operacija kile in prehrana po tem

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Evo, vceraj prestal operacijo, se danes krvavi pot potim..
uf-1.gif

mrezico je vstavil, celo dve, mah nisem dobro razumel, ker sem se ukvarjal s tem zakaj pri spinalnem bloku ne cutim telesa od glave navzdol namesto od popka... se dobro, da diafragma za napihovanje pljuc dobiva "ukaze" v zivcu v vratu... grozen obcutek.

Da mi ne bi bilo prevec dolgcas, sem se ocitno prehladil, ker me sili kasljat.. da boli pa popi***d ce samo malo zakasljam niti ne govorim. A obstaja kaj mocnejsega od Panatusa proti kaslju. Analgetiki pa itak ne pomagajo, moral bi poseci po opiatih, ampak bom pomojem zdrzal.

Kdaj bo malce boljse? Ker sedaj me ne boli in ne zateguje rane samo, ce lezim na levem boku (operirana kila je desno spodaj).

Sem ti rekel, da pojdi v splošno
grin1.gif

Jaz sem po slepiču rabil kak teden, da sem bil funkcionalen, pa kak mesec, preden sem kaj resnega začel delat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Vsak dan bo konkretno boljše. Težave z vstajanjem boš imel še nekaj šasa...tudi slučajno ne tako kot zdaj, a kakih 14 dni bo boljše vstajat s strani.

Kašelj v tem trenutku....huh..

Jaz bolečin glede operacije nisem imel, tako da naslednji dan po operaciji več nisem jemal tablet. A takole po spominu, bi rekel, da je bilo dva do tri dni bolj ku... potem pa čutil zgolj ob dvigovanju trupa (vstajanje).

(Osebno mi je bila najbolj grozna stvar vožnja do doma in transpotr do postelje...a ta del imaš že za sabo
wink-1.gif
).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Hej!

Ja najbrz sem se malo prehladil na operacijski, panatus jemljem proti kaslju in kar pomaga, imam pa vsaj dva, tri napade ponoc in dva cez dan, ko prekolnem vse po vrsti. Analgetiki pa takole, od ponedeljka zvecer do torka zvecer sem zdrzal brez, ampak me je potem vceraj zvecer zagrabilo "dvojno" tako, da nisem prisel k sebi do 2am ponoci. Zdaj sem spet na 7-9h na nalgesinu (tamocnemu, oz. dva S vzamem). Zaldiarje pa sparam in ocitno mi jih ne bo treba vzeti. juhu.

Danes je tretji dan, ko se lahko malo sprehajam tudi zunaj in vozim avto
smile-1.gif
ampak pase pocitek potem..

Bolecine pa so cisto odvisne izgleda od cloveka do cloveka, ker zavisi od rane in mesarjenja. Zraven mene je lezala 68 letna gospa, ki je imela isto diagnozo in je malodane odtekla domov, skoraj nic je ni bolelo. Meni so zarezali 15cm desno spodaj in ocitno dosti razmesarili, ker v odpustnici pise, da je bila kila velika cca 8x6cm. Kar dosti se mi zdi.

Rana je lepa in cista, brez posebnosti. Celi se lepo, pravzaprav me je kar strah odstranjevanja sivov jutri, ko bo 1 teden po operaciji, ker je dosti zarasceno ze vse skupaj. Imam pa modrice spodaj desno, tudi po jajcih. Kdaj to mine?
redface-1.gif
Hidravlika spodaj dela BP.

Mah fino je ze zato, ker imam bolnisko in sem odmislil vse, cisto vse. Letos me ne bo nihce vec nadlegoval iz sluzbe po telefonu, za tamale imamo varuske tako, da pretezni del dneva prezivim sam. Koncno po dolgem cajtu.
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Aja splosne mi ni hotela dati dohtarca!
10.gif
Se je pregovarjala in izgovarjala potem sem pac pristal na spinalni blok, ampak me je frajerka predozirala in nisem cutil telesa od vratu navzdol, namesto od popka, nic kaj prijetna izkusnja. Se z dormicum mi je hotela kar vbrizgati i.v. brez, da me vprasa.

No naprej pa takole, po eni uri po operaciji sem zacel cutiti glih telo od pasu navzdol nakar zacutim, da imam poln mehur. Recem sestri za enkratno kateterizacijo pa me zavrne ces, da to ni nic, da normalno, da cutim poln mehur, da je to obicajno. Zahtevam dohtarja, hvala Bogu je sel ravno mimo in ga prosim za urinca (urinski kateter), potipa mehur....brez kompliciranja mi prinese list, ce se strinjam in mi ga vstavi notri. Priteklo je skoraj liter urina!!
shocked-1.gif

Slaba stran tega je, da sem ga imel potem se doma do jutra (pravzaprav zakon, ker sem lahko samo lezal in mi ni bilo treba vstajati na stranisce) , ker so se bali retence ampak sem si ga zjutraj kar sam odstranil. Pismo to pa kar ornk boli...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja je dost zoprn, ko imas vseskozi obcutek, da te tisci na wc. Kot bi spil ene 3 pire ampak ne mores scat.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne vem, po mojem boli ko praseeca, so meni tud vstavili, ko sem že bil "nekje drugje". Ven pa mene ni tako grozno bolelo, je bil dren iz kolena hujši.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kolegu, ki si je počil vretence (in pol leta preležal v bolnici) so kateter vstavljali "na živo". Je rekel, da je to bolj bolelo kot vse drugo
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Hidravlika spodaj dela BP.

Samo to šteje!
evil.gif

Vse ostalo je minljivo. Tudi modrice bojo.

(jaz sem imel s pišanjem po operaciji kar probleme ..ni to zame:leže, na postelji pa scat v posodico, zraven tebe prek zavesecise se pa folk pogovarja...me je sestra pospremila do wc.ja..ko sem videl pisoar sem se skoraj v hlače
hysterical-1.gif
).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Kolegu, ki si je počil vretence (in pol leta preležal v bolnici) so kateter vstavljali "na živo". Je rekel, da je to bolj bolelo kot vse drugo
tongue-1.gif

Kako pa izgleda vstavljanje katetra na zivo in nezivo? Me res zanima....

Ggg pa svaka cast da takole delo svojo izkusnjo bo verjetno komu prav prislo toliko informacij.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Eno je v splošni anasteziji, drugo pa brez anastezije... Ko House po TVju, ko je sam sebi vstavil kateter...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Sej midva z doctorzjem jih drugace vstavljava, pri moskih je treba prostato paziti ampak naceloma je isto. Samemu sebi bi slo bolj tezko, kaj si pa tvoj kolega vstavlja pa ne vem? Urinca zihr ne, ker je faljn podlaga za kaksen uroinfekt, ce ga tlacis not pa ven tko za zabavo.

redface-1.gif
Meni je 16ko dal pa sem ga prosil naj da ozjega.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kateter se vedno vstavlja na zivo kaksna anestezija neki. Malo se omrtvici in namaze to je pa to. Pri moskem bolj boli kot pri zenski. Zato je pri moskem dobro ce kar tubo stisnes v secnico da se fajn podmaze
smile-1.gif

Pri zenskah je to zelo enostavno in brez komplikacij in to lahko dela srednja.medicinska sestra pri moskih vec ali manj samo zdravniki to delajo. Nekje tudi sestre.
Da si kolega vstavlja sam kateter ne verjamem kvecjemu ima vstavljen kateter in ga odpre ko gre na wc. Zaradi katetrov je veliko infekcij, velikokrat se zamasijo.... Nevem skratka ne verjamem mozno je pa vse danes
smile-1.gif