Sem tudi sam šel preveriti in povsod je navedeno da je 10k korakov 8kmmožno, jaz sem samo na hitro poguglal in mi je tole vn vrglo
Sem tudi sam šel preveriti in povsod je navedeno da je 10k korakov 8kmmožno, jaz sem samo na hitro poguglal in mi je tole vn vrglo
Kot sem že omenil, o olju sprašuj v gurmanskem oddelku.Ne vem, kaj ste v temo privlekli neko hojo ipd., jaz samo sprašujem o oljčnem olju....
Kaj to pomeni "ni hladno stiskano"?Ta tema dejansko ne sodi sem. Zdravilni učinki so primerljivi z učinki placeba.
Jaz grem kolegu pomagat pobirat oljke. Zajebano, enkrat sem komaj zdržal cel dan s tistimi električnimi grabljami, ker so se mu drugi pomočniki izneverili. Potem dobim olje. Ampak je stisnjeno po tradicionalni metodi, ki ni "hladno stiskano".
Da se med postopkom surovina segreje čez ~40 C (mislim da), kar je po zakonodaji meja za "hladno stiskanje". Tradicionalni postopek segreje mleto maso bolj. Načeloma nekdaj niso poznali hladnega stiskanja.Kaj to pomeni "ni hladno stiskano"?
Jao!!!
Ne gre se za lepo flašo, ampak za to, da se oljčno olje nikoli, ampak res nikoli, ne toči v plastično embalažo!
Ok, zaradi mene ga kupujte v tri litrski plastenki po 5€ za liter. Jaz vem, da ga ne bom!
Ne, v plastični embalaži, kar popolnoma drži!Za vino so tudi trdili, da je največji greh imeti ga v kartonasti embalaži!
Pa naredi test, tezko je eno izmed najbolj zdravih olj obtozit placeba.Ta tema dejansko ne sodi sem. Zdravilni učinki so primerljivi z učinki placeba.
Jaz grem kolegu pomagat pobirat oljke. Zajebano, enkrat sem komaj zdržal cel dan s tistimi električnimi grabljami, ker so se mu drugi pomočniki izneverili. Potem dobim olje. Ampak je stisnjeno po tradicionalni metodi, ki ni "hladno stiskano".
Ugotovil boš da ti bo pritisk padel na 90/60 in se ti bo samo še spalo.In kaj bi naj ugotovil? Brez neke hude porabe tega olja imam pritisk med 110 in 120 gornjega in 65 in 75 spodnjega. Koliko bi imel potem?
Verjetno imam takega zaradi velike porabe bučnega olja, tako da priporočam.
Sem na istem. Konopljinega ne smem, ker mi pade pod sto, mel pa sem zgornjega ze 80... tak da moram it ven iz te temeIn kaj bi naj ugotovil? Brez neke hude porabe tega olja imam pritisk med 110 in 120 gornjega in 65 in 75 spodnjega. Koliko bi imel potem?
Verjetno imam takega zaradi velike porabe bučnega olja, tako da priporočam.
Z oljem iz oliv bi ga imel "zabetoniranega" na 120/80.In kaj bi naj ugotovil? Brez neke hude porabe tega olja imam pritisk med 110 in 120 gornjega in 65 in 75 spodnjega. Koliko bi imel potem?
Verjetno imam takega zaradi velike porabe bučnega olja, tako da priporočam.
Ti ki ves svoj čas s camperjem lomastiš po vseh slovenskih in hrvaških vukojebinah, sprašuješ kje kupit dobro in kvalitetno olivno olje?? Očitno vidiš samo vinsko trtoGledam olja slovenskih proizvajalcev, cene so okoli 20€ za pol litra.
Sem šel proti Markovcu v Kopru in v oljčnem nasadu vidim "marsovca" tam okoli cerkve. Mislil sem si svoje.... Ok, sedaj bo nekdo napisal da je karenca 14 dni. Kdo nam pa to garantira? Tako da je edin zanesljiv virus tisti ki ga uporablja sam proizvajalec. Saj ste slišali tisto o par sto kanticah ali steklenic v katerih je bilo neko slabo olje potem so ga pa mešali z domačim.Na TV zgleda sila preprosto. Olive zrastejo same, ni jih treba cartat ipd, če se kaj škropijo mogoče....??
Obiranje je neprijetno, ampak tudi ni sile s temi tresalkami in podlogo pod drevesi.... potem pranje, čiščenje je itak strojno, stiskanje pa tudi.
Proti bučnemu olju tu niti ni nekaj veliko dela, marže so prave. Bi primerjal z vinom, ker pa je treba škropit 10x...
Ne, v kartonski embalaži!Ne, v plastični embalaži, kar popolnoma drži!