Omejitev hitrosti vrhnika

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma prov zoprni so ze s tem cliotom. vsi lokalci ga ze poznamo, u8-88 neki, poznamo lokacije, tko da jest mu ze potrobim v pozdrav... ceprav verjetno je nekaj tujcev vsak dan k jih ujame... stoji pa na samih rizičnih tockah...

mi pa ni jasno zakaj vedno vidim enga k not sedi... a to ne dela samo? prejsne tedne ga je mogl kr kuhat reveza...

na reldaciji lj-vrhnika je pa najboljs kr 50 vozit, nimas kej falit. tok je enih znakov, da hitro kej spregledas...

Sam ne se čudit, če ti bom blendal zadaj, ker bi se rad peljal po omejitvi. Če je 70, se pelji 70, če je 50, pa 50.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-376
113
eh, tistih par 100m ko je 70 bos te potrpel... mal pogledas bajte okol, protihrupne ograje iz druge strani, pa si spet ze na omejitvi 50...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Uf jz pa sovrazim take voznike. Eni smo na cesti zato da nekam pridemo v doglednem casu in ne rabmo ze 500tic gledat istih bajt itd...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-376
113
hehe, sej jest sm tud tak... in se vozim po ac... ko mam pa cas grem pa po tastari...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
eh, tistih par 100m ko je 70 bos te potrpel... mal pogledas bajte okol, protihrupne ograje iz druge strani, pa si spet ze na omejitvi 50...

Par kilometrov, misliš?

Par km je 50-70-50-70-50-70... In tisti odseki, kjer je 70 so res kratki... Se strinjam, da nekdo, ki se ne vozi tam prav velikokrat je zmeden... In na koncu vozi pac 50 ali malce cez, da je varen.. Sploh glede na to, da so kazni na takih odsekih vec kot oderuske...

Sicer sem tudi med tistimi, ki raje hitro nekam pride... In nocem biti ovira v prometu... Ampak vedno pac ne gre... Nisem pa tak, da bi komu blendal ali trobil, ker vozi prepocasi... Mislim si svoje... Nimam pa "izpadov"
smile-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
hudič je k pol dobiš povprečneža ki se vozi cca 60 in ga na 70 omejitvi prehitiš pa ti pol skače v rit ko je spet 50 omejitev in se ti pelješ po števcu 55...
Na cesti ni nobene dinamike več, ljudje na cesti je treba vozit in ne sanjat!

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.344
9.581
113
EU
Te omejitve 50/70 bi trebalo poenotiti na 60 in bi problem bil rešen brez ogrožanja varnosti.
grims-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Lej odkar sem sem pri Drenovem griču spregledal en znak in pošteno plačal, se držim omejitev kot klop...če je 50 je 50, če je 70 je 70...samo kot so že predhodniki ugotovili je omejitve 70 na tej relaciji izredno malo. Komaj pospešiš na 70, že je 50...raje sem nepremičlnina na cesti, kot da spet trpi moja denarnica.
evil.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Lej odkar sem sem pri Drenovem griču spregledal en znak in pošteno plačal, se držim omejitev kot klop...če je 50 je 50, če je 70 je 70...samo kot so že predhodniki ugotovili je omejitve 70 na tej relaciji izredno malo. Komaj pospešiš na 70, že je 50...raje sem nepremičlnina na cesti, kot da spet trpi moja denarnica.
evil.gif

Glede na to, kako debilno so narejene omejitve na relaciji brezovica - vrhnika, je omejitev na začetku vrhnike (gledano s smeri logatca) relativno pametno postavljena... glede na to kak je "trend", bi bila lahko takoj za tablo "Vrhnika" omejitev 40, pa bump pri prvem prehodu, pa potem 60 do uvoza iz močilnika, pa spet 20m 40, pa potem 60 do dna klanca, potem pa 50 čez vrhniko
cheer.gif
)

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Te omejitve so res tako nastreljane, kot bi se kdo iz voznikov norca delal. Nonstop nadležno pospeševanje in zaviranje brez razloga.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
pa računi da nit ni čist precizn tole narejeno, ker pr drenovcu je kar lepo 50, z zadnjo "rekonstrukcijo"odseka pa so tm pr logu nardil ozko bob stezo (slovenski pantaniji se seveda obvezno vozjo po cesti, ne po kolesarski zraven) in nafukal 50-70-50-70-50 omejitve in polno črto. aja pa še dva semaforja pa kolesarska ene parkrat križa glavno cesto. za anale

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Te omejitve so res tako nastreljane, kot bi se kdo iz voznikov norca delal. Nonstop nadležno pospeševanje in zaviranje brez razloga.
Nič ni brez razloga. Nekdo ima že korist od tega, verjemi.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Te omejitve so res tako nastreljane, kot bi se kdo iz voznikov norca delal.

Niso se delali norca iz voznikov. Norec jih je postavljal (oz določal).
Haha, kolk ste neumni. Tale ni norc ampak genij, S takšno postavitvijo si je v enem mesecu prislužil plačo do penzije, pa ne samo sebi, še marsikomu, ki se napaja iz občinske blagajne, kamor se zliva denar od prekrškov.
Evo vprašanje za 5 točk, Kolk mislite,da se nabere od kazni pri takšni postavitvi znakov, in koliko bi se , če bi bila omejitev na celotni trasi povsem varnih 80km/h?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Po statistiki se z vsakim km/h zmanjša/poveča možnost smrtne nesreče za 4%. S 50 na 80 torej 120%.
Ampak 120%x0 je še vedno nula.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

povprecje bi vzeli 60km/h pa bi bil mir, tako bi morali pa kamenjat tistega ki se je spet po slovensko drzal pravil k pijanc plota namesto da bi razmisljal normalno. Recimo topniska ulica mi nikoli ne gre cist v racun tam pri stari metalki kako ima lahko tako ozka cesta s polno izvozov od his in semaforjev in prehodov za pesce omejitev 60km/h neka cetsa proti vrhniki pa zaradi prehoda sred polja za pesce 50km/h in to kljubtemu da je na vsakem prehodu vsaj kilometer vidljivosti v obe smeri.

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

povprecje bi vzeli 60km/h pa bi bil mir, tako bi morali pa kamenjat tistega ki se je spet po slovensko drzal pravil k pijanc plota namesto da bi razmisljal normalno. Recimo topniska ulica mi nikoli ne gre cist v racun tam pri stari metalki kako ima lahko tako ozka cesta s polno izvozov od his in semaforjev in prehodov za pesce omejitev 60km/h neka cetsa proti vrhniki pa zaradi prehoda sred polja za pesce 50km/h in to kljubtemu da je na vsakem prehodu vsaj kilometer vidljivosti v obe smeri.

Da ne omenim to da s cone 30 že skoraj povsod, čim zaviješ z glavne ceste.