OPEL ZAFIRA

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Žlahta ima 1.8 bencinarja, mislim da so kupili novega (2006). Kolikor mi je znano zaenkrat niso imeli večjih težav.
Za dizle (cdti) nimam pojma, govori pa se, da je to v osnovi fiatov JTD, ki je sicer dobra zadeva.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Sestra ima zafiro letnik 2007, motor 1.8 (140km).

Poraba je 8,4-8,7.
Z avtom nobenih težav, edino kar je, malo olja pije.

Glede prostora za voznika in sopotnika bo najbolše, če sam preveriš, ker je odvisno od tega kako si velik... meni s 185cm je Zafira na meji, boljše sedim v npr. Merivi.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Jaz vozim to zadevo, sicer letnik 2005 - model pred faceliftom - CDTI-ja. Ni nobenih težav - kupil sem rabljeno, ki jo mela 140kkm, sedaj ma skoraj 220kkm pa dela. Edino kar smo menjali je zajla za ročno, raztezno posodo, pa hladilnik od klime. Pa redni servisi.
Pije pod 6, je pa res da nimam lih težke noge.
Sedeže ma kao športne, pa za nas večje v cm in kg niso lih primerni, sploh na daljše ture, pomaga pa če daš na sedalo kako brisačo, da dvigneš rit.
Ne vem kak se pa bolje sedi v Merivi, ki je manjša.... Sicer pa vsaki ma svoj filing.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Žlahta ima 1.8 bencinarja, mislim da so kupili novega (2006). Kolikor mi je znano zaenkrat niso imeli večjih težav.
Za dizle (cdti) nimam pojma, govori pa se, da je to v osnovi fiatov JTD , ki je sicer dobra zadeva.
JTD engines pa veselo branje
wink-1.gif

@doctorz; Sodelavc kupu novo 1,5mes nazaj prevzel... 1.7 CDTI 125hp pravi da je
zmaga.gif
(prej je imel Passata l.06)
poraba 6-7/100 kombinirano
wink-1.gif

LP,S

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
No, saj. Nisem bil prepričan glede tega. 1.9 ni slab motor, ne vem pa zakaj nikjer ne ponudijo 2.4. V zafiri bi bil super, sploh če jo večkrat naložiš ali po možnosti vlečeš prikolico. Jaz sem imel ta staro zafiro z 2.0 dti, 100 konjev, pa je bilo definitivno premalo za avto z aerodinamičnimi lastnostmi opeke in dobro tono in pol. Vsaj za kakšno prehitevanje je bilo potrebno malo... načrtovat vnaprej, da si dobil malo zaleta.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Mogoče tu slovi sloves, da CDTiji niso tako ziher kot JTDji;

"Opel also uses a version of this engine. Their CDTI engine, manufactured in Pratola Serra, Italy and Kaiserslautern, Germany, is the product of the half-decade joint venture between GM and Fiat. It is used in the Vectra, Signum, Astra, Zafira, Cadillac BLS and Suzuki SX4 as well as some Saabs marked as TiD and TTiD (twinturbo version)."

vir: wikipedia

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
In kak "sloves" si ti v tem textu najdu
17758-icon_confused.gif

Vidu sm že par tvojih "komentarjev" kako so italijani bolj kakovostni motorji od ostalih in da nisi to isti motorji (imam enega takega kolega ki je mahnjen ia IT.)
smile-1.gif

Imam odličnega mehanika ki mi servisira Opla CDTI in kolegovo AR 156 1.9 JTD pa pravi da sta motorja identična (vrjetn je od koga slišu to)
grin1.gif

-- - zdej pa ne vem
rolleyes-1.gif

Avtorju pa Sorry za off
crazy1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Mogoče je kaj na tem...ne vem ugibam, debatiramo..."manufactured in Pratola Serra, Italy AND (!) Kaiserslautern, Germany"...

In v mojih komentarjih nisi nikoli zasledil pisanja o teh motorjih, da so oh in sploh in da niso isti...tu si se mal izmislil
smile-1.gif

lp

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
In kak "sloves" si ti v tem textu najdu
17758-icon_confused.gif

Vidu sm že par tvojih "komentarjev" kako so italijani bolj kakovostni motorji od ostalih in da nisi to isti motorji (imam enega takega kolega ki je mahnjen ia IT.)
smile-1.gif

Imam odličnega mehanika ki mi servisira Opla CDTI in kolegovo AR 156 1.9 JTD pa pravi da sta motorja identična (vrjetn je od koga slišu to)
grin1.gif

-- - zdej pa ne vem
rolleyes-1.gif

Avtorju pa Sorry za off
crazy1.gif

Šerif.. verjetno ti je forum www.opelforum.si znan? No poglej koliko se astram in vectram z 1.9 motorjem razni light showi po armaturki in ostali problemi, potej pojdi pa na fiat forum in poglej tam. Ammm ne preferiram nobene od teh dveh znamk a mislim..da v fiatih zadeva dela bolje.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Oplom se lučke prižigajo ker imajo fiatove motorje saj vemo kakšni so fiati hehe. No verjetno je motor isti samo elektrika je druga, sicer pa kot sem gledal po internetu se zafire nič ne kvarijo, tako da je verjetno dober nakup.

Za 6000eur dvomim da dobim boljši avto.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
tudi jaz sem danes gledal eno, 1.8 bencinar ... kolk to kaj spije, ker drugače je kr dost avta za svoj dnar
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
klik

Na desni imaš Mileage histogram, najnižje porabe so tam okrog 7, zlata sredina je dobrih 8. Je pač kar nekaj teže za premikat naokrog.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Oplom se lučke prižigajo ker imajo fiatove motorje saj vemo kakšni so fiati hehe. No verjetno je motor isti samo elektrika je druga, sicer pa kot sem gledal po internetu se zafire nič ne kvarijo, tako da je verjetno dober nakup.

Za 6000eur dvomim da dobim boljši avto.

Se strinjam
smirk-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ja, poznam in Opel forum in Opel Klub
wink-1.gif

Sm pa vesel če Fiati bolje delajo k moj Opl k pol so Fiati "nekvarljivi"