Okolju prijazni avtomobili

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.277
1.216
113
www.adriamedia.si
Ja, trume mladih mehanićarjev uletavajo....mentorji jim bodo pa stari kozolčarji, ki še danes sraufajo avte brez osnovnih testerjev...in na vsako pripombo odvrnejo "a to s pa na jutubi vidu?"
Učijo jih kar OK učitelji, kolikor sem opazil, in cel kup jih kroži po naših in še katerih učnih centrih, da direkt od proizvajalca dobijo kaj znanja o tem. In ja, jih zanima. Ne le sama baterija in EV, ampak cel koncept e-mobilnosti, tudi samooskrbe.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.242
1.224
113
Elektrifikacija dejansko prinaša, da bo potrebnih mehanikov precej manj.
Bo pa delež tistih, ki bodo morali biti prave glavce precej višji.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.990
1.871
113
Še na poljskem ni, pa oni res laufajo na premog.
In ja, nekatri EV gredo mladi "na odpad". AMpak to je pač minus mlade tehnologije. Koliko so pa prvi ICEji zdržai. In generalno se je že izkazalo, da v povprečju EVji zdržijo vsaj toliko, kot povprčen ICE.

Ti kdaj prebereš za sabo te idiotizme, ki jih prepisuješ iz ev biblije? Prvo praviš da je mlada tehnologija, potem pa v naslednjem stavku tupiš da se je nekaj že izkazalo? Torej je afrika že polna 25-40 let starih evjev, ki vozijo tam skupaj z iceji? Ker točno tam pristanejo naši odsluženi avti

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.469
4.244
113
Ti kdaj prebereš za sabo te idiotizme, ki jih prepisuješ iz ev biblije? Prvo praviš da je mlada tehnologija, potem pa v naslednjem stavku tupiš da se je nekaj že izkazalo? Torej je afrika že polna 25-40 let starih evjev, ki vozijo tam skupaj z iceji? Ker točno tam pristanejo naši odsluženi avti
Bo zanimivo gledat črnca, kako šraufa po bateriji.
Po še bolj črn.

• Haha
Reactions: MrDaco

Steve

Guru
13. avg 2007
9.990
1.871
113
Tule na tabli morda res zelo redki, ampak kot rečeno: raziskave so, in tudi v najbolj EV nenaklonjenem delu so še v korist EV. Če vzamemo nekao realno povprečje, pa zelo v korist EV.

Seveda so. Ampak čar interneta je v tem, da boš vedno našel 10 razsikav, ki potrujejo to v kar verjameš. Še več, algoritmi so narejeni tako, da ti točno to servirajo. Temu se reče confirmation bias, ali echo chamber. Ko vidiš kontra raziskavo ali mnenje, to ignoriraš.
Če se zdaj potrudim, najdem vsaj 10 raziskav, katere pravijo da so EVji precej bolj nevarni za okolje kot ice. Katerim boš verjel?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.676
390
83
Kras
www.mtl.si
In ja, nekatri EV gredo mladi "na odpad". AMpak to je pač minus mlade tehnologije. Koliko so pa prvi ICEji zdržai. In generalno se je že izkazalo, da v povprečju EVji zdržijo vsaj toliko, kot povprčen ICE.
To je klasična preusmeritev debate, ki se jo običajno verniki/radikalci poslužujejo. Ker trditev, ki jo ti postavljaš je, da so trenutni EVji bolj trajnostni kot trenutni ICEji. Ne ICEji izpred 120 let, tako da ti so nerelevantni. ;)
In še enkrat, kar sem že zgoraj napisal: nič ne kaže, da bi trenutni ICEji imeli pred seboj 30 letno dobo uporabe. Tako da, se tukaj postavlja še vprašanje ali so trenutni ICEji s trajnostnega vidika res boljši kot recimo umazani ICEji izpred 15-20 let. In ja, LOKALNO so seveda boljši, ker bistveno manj onesnažujejo.

PS: če EVji niso že zrela tehnologija, res ne vem, kaj je.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.871
9.494
113
In na Poljski premog še Švabi, ko je oblačno. Jaki zeleni prehod, če je treba gont elektrarne na premog, da pol filaš avtomobile. Ful kul špica dabest. Pejt v Dechatlon po šotor pa se ukampiraj v kamp Velenje. Boš ponoč na nosu čutil, kok fino fajn čisto je. Da od rudnikov silicija niti ne začnem. Sej EV je čist OK, pa SE tudi. Prav tako TČ. Samo brez nekih radikalnih EKO utvar, ki si jih delajo nekateri lastniki teh zadev.

Minus mlade tehnologije? Baterija in elektromotor sta približno toliko stari tehnologiji kot motor z notranjim izgorevanjem. Kdo je kriv Renaultu, da so ljudi nategovali z baterijami v svojih prvih E vozilih? Mlada tehnologija ali požrešnost?

• Všeč mi je
Reactions: mtl

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.866
6.029
113
Ne rabi imet faks. Mora pa bit človek tehnološko razgledan. Cajti enostavnih menjav olja in filtrov so mimo.
No tukaj pa si dokazal, da si lahko nadalje tiho. Tistokosmatih, jaz sem študiral elektroniko, pa si danes ne upam razdirat EV baterij. Pa prosim ne mi tehnološki razgledanosti. Ampak sem zgolj realen, ker vem v kaj bi se spustil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.866
6.029
113
Samo za primer graf odvisnosti inteligence od samozavesti. Najbolj pameten človek ni tako prepričan vase kot neumen.

Priponke

• SmartSelect_20241218_101646_Samsung Notes.jpg
    SmartSelect_20241218_101646_Samsung Notes.jpg
    71,9 KB · Ogledi: 4
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek