Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Če si imel dobro linijo si se lahko, če linija v falusu, te pa javni prevoz precej več stane...
Čisto res. Že enega bi prišla cena za karto al pa en slabši mali avto par let nazaj isto. Ko smo se pa vozili trije je blo pa več kot pol cenej, hitrej in bolj udobn. Eno uro poznej smo lahk šli, pa še čakat ni blo treba busa celo večnost. V mestu je druga stvar, tam če že bus ne lahk vsaj kolo koristiš, da se bom pa 30, 40km vsak dan s kolesom vozu pa hvala lepa.
Če si izven Lj. brez avta praktično ne moreš nič. Vsem je lahko govorit vozi se z busom, kolesom, skuterjem, ja ni problem, če imaš pošto, banko, faks, službo, trgovski center niti 1km od doma. Pa v mestu tudi trola ni tak problem, ampak če imaš relacije ob progah in če imaš zadosti časa. Da bi se pa jaz, vozil vsak dan 40 km v ljubljano z avtobusom, moram dati za 'povratno' karto 10 €, če pelje avtobus po avtocesti, če pelje po regionalki še veča. Potem je pa število avtobusov ki vozijo po regionalki 2-3x večje, napolnjeni pa za 2-3x manj. Ni logike, če imaš povezavo ki je hitra, ekonomična in bolj zasedena da potem imaš drugo povezavo ki je počasnejša, dražja, manj zasedena ampak pelje pa večkrat v tednu kot ta prva
. Tako pa lepo se zjutraj napokam v avto, se zmenim s kom ki gre isto v ljubljano in se prišpara po 50 % in več. Pa sem gor v 20 minutah, edino parkiranje zna bit včasih zoprno. Da pa grem sam, ker imam popoldne faks, pa že padem v kategorijo ''študent ki se obnaša neekološko in polni parkirna mesta'' , čeprav porabim za prevoz vse skupaj 40 minut, če se peljem z vlakom ali avtobusom pa tudi do 2 uri in pol ker povezave niso tako goste da se ti pokrije in moraš dostikrat še čakat na povezavo. Tako da če se že sam vozim se mi izplača. Pa se vozim z 3 leta starim avtom.