Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Še vedno mislim, da ima cena bencina v Sloveniji majhen vpliv na končno ceno produkta, v primerjavi z maržami/dajatvami, ki so na te produkte obešene.

Se pa strinjam s tabo, da se razlika v ceni nekje pozna, druga stvar je, če se splača temu posvečat tolk pozornosti. Men je naravnost smešno, ko ob vsaki podražitvi najbolj jokajo ravno tisti, ki bi se raje okoli vozili z javnim prevozom kot z avtom z 80 konji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo včeraj tankal v avstiji dizel 1.113!

Spet kar lep prihranek, daj Franci še kak davek ovčicam pribiti
cheer.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
itaq imajo ljudje kle gor avte k kurjo 3.8/100km tko da ni panike
Očitno folku res ni panike, glede na to s kolkšnimi kravami se vozijo okol. Mene zadnje leto ob porabi 4,6 podražitve sploh ne bolijo prav dosti.
grin1.gif

a če bi se hrana podražila, ker bi avtoprevozniki povišali cene prevozov te ne bi bolelo prav dosti?
confused-1.gif

naj sosedu crkne krava, da jaz ne bom hodil k njemu po mleko...
crazy1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Jaz pa 2 dni nazaj super 95 1,127 (Celovec).

5€ prihranka pri polnem tanku - ni slabo!
cheer.gif

Sicer pa še vedno preveč...
stupid-1.gif

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
A se še komu dogaja, da ko konča tankanje na avtomatu kaže ene cifre, ko gre na blagajno pa je več za plačat... Ko prideš nazaj do avta pa vidiš nove cifre na avtomatu, kot so na računu?
crazy1.gif
A nebi moral bit fiksno kar piše tam gor, od trenutka ko odložiš ročko do trenutka ko kdo drug ne dvigne ročke in se resetira?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pokličeš policijo se naredi zapisnik in nato vskoči inšpekcija in udari!

No to je v razvitih državah, za nas ne vem kak je postopek!

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
A se še komu dogaja, da ko konča tankanje na avtomatu kaže ene cifre, ko gre na blagajno pa je več za plačat... Ko prideš nazaj do avta pa vidiš nove cifre na avtomatu, kot so na računu?
crazy1.gif
A nebi moral bit fiksno kar piše tam gor, od trenutka ko odložiš ročko do trenutka ko kdo drug ne dvigne ročke in se resetira?

In kolko je razlika?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Dostkrat je blo razlike za 1 cent, ko sm natankal recimo 19.99€ in se je spremenil na 20.00€. Po moje bi moral avtomat prikazat zaokroženo cifro, ne da naknadno zaokrožujejo znesek prek blagajne, če je v tem fora... Ko se navzgor spremenijo litri in cena se pa vprašaš kak je to možno
crazy1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
O ja 1 cent, res diši po svinjskem nategu, če se človek zamisli koliko strank je dnevno in o kakšnih vsotah je to govora na mesečnem nivoju! Kot ti je svetoval pametni vaginar, poklicat policijo, inšpekcijo ter čakat ure in ure za 1 cent da se zadeve uredijo in napišejo zapisniki! Na tvojem mestu bi celo poklical protikorupcijsko komisijo, saj sumim da gre tukaj za kartelni dogovor med črpalko in med tistim ki nastavlja števce in si potem ta cent delita 50 50! Ni to hec, vdarit po mizi!
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lej en cent podariš tu, en cent podariš tam. Petrol ima cez 200.000 strank na dan in če vsaka podari 1 cent? Ti ko greš v trgovino ti je vseeno, če piše na polici da je cena 1 evro, ko prideš na blagajno pa bi bila cena 1.10 evra? Meni pač ni vseeno in če je tankal za 20 evrov (pač ugibamo koliko je modela natočil) in če je mašina kazala 20 ne more rečt blagajnik 20.01! Če pa kje obstaja pravilnik ali zakon, da se takšne merilne naprave na bencinskih črpalkah lahko motijo pa je moja objava odveč, ker pri nas te ne more več nič presenetit!
Res ne razumem ljudi ki so pripravljeni kar na vsakem vogalu puščati cente a jih nekateri res pobirate na cesti?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Muca, jebe se mi za 1 cent če ga vsak dan popušim! Podpiram pa kar si napisal ampak ti se s tem [censored], jaz se ne bom. Zakaj? Ker čas je denar. Zakaj bi jaz tam zabušaval čas, trošil impulze in čas?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če se tebi jebe meni se pač ne! Si predstavljaš, da vsaki babi, ki jo nate*nem dam eno milkino čokoladico in jo "preplačam" za 1 cent, veš koliko se nabere v mesecu?
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Drugič se pa tam pritoži. Sem zadnjič na Šentilju ugotovil, da ko sem dvignil ročko, je že v štartu kazalo nekaj centov. Povedal na šalterju in so šli takoj ukrepat. Da pa na vsaki tankšteli pribijejo en cent, je pa neumnost. Gotovo pa pride vsake toliko do kake napake, kar je normalno.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

1 cente razlike pride pri prenosu parametrov iz črpalke do računalnika blagajne. To ne moreš nič nardit. Čeprav največkrat se zgodi, da nekomu kaže, da je tankal 20€ pa je pol plačilo 19,99€.