijo po šolah in vrcih sigurno ne ukvarjajo veliko z otroci, ampak jim pa veliko nudijo v materialnem smislu. Dejansko pa za otoke nimajo veliko potrplenja in posluha. Kupiotrokuigracodatibodalmir.press

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Do take situacije ne pride čez noč, ampak je posledica mnogokratne napačne reakcije staršev. Predvsem pa premalo ukvarjanja z otrokom.
Se strinjam.
Citat:
Pa to, da se vse vrti okoli otroka ni res. Danes se tisti starši, ki težijo po šolah in vrcih sigurno ne ukvarjajo veliko z otroci, ampak jim pa veliko nudijo v materialnem smislu. Dejansko pa za otoke nimajo veliko potrplenja in posluha. Kupiotrokuigracodatibodalmir.press
Se strinjam.
Citat:
Če bi prišlo do take situacije, bi dvignil otroka in ga odnesel, nato bi se pa globoko zamislil nad seboj in poiskal pomoč.
Torej otrok seveda čisto nič ni kriv. Pač, ker ni vzgojiteljice (ali kakšnega drugega žrtvenega jagnjeta) zraven, si pač potem sam kriv. On je pa angelček seveda.

PS: Tudi najbolje vzgojeni preizkušajo meje, verjetno pa res ne tako ostro.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Zdej pa prosim še za kmečko razlago teh besed. Da bom vsaj približno vedel, če bom kdaj dimisiven.

Sicer me BK za to, ampak ok, baje se je treba vsak dan nekaj novega naučit.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Prosto besedotvorjeno po Dimsi Rupsi aka minister Protestna nota
Aha, izgleda bom večkrat do Parlamenta moral skočit.
smirk-1.gif

No, zdej grem pa lahko spat
cheer.gif
. Sem se naučil nekaj novega. Kvota izpolnjena.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Kupiotrokuigracodatibodalmir.press

Že že, ampak to se zna stopnjevat.

Sam sem pristaš tega, da si mora igračo ali bilokaj drugega zaslužiti. Samo tako bo znal ceniti dobljeno stvar, pa še kako delovno navado zna pridobit.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.004
1.440
113
KSZ

Mene pa zanima kje so se otroci naučili naslednje stvari.

Avto sem imel parkiran blizu nekega vrtca. Ker je bilo vroče sem odprl vsa stekla na avtomobilu ter se odpeljal proti svojemu cilju. Peljal sem počasi ter ob živi meji, ki ograjuje vrtec. Živa meja ima vmes praznino skozi katero otroci mečejo kamne. Njihov cilj je zadeti vsak avto, ki se pelje. Enako so storili meni. Skupina otrok je vrgla kamenje v moj avto. Škoda sicer ni velika, vendar škoda je. To me ni najbolj šokiralo, pravi šok šele prihaja. Na zadnjem sedežu mojega avtomobila je ležal kamen, ki je tehtal reci piši doboro kilo. Torej teoretično, če bi imel zaprto steklo bi mi razbil steklo, teoretično, če bi zadel prvo steklo bi me lahko resno poškodoval.

Odšel sem v vrtec. Vzgojiteljice so bile povsem na drugi strani. Za otroke jim ni bilo mar. Šele ko sem popizdil so pritekle k meni. Stopil sem tudi do ravnateljice katera se mi je neskončno opravičevala ter me prosila, da jih ne tožim, itd.

Zdaj pa vi meni povejte kako lahko pride na misel otroku, da meče kamne v mimoidoče vozilo. Ko sem bil majhen mi je mivka ter nekaj avtomobilov zadostovalo za cel dan, tukaj pa mali pamži uničujejo privatno lastnino. Kje je tukaj vzgoja? Kakšen starš moraš biti, da vzgojiš tako nevzgojeno teslo? Otrok, ki mi je vrgel "skalo" skozi zadnje steklo se mi semej v obraz, ostali, ki so metali manjše kamenje pa ga na glas vzpodbujajo kako "dobro" je opravil svoje delo.

Vam moram jaz vzgajati otroke, drhal neumna!!!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
zakaj pa nisi tozil vrtec IN starsev?
confused-1.gif
jaz bi, samo hudic je, ker starsi tistega otroka ne bi pretepli tako, da dva dni ne bi mogel hoditi ampak bi ga se zagovarjali.

nas so ucitelji v osnovni soli kaznovali. ucitelj telovadbe konkretno mi je primazal dve lepi klofuti, ker nisem bil tiho kljub opozorilu. molil sem, da tega ne zvejo starsi na roditeljskem sestanku, ker bi me doma fotr "vzel v roke".

spomnim se tudi, da si v jugoslaviji nismo upali ponoci popivati po ulicah in razgrajati, ker je hitro prisla milicija z maricami. so te strpali in do jutra treznili s pendreki.

red mora biti, danes se govori samo o klincevih pravicah. kje so pa DOLZNOSTI?