original ali replika

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tako nekako ja, kar se tiče replike in kopije. ...:) Original je v tem kontekstu z alu felgami izjema, saj le govorimo o serijski proizvodnji...ampak pustimo to
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tako nekako ja, kar se tiče replike in kopije. ...:) Original je v tem kontekstu z alu felgami izjema, saj le govorimo o serijski proizvodnji...ampak pustimo to
smile-1.gif

potemtakem bi bili tudi vsi avtomobili replike, ker je original samo eden

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
največja razlika zna biti v teži, to pa zna biti malo problematično, sicer pa glede zvijanja je odvisno od feln, ene so lahko slabe druge dobre,.
,,zadnje sem vzel replike in se niso zvile, prej sem imel 2 cola manjše original platišča in sem ji zelo zvil,..
raje vzamem repliko in mi pol ni panike če jih kje popraskam in zvijem ker so ponavadi 3x cenejše, tudi če jih pol menjaš na 2 leti ni nek strošek

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tako so nas učili, pred...15 leti
smile-1.gif
Torej:
- original je lahko samo eden in edini,
- replika je lahko samo :
A: en izvod prvotnega originala
B: več izvodov s tem, da je proizvajalec/umetnik... ISTI, kot je naredil original
- kopija je večje število originala in NI isti proizvajalec/umetnik...

Tko se spomijnam, me pa naj popravi kdo, če se motim
smile-1.gif

Ti pa si zakompliciral tole...
grin1.gif

1. Replika in kopija sta sopomenki (replicirati = kopirati). Izraz replike se uporablja, ker se sliši bolj fensi in se bolje prodaja.

2. Pri feltnah pač ni govora o originalu kot pojmu v umetnosti, ampak pojmu v industriji. Ergo - originalni izdelki so vsi tisti, ki jih izdela prvoten izdelovalec. V grobem rečeno.

Btw, kje so vas pa učili tole?
smile-1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
LOL. Feltne homologirat? Pa kaj se bodo še spomnili v tej butasti državi. Za dimenzijo gum še nekako razumem, ampak ne vem zakaj bi blo važno, kaj maš zaene feltne gor ...

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Ne, ker ti v homolomo ne piše nič o firmi platišč.

evo copy/paste moje homolomo: (dovoljene pnevmatike in platišča):

215/55R16 93V, 7J16 ET47; 215/50/R17 95W, 7J17 ET47;

Kdor od tle vidi katera feltna je dovoljena (proizvajalec) je zrel za psihiatrijo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jaz ti predlagam za pozimi zelene, na en "šrauf" - LIV Postojna.
stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Ne, ker ti v homolomo ne piše nič o firmi platišč.

evo copy/paste moje homolomo: (dovoljene pnevmatike in platišča):

215/55R16 93V, 7J16 ET47; 215/50/R17 95W, 7J17 ET47;

Kdor od tle vidi katera feltna je dovoljena (proizvajalec) je zrel za psihiatrijo.

Saj... Tole je iz moje homolomo...

homologacija1cr.jpg

Nikjer ne piše kakšno platišče mora bit na vozilu?!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nevem če ste že prisli do zaključka ali ne,ampak vseeno

ORIGINAL PLATIŠČE - platišče,ki pride serijsko z vozilom ali pa je bil kupljen kot originalni rezervni del
REPLIKA PLATIŠČ - 99% enak izgled kot original platišče, bistveno slabše kvalitete, večina slabše kvalitete izdelave ( trdota in barva)
NO NAME PLATIŠČA - teh je veliko, večina enaki proizvajalci kot za replike platišč, kvaliteta enaka, le drugačne oblike
PLATIŠČA - tukaj bi dodal pa znane firme ( MOMO, OZ , TOMASON , ... ) ki dejansko imajo neka testiranja in kvaliteto

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja a ti piše kake luči morajo bit v avtu? al pa izpuh?

original pač

V navodilih piše za žarnico H1 / 55W. Nikjer nisem prebral, da mora bit filips ali pa osram, ali pa bog ne daj narva.
Ima tvoj piđo fabriko svojih ORIGINAL žarnic?
stupid-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Imaš po svoje prav, vendar replika ni sito kot kopija. Pri repliki mora biti vsaj nek del originala, torej če govorimo o feltnah, mora biti nek originalni del prisoten. Proizvajalec replike je lahko isti , kot proizvajalec originala
smile-1.gif
Kopije so pa lahko samo na videz maksimalni približek originala .
tko so nas učili v srednji šoli
rolleyes-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sej je matey napisal....če imaš že v homo. napisano dimenzije recimo 205 55 r16, potem te felge NE rabiš posebaj homologirat. Če pa daš dodatno vpisat v kartonček, recimo 235 xx 18, potem rabiš za te 18tke feltne prvo ustrezen certifikat, da lahko homologiraš .
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Joj kok ste zakomplicirali...

Če se ne motim se fake Rolexom ipd. reče replika, no pa grem stavit, da v njih ni niti en kos originalen.
Ali pa če se vrnemo k avtom, prodajajo se Lamborghinji, Cobre itd. replike, no pa tudi tam ni nič originalnega.

Tako, da je to filozofiranje b.v.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne vem kako je z rolexi, vem pa da glede avtomobilov , ki si jih omenil so t.i Kit-cari, ki imajo lahko tudi originmalne dele aka, motor, podvozje, armaturko itn. Torej je izraz teh avftov replika na mestu .
Dosti je bilo mlatenja o tem....
Ve se, da je najboljše original feltna, ali pa kaka druga od priznanega proizvajalca.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja a ti piše kake luči morajo bit v avtu? al pa izpuh?

original pač

V navodilih piše za žarnico H1 / 55W. Nikjer nisem prebral, da mora bit filips ali pa osram, ali pa bog ne daj narva.
Ima tvoj piđo fabriko svojih ORIGINAL žarnic?
stupid-1.gif

Zakaj zdaj mene napadaš? Kot da sem si jaz to zmislil? Tudi meni se zdi to bedarija, ampak ne se čudit, če bojo na tehničnem rekli, da imaš neizpraven avto. Upam da nebojo, ampak ne potem jokat, da niste vedli.