Če misliš nadgraditi v HERMS sistem moraš itak štartat s tremi lonci. Začneš lahko tako, da enemu loncu dodaš dvojno dno in tako dobiš single infusion mash tune. V enem boš kuhal, v drugem pa vodo grel. Za nadgradnjo v HERMS samo dodaš spiralo v grelnik vode, povežeš s pumpami in gasa.
Po drugi strani pa..... Meni je služil, oziroma mi še služi, sistem narejen iz treh odrezanih sodov za pivo in dveh gorenčevih gorilnikov kar lep čas, čez nekaj časa sem dodal 70l lonec za kuhanje, da sem se znebil boil offa. Po petih letih, partisoč litrih in nekaj medaljah sem sedaj v fazi nakupa Braumeistra, pa se mi kar oko zarosi, ko pomislim, da bodo šli moji lončki od hiše (saj ne bodo šli, to sam žena misli).
Kar se količin tiče....ne si delat utvar, da boš kuhal kaj manj kot ti omogoča sistem in lepo štartaj na poln batch. Ena večjih hib domačega pivovarstva je, da si konstantno v pomanjkanju piva.