Opankarji

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Soči je pravilno ... Alternativa je edino Со́чи.
dodatek: sochi je angleško. pač njihov problem ker nimajo č-ja čeprav ga toliko uporabljajo - naša abeceda je boljša/popolnejša od angleške.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Ne, resnično mi je vseeno, kateri jezik govoriš - samo, da se razumeva. Namen jezika je IMO komunikacija, ne pa kultiviranje nacionalizma, ksenofobije, idiotizma itd.

OK, potem pač ne opazim. Mi je pa, kot je že bilo rečeno, vseeno. Si vedel, da lahko v novem jorku slišiš prek 800 svetovnih jezikov?
popravljeno
evil.gif

ne ni namen samo komunikacija. jezik ima globoke kulturne korenine. če bi bila namen samo komunikacija bi vsi govorili esperanto... ali ap slovenščino - cel svet. pa ne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Mnja...v bistvu se je tu Č uporabljal ravno iz tega razloga, ki sem ga prej navedel - zaradi večje vsesplošne sprejemljivosti, takrat je bil pač nov obraz na SLO sceni. In glede na njegovo razmišljanje in obnašanje ni prav nič drugega kot še en trenirkar oz. čefur (opomba: to ni definicija vsakega balkanca), samo da je bil "malce" bolj povzpeten in ima "malce" boljše veze kot večina slovenskih čefurjev. Čeprav ne nosi ketne, briljantine, itd., itd., itd.,..

Ne, takrat je bil "nas".... Dokler si "nas" je cisto vseeno kaj si, si pac Č ceprav nisi. 99% nogometasev je komaj pismenih ampak dokler skacejo* so "nasi". Njihovi uspehi so v bistvu nasi! Pa vsi nosijo briljantino, trenerke, itd,... To je klasicen primer ksenofobije.

Sicer v svetu znan kakor house/field negro teorija.... House negro je ok, field negro ni ok. Dokler je Æ house negro je v bistvu Č. Po zelji gospodarja seveda.

Dokler Jankovic ni postal motec je bil tisti "simpaticni Zoki iz Mercatorja ,ki pozdavlja mamice na Mercatorjevih zabavah"...... Potem je pa postal, Zoran The Opankar! Pa je bil vedno isti clovek. Dober ali slab, kakor zelis.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Mnja...v bistvu se je tu Č uporabljal ravno iz tega razloga, ki sem ga prej navedel - zaradi večje vsesplošne sprejemljivosti, takrat je bil pač nov obraz na SLO sceni. In glede na njegovo razmišljanje in obnašanje ni prav nič drugega kot še en trenirkar oz. čefur (opomba: to ni definicija vsakega balkanca), samo da je bil "malce" bolj povzpeten in ima "malce" boljše veze kot večina slovenskih čefurjev. Čeprav ne nosi ketne, briljantine, itd., itd., itd.,..

Ne, takrat je bil "nas".... Dokler si "nas" je cisto vseeno kaj si, si pac Č ceprav nisi. 99% nogometasev je komaj pismenih ampak dokler skacejo* so "nasi". Njihovi uspehi so v bistvu nasi! Pa vsi nosijo briljantino, trenerke, itd,... To je klasicen primer ksenofobije.

Sicer v svetu znan kakor house/field negro teorija.... House negro je ok, field negro ni ok. Dokler je Æ house negro je v bistvu Č. Po zelji gospodarja seveda.

Dokler Jankovic ni postal motec je bil tisti "simpaticni Zoki iz Mercatorja ,ki pozdavlja mamice na Mercatorjevih zabavah"...... Potem je pa postal, Zoran The Opankar! Pa je bil vedno isti clovek. Dober ali slab, kakor zelis.

Hja... Mogoče je tako pri dvoličnežih, ki jih v Sloveniji definitivno ne primanjkuje. Kar se pa mene tiče pa nek žogobrc s priimkom na Æ ni "naš" pa če stoječ na glavi zadane gol, ki ga je Nasa postavila na Luni. Je pač taleniran južnjak s slovenskim državljanstvom, vsa čast.

V glavnem - Jankoviæ ni bil nikoli naš, tudi takrat ne, kot je Mercator cvetel na polno s pomočjo zvito sestavljenega kreditnega sistema in so ga kao vsi imeli radi, njegovi zaposleni pa najraje.

Dober ali slab, vedno isti? Ja, vedno isti - dober do svojih najbližjih, do ostalih pa samo, če je v ozadju še kakšen drug plus zanj.

Aja pa za Ljubljančane je dober, mostovi pa to (nevermind za parkomate, dušenje cestnega prometa z ukinjanjem pasov, vojsko redarjev, Stožice, 3 miljonski dolg poplačan z denarjem ki ga ni, itd itd)...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Zoki je bil vedno IÆ, pa to izključno zato, ker se je tako njegov oče pisal, če pa bi bil oče IČ bi bil tudi on to. Zoki je Slovenec in Srb in to so dejstva, če pa nekatere boli turška kri pa ni moj problem.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Ne, takrat je bil "nas".... Dokler si "nas" je cisto vseeno kaj si, si pac Č ceprav nisi. 99% nogometasev je komaj pismenih ampak dokler skacejo* so "nasi". Njihovi uspehi so v bistvu nasi! Pa vsi nosijo briljatino, trenerke, itd,... To je klasicen primer ksenofobije.

Hja... Mogoče je tako pri dvoličnežih, ki jih v Sloveniji definitivno ne primanjkuje. Kar se pa mene tiče pa nek žogobrc s priimkom na Æ ni "naš" pa če stoječ na glavi zadane gol, ki gol, ki ga je Nasa postavila na Luni. Je pač taleniran južnjak s slovenskim državljanstvom.

Govorimo o vecini prebivalstva in tega se tudi vecina Æjev zaveda.... Zato je pri mladini revolt in se identificirajo z juznjasko kulturo ,ker vedo da bodo v vsakem primeru v najboljsem primeru samo "juznjaki z slovenskim drzavljanstvom". To pa ocitno moti tebi podobne... Jebiga. Ce se nekoga stalno odriva bo prej ali slej odsel po svoji poti.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Ne, takrat je bil "nas".... Dokler si "nas" je cisto vseeno kaj si, si pac Č ceprav nisi. 99% nogometasev je komaj pismenih ampak dokler skacejo* so "nasi". Njihovi uspehi so v bistvu nasi! Pa vsi nosijo briljatino, trenerke, itd,... To je klasicen primer ksenofobije.

Hja... Mogoče je tako pri dvoličnežih, ki jih v Sloveniji definitivno ne primanjkuje. Kar se pa mene tiče pa nek žogobrc s priimkom na Æ ni "naš" pa če stoječ na glavi zadane gol, ki gol, ki ga je Nasa postavila na Luni. Je pač taleniran južnjak s slovenskim državljanstvom.

Govorimo o vecini prebivalstva in tega se tudi vecina Æjev zaveda.... Zato je pri mladini revolt in se identificirajo z juznjasko kulturo ,ker vedo da bodo v vsakem primeru v najboljsem primeru samo "juznjaki z slovenskim drzavljanstvom". To pa ocitno moti tebi podobne... Jebiga. Ce se nekoga stalno odriva bo prej ali slej odsel po svoji poti.

Kaj še čakajo?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zakaj se z južnjaško kulturo poistovetijo hčere in sinovi slovencev? taki ki se niti ne ič ne pišejo, kaj šele na iæ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

Mene ne moti južnjak s slovenskim državljanstvom
smile-1.gif

A si predstavljaš pisanje po zidovih Beograda - "Tukaj je Slovenija" pa take fore?
hysterical-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik skala pravi:
zakaj se z južnjaško kulturo poistovetijo hčere in sinovi slovencev? taki ki se niti ne ič ne pišejo, kaj šele na iæ?

To je stvar kulture i ne narodov, vcasih je bil MTV, danes Pink, cez 10 let bo nekaj tretjega.... V Srbiji recimo taksnim recejo "dizelasi".
Kar ti dojemas juznjasko kulturo dejansko ni juznjasko tursko&grska varianta mtv-ja

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Mene ne moti južnjak s slovenskim državljanstvom
smile-1.gif

A si predstavljaš pisanje po zidovih Beograda - "Tukaj je Slovenija" pa take fore?
hysterical-1.gif

Btw, zakaj te moti ce kdo govori katerkoli jezik na tem planetu? Ves koliko jezikov se uporablja v N.Y. recimo? Dvoje ljudi se pogovarja v X jeziku, zakaj je to tvoja stvar ali problem?! Zakaj bi nekdo moral zrtvovati del svoje kulturne dediscine da se ti pocutis bolje? Btw, Slovenija vlaga ogromno v ohranjanje dediscine zunaj meja. Imeli so celo ministrico... Tvoje zamere so sicer identicne tistim ,ki jih ital. fasisti uporabljajo za Slovence (in ostale Slovane)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Mene ne moti južnjak s slovenskim državljanstvom
smile-1.gif

hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Btw, zakaj te moti ce kdo govori katerkoli jezik na tem planetu? Ves koliko jezikov se uporablja v N.Y. recimo? Dvoje ljudi se pogovarja v X jeziku, zakaj je to tvoja stvar ali problem?! Zakaj bi nekdo moral zrtvovati del svoje kulturne dediscine da se ti pocutis bolje? Btw, Slovenija vlaga ogromno v ohranjanje dediscine zunaj meja. Imeli so celo ministrico... Tvoje zamere so sicer identicne tistim ,ki jih ital. fasisti uporabljajo za Slovence (in ostale Slovane)

Kultura je polnjenja črne kronike?
hysterical-1.gif

Evo tvoji... moji ziher niso.... mrš čifuraj v bosanske govce...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Kiks. Mešaš stvari, ki niso za mešat ali pa nisi razumel mojega posta. Nikjer nisem napisal, da me motita dve osebe, ki se pogovarjata v tujem jeziku (npr. dva kitajca, ki burno diskutirata v mandarinščini sredi centra LJ) ampak sem dodal malce več podrobnosti. Ne zdaj posploševat.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Kiks. Mešaš stvari, ki niso za mešat ali pa nisi razumel mojega posta. Nikjer nisem napisal, da me motita dve osebe, ki se pogovarjata v tujem jeziku (npr. dva kitajca, ki burno diskutirata v mandarinščini sredi centra LJ) ampak sem dodal malce več podrobnosti. Ne zdaj posploševat.

aha... tebe ne moti mandariscina, spanscina ali xyz... tebe motijo samo doloceni oziroma ex-YU jeziki.... Le kako se temu rece
crazy1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Moram še krajo avtobusa nalimat, da boš komentiral svojo kulturno dediščino?
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
glih zanc sm hotu odpret topic kaj se grejo s temi imeni.... gledal sm pa clanek o oi v Sočiju...kakšen Soči? a zdej se ze pri nas uveljavlja pravilo piši kao što govoriš...

sicer pa dokler bojo mel poptv svoje neke novinarske akademije,res ne moremo pricakovat kvalitetnih člankov....

Zato, ker obstaja poslovenjeno ime Soči, ki se je uporabljajo že veliko pred OI. Dunaj pa te ne moti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
smile-1.gif

hysterical-1.gif

aha... tebe ne moti mandariscina, spanscina ali xyz... tebe motijo samo doloceni oziroma ex-YU jeziki.... Le kako se temu rece
crazy1.gif

A sem jaz napisal, da me motijo tuji jeziki ali sem napisal da me moti izključno srbohrvaški jezik ali pa sem napisal točno kdaj me moti uporaba in način ter vzrok uporabe srbohrvaščine v Sloveniji?

Le kako se temju reče - rasisem in nestrpnost (na kar ti namiguješ) sigurno ne, prej mogoče patriotizem, ki pa je v Sloveniji ne hitro ampak TAKOJ enačen z nestrpostjo ....temu tvojemu pisanju se reče posledica selektivnega branja ali pa posledica bralnega nerazumevanja. Pa dvomim, da ge za to drugo stvar, ker mi res ne deluješ nepismen.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:A sem jaz napisal, da me motijo tuji jeziki ali sem napisal da me moti izključno srbohrvaški jezik ali pa sem napisal točno kdaj me moti uporaba in način ter vzrok uporabe srbohrvaščine v Sloveniji?

Le kako se temju reče - rasisem in nestrpnost (na kar ti namiguješ) sigurno ne, prej mogoče patriotizem, ki pa je v Sloveniji ne hitro ampak TAKOJ enačen z nestrpostjo ....temu tvojemu pisanju se reče posledica selektivnega branja ali pa posledica bralnega nerazumevanja. Pa dvomim, da ge za to drugo stvar, ker mi res ne deluješ nepismen.

Jaz v svoji druzbi vedno sem in vedno bom uporabljaj svoj materni jezik. Pa ne zaradi tega ,ker zelim komurkoli nagajati ampak zelim svoj jezik ohraniti. Prav zalostno je videti kaj nekateri delajo iz lastnega jezika, da ne govorim o njihovih otrocih.
crazy1.gif
Taki so tudi na Jugu tarce posmeha ampak zal postajajo vecina.

Edini nacin da se jezik ohrani je da se uporablja in to obicajno ni mozno omejiti na nekaj kvadratov stanovanja ali enega sogovornika.