OMV MaxxMotion Diesel

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Ja če si na morju moraš računat da moraš na poti domov se dvignit iz 0 m na cca 500 m in potem na nivo Ljubljane cca 350 m nadmorske višine.
Plus mogoče zastoji in vročina kar je za klimo pravi balzam

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.107
113
Saj razumem, a je kar očitno prevelika razlika. Sem že vsaj enake, če ne že težje razmere vozil, pa nikoli take porabe. S tem, da je bila ta razdalja prevožena za manj kot polovico tanka, druga polovica je bila pa doma, lepo lagano, prazen avto, itd...

Saj ni nič groznega, se ne sekiram, ni to noben strošek proti celemu dopustu. Napisal sem samo moje opažanje, da je res lahko taka razlika...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
jaz sem pred časom naredil test. imel sem nek sestanek v kopru in sem zjutraj štartal izpred službe v ljubljani. ker sem si vzel malo rezerve, da ne bi zamujal na sestanek, sem si lahko privoščil počasnejšo vožnjo. ko je bilo sestanka konec, je bilo sonce visoko na nebu, avto je bil razgret in vklopil sem klimo. nazaj grede je bil še nek zastoj na AC, drugače pa sem vozil po pomejitvah. rezultat: nazaj grede sem porabil dober liter več bencina oziroma imel skoraj 20% večjo porabo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
jaz sem pred časom naredil test. imel sem nek sestanek v kopru in sem zjutraj štartal izpred službe v ljubljani. ker sem si vzel malo rezerve, da ne bi zamujal na sestanek, sem si lahko privoščil počasnejšo vožnjo. ko je bilo sestanka konec, je bilo sonce visoko na nebu, avto je bil razgret in vklopil sem klimo. nazaj grede je bil še nek zastoj na AC, drugače pa sem vozil po pomejitvah. rezultat: nazaj grede sem porabil dober liter več bencina oziroma imel skoraj 20% večjo porabo.

A vzpon iz 0 nadmorske višine na 250m pa ne računaš. Vmes pa še nekaj višjih vzponov. Sploh tam iz KP do Črnega kala je zanimivo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Jaz sem sedaj parkrat natočil tega "taboljsega"... Motor je definitivno tišji, nekak lažje se zvrti, bolj je oziven.
Za porabo tezko recem, mogoče kak deci manj, tam max 5% manj, če zelo gor zaokrožim.. Nic zelo opaznega.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.658
113
Torej za razliko v ceni med premium in maxmotion komot kupiš liter antigripanta in ga dojajaš sproti pol leta...