Okolju prijazni avtomobili

dask

Majstr
21. sep 2023
532
590
93
160 sem šel po vrhniškem klancu z "navadnim" ax-om, pa me je bilo smrtno strah... kolesnice, kontrola na volanu pa slabš kot pri katri. Si ne predstavljam 200 v tisti kišti.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

luka51

Guru
16. avg 2007
14.716
6.026
113
Jaz sem mel 91 letnik francoza. 1.1 motor na vbrizg, 720 kil. Do 130 cisto ok, 130-160 hrup za popizdit, pri 170-180 pa samo še veter :)
Hitrosti po števcu seveda. Pa boženedaj da je pihalo na ac, to si bil povsod.

• Všeč mi je
Reactions: Viper_XxL

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.406
244
63
Pa analogni stevec ki se trese pa ne ves kje tocno si :)
Vecje dize fergazerja, zbrusena glava pa malo nizja teza od original avta, KN zracni filter.
Lahko pa se naliM pove koliko je njemu letel, ce je pomeril kdaj z gps
Kje GPS, 2003 je to bila huda eksotika, pametni telefonu še tudi niso bili na trgu! :)
Moj GT (uradno 85KM) je prilezel preko 200km/h, a je moral biti dodelan motor, ker je bil v primerjavi z ostalim škatlami tega ranga občutno hitrejši.
Enkrat mi je zaradi hitrosti na AC odtrgalo (kot sem kasneje ugotovil ne najbolje pritrjen) zadnji odbijač, ki je v trenutku slave odletel par metrov v zrak, potem pa žalostno končal v drobcih po zadaj vozečim trerencem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Tak, zaj smo ugotovili, da se je darjan peljal 200 z AXom tak kot so EVji fuLLa zeleni.
Gremo naprej na naslednjo neumnost.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.466
1.281
113
Njemu ja. On je mel Smarte na testu po par dni, mal so se zabaval in to je blo to niti ni mel časa porajtat da to ni igrača, ampak zelo uporabna zadevca.
Kar se pa hitrosti na AC tiče, Smart for two, al pa four, al pa VW Up pa vsi niso za kej dost čez 130.
S Smarti (ICE in električnimi) sem naredil par tisoč kilometrov. Tako da malo se pa še spomnim, kakšen je. In brez težav sem se vozil tudi po AC. In ja, ForTwo je super avto, skoraj brez konkurence v mestu, ap čisto OK primestno. Če bi šel še kak km/h več, pa sloh. Zase bi pa kabriota izbral :cool:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.466
1.281
113
Ja, definitivno si ti z AXom 200 leto...
Raje pri svoji Tesli ostani in 70.000km letno prevoženih za brezveze.
Twingo mi je po klancu dol kazal 192 največ. AX Sport in GT sta šla po ravnem cca 185 realnih, pa lahko ugibaš, koliko je števec kazal Manj ziher ne. Po klancu dol je pa še kaj več nabral.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Jaz sem pa v Jugu 45 vzletel, ko se je števec obrnil in prišel skoraj na 0. Koliko je bilo to realno, si naj pa vsak sam pri sebi razčisti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.224
9.718
113
S Smarti (ICE in električnimi) sem naredil par tisoč kilometrov. Tako da malo se pa še spomnim, kakšen je. In brez težav sem se vozil tudi po AC. In ja, ForTwo je super avto, skoraj brez konkurence v mestu, ap čisto OK primestno. Če bi šel še kak km/h več, pa sloh. Zase bi pa kabriota izbral :cool:
Sem dobil mojega 2. generacije od sestrične, ki si je zaželela kabriota. Kupil sem ga pa samo zato, ker sem mogu zložit avte na dvorišče (od pokjnega tasta Škoda nikol ni smela bit zaparklirana). No zdaj gre ta avto zadnji od hiše, ga je žena posvojila, jest pa tudi. Ima pa teta ki tudi vozi stalno smarta fejst velik pripomb na kabriota, ker v mojega grejo 4 velike Lidl nakupovalne vreče v prtljažnijk brez težav, v kabriota pa ne.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.224
9.718
113
Jaz sem pa v Jugu 45 vzletel, ko se je števec obrnil in prišel skoraj na 0. Koliko je bilo to realno, si naj pa vsak sam pri sebi razčisti.
Dobr da smo še živi. V tistih škatlah smo števce na nulo obračal, not nas je blo natlačenih pa pet z vsemi šotori in spalkami..... :aplauz: . Šlo je pa tok samo na Primorki dol proti Vrhniki, al pa v kontra proti Kozini.

• Všeč mi je
Reactions: vogel