oluja, srebrenica, kosovo

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.858
2.637
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ma sej ni fora zdej da iščemo krivce za te poboje. Kogarkol zdej dat na sdoišče zaradi tega bi blo navadno populistično sranje. Fora je v tem da se te stvari preprečuje in tale parada ob obletnici Oluje je navadno propagandno sranje. NAmesto da bi se lepo vsi opravičili za vse pizdarije ki so se zgodile in bi ljudje počasi pozabili. Srebrenica je pa itak jeben genocid. Najbolj žalostna zgodba po drugi svetovni vojni na balkanu
KOCEVJE, TEHARJE... OSTALA MORISCA po 2. vojni si pa lepo pozabil. nic novega. za komuniste!
bonk.gif
pomembna je srebrenica, ane? sram te bodi!
Ma tole sem čakal in iskal. Sploh ne bom bral naprej.
MODERATOR. Prvi topic v vsaki temi je opozorilo o brisanju točno takih odgovorov!!
Kje si? KJE SI??
Ali je biti moderator razkazovanje moči ker spolovila ni ali pa vzdrževanje kavlitete in zanimivosti teme!
Imate moč, pravico in dolžnost. Le zakaj????
YOU HAVE BEEN WARNED. Mat ste frajerji. v angleščini.
Velja za vsak odgovor, ki ne ustreza temi. (moy?)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mal zdej berem o oluji, pa fešti, poteku, pol preberem neki o srebrenici..pa kosovu.

a ni to vse isto? sam nekje so krivci, pa sojenja, nekje jih pa ni.

zanimiv, a ne.
No, takšne zadeve sem jaz iskal že pred leti in še občasno kaj najdem in preberem o teh zadevah.
Omenjene zadeve so takšne, da če poslušaš uradne verzije so takšne, če pa poslušaš pa sodelujoče v omenjenih zadevah pa drugačne. (priče) Res sem ogromno prebral in preposlušal razne izjave in pričevanja. Sem dobil svoje mnenje, ki mogoče ni 100% točno, daleč pa tudi ni.
Ta njihova Oluja, je bila samo metanje peska v oči, za javnost. Hrvati so imeli ogromno izgubljenega ozemlja, ki so ga izgubili v nekaj letih. In povsem nelogično je bilo, da potem v enem tednu zavzamejo vse nazaj!! Kaj so pa do takrat delali????
Res so se tolkli s Srbi sva ta leta, ampak bolj ali manj uspešno. Mrtvi, pregnani, ranjeni, zmešani...itd.
Vojna se je prebliževala koncu. Neki sporazum je bil dosežen za "kao" države v državi. Srbi so glavnine svojih sil umaknili. Ostale so še manjše enote, ki so se hoteli streljati, niso vedeli za ofenzivo, domačini.....itd. Če bi imeli Srbi še takšne sile na Hrvaškem, kot so jih imele ob osvajanju, bi borbe trajale mesece. glede na to s kakšno silo so šli Hrvati v Olujo. Oluja je bila pa končana v tednu-dveh. V oluji ni šlo za osvajanje okupiranega ozemlja ampak bolj za čiščenje ostalih domačih četnikov. Fešto imajo lahko samo zato, ker je bila oluja zadnja akcija v vojni.
Srebrenica. Na žalost so imeli Srbi dovoljenje "nekoga", da naredijo to, kar so naredili. Srebrenica je bila zaščiteno ozemlje pod varstvom ZN. Vsak poseg v to območje, bi imel za posledico bobardiranje Srbov v okolici, kakor tudi širše položaje. Nizozemski častnik je poklical na pomoč aviacijo, ampak..... je ni bilo. Bila sta dva leta, ki pa nista naredila neke škode ali strahu. Napovedanih je bilo pa nekaj sto bojnih delovanj letastva zveze NATO.
Kosovo. Tam je trajalo že vse skupaj veliko veliko prej. Pa ni bilo v javnosti niti se ni smelo pogovarjati o tem. Sej veš, razne parole "kosovo je srbija", kosovci albanske zastave....itd. Vsi skupaj pa niso imeli tam za en burek.
In če bi šli tako z zgodbo od zadnjega konca nazaj, bi kaj kmalu prišli do zaključka, zakaj je Yu razpadla in zakaj na najbolj krvav način.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Hrvati niso naredil etničnega čiščenja, kolikor je meni znano, so Srbi, takrat po koncu vojaške operacije sami pobegnili. Drugače je šlo pa načrtno naseljevanje Srbov na Hrvaško po 2. svetovni vojni. Na Hrvaškem so bili na vodilnih položajih v gospodarstvu in tako imenovanih družbenih funkcijah Srbi. Tako, kot sedaj pri nas.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
dej relax. Povsod so krivci, ko bomo enkrat začel obsojat vse strani nepristransko, bomo šli lahko naprej kot narod.

ja, so ampak razlika je v tem, da so klavci slovenskega naroda naredili tole dezelo katastrofalno in se samo se slabsa. dolga leta sem se spraseval cemu se je odselilo polovico moje familije, in ze 20. let mi je zal, da nisem jaz med njimi.

Nam je tudi žal !

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik smt pravi:
sem te imel za normalnega.. pa vidim, da so ostali imeli prav... ni bil genocid? mascevanje? mas prav. men se strga, najdem par enakih in gremo pobijat mal okol (recimo maribora). potem pa se mariborcanem strga in pokoljejo celo ljubljano.... tudi otroke in zenske, ter ostale, ki z mojimi dejanji nimajo nic. cetnikom se ni "spipalo" (karkoli je ze to), oni so taki po naravi. in ja, SREBRNICA - GENOCID. ker, sory, men to ni normalno in nikoli ne bo

Mogoče pa ti si normalen. Sploh ne prebereš, kaj poskušam povedati.
Ne, da jih niso poklali, ampak zato je bil "nek" razlog.

To si malo poglej.
http://www.partis.si/torrent/podrobno/391229

http://www.rtvslo.si/svet/naser-oric-od-tukaj-ne-grem-ziv-v-srbijo/367884
pa zakaj imajo tega v priporu v Švici

Dokumentarec pove, da je Oričeva kriminalna banda harala po tistih krajih in pobijala Srbe, civile, tisoče.

In nekateri so komaj čakali, da to bando polovijo = no, imel naj bi 5000 pripadniko v Srebrenici.

Ko je Mladiæ napadel Srebrenico, glavnega že dolgo ni bilo več tam.

Dosti pa jih je zbežalo v šumo, tudi civilov za orožje primernih.

In te so potem pospravljali četniki kot za šalo.

Isto kot prej "turki" njih.

Če bi šlo za pravi genocid, bi Mladiæ verjetno pobil tudi civile, otroke, žene itd...

Za to pa ni šlo.

Se pa strinjam, da je večji genocid oz. etnično čiščenje Tuđmanovo čiščenje Krajine, kjer ni več Srbov.

Je pa res, da so Srbi ubrali napačno taktiko in so oni tisti, ki so začeli srati po jugi z orožjem.
Če bi se lotili zadeve drugače, bi še danes živeli tam kjer pač so.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
dej relax. Povsod so krivci, ko bomo enkrat začel obsojat vse strani nepristransko, bomo šli lahko naprej kot narod.

ja, so ampak razlika je v tem, da so klavci slovenskega naroda naredili tole dezelo katastrofalno in se samo se slabsa. dolga leta sem se spraseval cemu se je odselilo polovico moje familije, in ze 20. let mi je zal, da nisem jaz med njimi.

Ti zberemo za enosmerno za Argentino, ajde.
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Hrvati niso naredil etničnega čiščenja, kolikor je meni znano, so Srbi, takrat po koncu vojaške operacije sami pobegnili. Drugače je šlo pa načrtno naseljevanje Srbov na Hrvaško po 2. svetovni vojni. Na Hrvaškem so bili na vodilnih položajih v gospodarstvu in tako imenovanih družbenih funkcijah Srbi. Tako, kot sedaj pri nas.

No, v bistvu so jih že turki v srednjem veku naselili tja, kot tudi v Bosno. Z edinim namenom, da se bo narod sam popucal in se ne bo treba turkom ubadati z njim.

Turek je plansko naredil na balkanu 1000 letno sranje.
rolleyes-1.gif
Pri nas v Slo pa socializem po drugi svetovni.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Še to: jaz hrvaško olujo odobravam. Kdor vsaj malo pozna balkan in njegovo mentaliteto, mu je jasno, da se da tu vladati edinole s trdo roko. In če Srbi še celo po 500 preživetih letih na hrvaškem nočejo postati avtohtoni - si naj kar sami pripišejo!

Eno tako olujo bo treba narediti tudi pri nas po dolenjskem, da se bo prepucalo indijance tam!
10.gif
Ali bodo plesali kot bo Slo rekla ali pa naj gredo od koder so se vzeli!

Pri nas pa vse v smislu Drnovškovega socialnega miru! Malo morgen!
10.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
sem te imel za normalnega.. pa vidim, da so ostali imeli prav... ni bil genocid? mascevanje? mas prav. men se strga, najdem par enakih in gremo pobijat mal okol (recimo maribora). potem pa se mariborcanem strga in pokoljejo celo ljubljano.... tudi otroke in zenske, ter ostale, ki z mojimi dejanji nimajo nic. cetnikom se ni "spipalo" (karkoli je ze to), oni so taki po naravi. in ja, SREBRNICA - GENOCID. ker, sory, men to ni normalno in nikoli ne bo

Mogoče pa ti si normalen. Sploh ne prebereš, kaj poskušam povedati.
Ne, da jih niso poklali, ampak zato je bil "nek" razlog.

To si malo poglej.
http://www.partis.si/torrent/podrobno/391229

http://www.rtvslo.si/svet/naser-oric-od-tukaj-ne-grem-ziv-v-srbijo/367884
pa zakaj imajo tega v priporu v Švici

Dokumentarec pove, da je Oričeva kriminalna banda harala po tistih krajih in pobijala Srbe, civile, tisoče.

In nekateri so komaj čakali, da to bando polovijo = no, imel naj bi 5000 pripadniko v Srebrenici.

Ko je Mladiæ napadel Srebrenico, glavnega že dolgo ni bilo več tam.

Dosti pa jih je zbežalo v šumo, tudi civilov za orožje primernih.

In te so potem pospravljali četniki kot za šalo.

Isto kot prej "turki" njih.

Če bi šlo za pravi genocid, bi Mladiæ verjetno pobil tudi civile, otroke, žene itd...

Za to pa ni šlo.

Se pa strinjam, da je večji genocid oz. etnično čiščenje Tuđmanovo čiščenje Krajine, kjer ni več Srbov.

Je pa res, da so Srbi ubrali napačno taktiko in so oni tisti, ki so začeli srati po jugi z orožjem.
Če bi se lotili zadeve drugače, bi še danes živeli tam kjer pač so.
Zdej si pa malo mim usekal.
-Oričeva banda ni bila edina "banda" ki je harala okoli, ampak je bilo en kup band, pod raznimi oznakami, ki so harali okoli. (beri:klali) Predvsem Srbi so imeli kar nekaj paravojaških enot. Kolk je meni znano, je bil Orič prej pripadnik specialnih enot YU Army pred vojno, potem pa poveljnik armije BiH. In nima smisla ugotavljati, kateri je več pobijal, klal, streljal..........
-Za vsako to paravojaško enoto so nekateri komaj čakali, da jo uničijo.
-Mladiæ Srebrenice ni napadel!!!! Koga bi pa lahko napadel tam? (od kod ti to?? ) Kup civilistov, ki so bili za ograjo? Malo pogooglaj, ne pa na pamet
- A bejžnobejž??? V šumo so bežali vsi. Kater je ostal in ni prišla prava (njihova) vojska, je bil ubit.
-Katere so potem četniki pospravljal?? Te ko so bili v šumi?? WTF??
-pusti Turke. Če se bo to nadaljevalo, bodo Turki krivi še na vsakega ubitega naslednjih 10000 let
-Ta pa zmaga
bonk.gif

-Za kaj je pa potem šlo?? Premal municije al kaj...???
-Citiram:
Citat:
Koga je pa potem etnično čistil, če Srbov več ni bilo v Krajini??
Ja, Srbi so ubrali napačno taktiko, ker so vse vojne izgubili do sedaj, pa bi se še kar streljali. In njihovo mnenje, da je Srbija povsod, kjer živijo Srbi zelo NAPAČNA. Jih je po celem svetu, tako da....
-Ja, če bi ubrali drugačno taktiko ne bi imeli na tisoče mrtvih, živijo pa še zmeraj tam kot so. V Srbiji.

I

Izbrisan uporabnik #488

-Mladiæ ni napadel Srebrenice? na kavico je prišel? napadel je plave čelade al kaj so bili, ki so prosile za letalsko posredovanje, nato pa se sprehodil v mesto, ki ni bilo branjeno

-za boj sposobni moško so jo stisnili v šumo, da bi se rešli proti Sarajevu

-in četniki so pospravili te po šumi, še danes jih izkopavajo in tiste, ki niso upeli stisnit

-čudno da je pustil ženske in deco...

To kaže na to, da so "iskali" vojake in ni šlo za genocid. Šlo je pa za pokol.

---------------

Glede krajine ...... dodaj v zadnji del, "kjer danes ni več Srbov".
Tu si se malo delal norca

Srbi so pač živeli na Hrvaškem in še živijo, imajo tudi predstavnika v Saboru itd.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
-Ne, ni je napadel!!! Ni imel kaj in koga napasti. Mogoče je tudi kavico spil pred tistimi ljudmi, ki jih je kasneje brez kakšnega boja ubil. Ni napadel modrih čelad. Ko so Srbi prišli so bili maloštevilčni Nizizemci brez možnosti in so bili samo odgnani. Kje si ti videl kakšen napad??? Prišel je po cesti , mirno, brez enega izstrejenega naboja. Odpeljal moške na morišče, ženske in otroke pa z avtobusi. V strica google ali you tube pa samo vpiši Srebrenica, pa so ti osnovne informacije na dlani. Edino vprašanje tukaj je, zakaj NATO ni posredoval z letalskimi napadi, kot je obljubil in zakaj je takšno množico ljudi varovalo nekaj dest nizozemskih modrih čelad. Očitni znak, da je bila vojna dovoljena iz strani mednarodnih skupnosti.
-V šumo so bežali vsi, ki niso zaupali Srbom/četnikom. Pa če so bili sposobni za boj ali pa ne. Tud ti bi, če bi vedel, da bodo klali.
-Izkopavajo vse tiste, ki so bili ubiti, ne samo tiste, ki niso iskali zatočišče v Srebrenici!!
-a to se ti zdi čudno?? Men je bilj čudaško to, da gre streljat nekoga, ki se ne bori proti njim
-Nič ne kaže na tvojo verzijo. Vojakov ni bilo, če so pa bili, so se pa predali. To je samo dokaz krvoločnosti nekoga, ki misli, da je vsak vojak, ki mu med nogami binglja... Ni neke tolažbe, za mrtve in svojce mrtvih, če je pokol ali genocid. Pokol bi res lahko bil kot pokol vojakov, ali... sam tam je bilo hudičevo malo vojakov....
-glede Krajine ne bom nič jaz dodajal k tvojim postom. Nič se nisem norce delal iz tebe. Ampak, kako si spet napisal kot popravek
Citat:
"kjer danes ni več Srbov".
v nadaljevanju pa
Citat:
Srbi so pač živeli na Hrvaškem in še živijo, imajo tudi predstavnika v Saboru itd
Kaj zdaj?? A so ali niso?? Knin je pa na Hrvaškem.
Lej prjatu, tako je.... Tisti srbi, ki imajo krvave roke in tisti, ki ne zaupajo hrčkom so potegnili v Srbijo ali tujino. Pa še to ne vsi.
Zdaj je skoraj enako , kot je bilo, le da se je ime spremenilo (razne krajine) in da imajo oboji na stotisoče mrtvih in izgnanih.
Imajo dvojne oblasti, mešane oblasti...itd.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Ksz

Srbi: najprej se "duvajo", potem naredijo sranje, dobijo konktretno po pyčki in se nato jokajo kako jih nihče ne mara in se jim godi krivica

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Ksz

Srbi: najprej se "duvajo", potem naredijo sranje, dobijo konktretno po pyčki in se nato jokajo kako jih nihče ne mara in se jim godi krivica
ja , cigo kot cigo
evil.gif

VERTOM

Pripravnik
29. okt 2010
122
0
16
Oluja je osvobodila hrvaško ki je bla okupirana s strani Srbov, in to da bi moglo se sodit za olujo se mi zdi cist mimo osekano. Srbi so okupirali ta del hrvaške, hitro so se naselili srbi i pol je pršlo do tega ker je blo ubitih veliko nedolžnih ljudi. Če črto povlečemo srbi so sami sebe ubili v te operaciji ker so jih sm naselili.
Oluja i Bljesak sta naredili konec vojne!

Kar se pa tiče Vukovara je cist druga pesem, skor vsi hrvati so bli odpeljani v taborišča ki jo jih skor 80% usmrtili, za to pa ni odgovarjal noben in niti ne bo i tudi za Olujo ne odgovarja noben in tudi ne bo!

Srebrenica je pa genocid!!!! Mladic & Co so htli pobiti skor vse muslimane na tistem področju in tam ni šlo za nobeno maščevanje!!

Tukaj se lahk o oluji i celi vojni pogovarjamo do nedogleda ker ne bom ne zna resnice te vojne!!

RAT JE PROŠLOST, OKRENIMO SE BUDUČNOSTI!
Sm matere bojo težko oprostile kaj so izgubile v vojnah, kot Hrvaške, Bošnjaske in Srbske!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
En kao agent je imel celo jugo cez oziroma je bil zraven pri vseh vecjih zadevah. Seveda. Ce je bil red visoki uradnik se je ukvarjal z agenturno mrezo oz. bil nadrejen case officerjem. Samo zato ni s helikopterji desantov izvajal. Ce pa jih je potem pa ni bil visoki uradnik. Pa januarja 1991 je JLA se vedno nadzirala svoj zracni prostor in nisi mogel s helikopterjem kar malo v drzavo priletet.

Ostalo so pa itak neumnosti - zrtve pokopane v srebrenici so identificirane in se ve kdo je pokopan. Nek Adnan je bil tezko srbske narodnosti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
stop stop stop

kaj je resnica o srebrenici..me ne zanima. sem večkrat povedal kaj si mislim. v tej temi bi uradno verzijo dal not. torej genocid. poboj 10k muslimanov. čiščenje.
oluja. xx tisoč pregnanih, pobitih
kosovo..podobno.

mladič sojenje..etnično. tuje ozemlje, teorist če hočeš
gotovina..nič. nedožen.
srbski genarili na kosovu..sojenje.

bosna..srbi večina
hrvaška..srbi večina
kosovo..srbi manjšina

srbi najebejo v vseh scenarijih.
v vseh so grdi
v vseh izgubijo ozemlje.

po vseh uradnih verzijah.
da sreberenica ni srebrenica pa pustimo ob strani.

bolj me zanoma spoštovanje neke ozemljske celovitodti, enakosti uporabe prava, pravice na odcepitev, itd itd.

barvica.
knin in kninski srbi niso tam od tita dalje, ampak še iz časov avstroogarske. čuval so tvojo babico pred vpadi turkov, sam tega verjetno nsite jemal v šoli. pa tudi če bi bili titi naseljenci. sej so bili šiptarji na kosovu tudi. knin ni država, kosovo je. knin ni srbski, kosovo tut ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Še to: jaz hrvaško olujo odobravam. Kdor vsaj malo pozna balkan in njegovo mentaliteto, mu je jasno, da se da tu vladati edinole s trdo roko. In če Srbi še celo po 500 preživetih letih na hrvaškem nočejo postati avtohtoni - si naj kar sami pripišejo!

Eno tako olujo bo treba narediti tudi pri nas po dolenjskem, da se bo prepucalo indijance tam!
10.gif
Ali bodo plesali kot bo Slo rekla ali pa naj gredo od koder so se vzeli!

Pri nas pa vse v smislu Drnovškovega socialnega miru! Malo morgen!
10.gif
[/quote

kolk let avdtoogarske..pa si še kar janez.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadeve se samo slišijo preprosto

Po moje je skupni imenovalec teh zadev vera in sicer je šlo za verske vojne.