Ok, se opravičujem, če si vzel preveč osebno.
Streho in fasado bo v recimo 30ih letih potrebno zamenjati. In pameten človek to razume in vkalkulira in če ve, da nima dovolj prihodka, tudi varčuje vnaprej.
Ne moreš pa fasade in strehe pri hiši izvzveti, potem pa bljuvati čez recimo drag rezervni sklad v stanovanju, ki kot zgoraj zapisano ni strošek. Kak je sedaj pucen v hiši.
kdo jo je izvzel? Jaz samo pravim da je strošek in ko se menja/izvede je treba tok pa tok plačat. ali daješ prej v šparovec ali pa pol vse naenkrat. Rezervni skladi pri novih blokih so zato par evrov.
mislim, sad...
- ogrevanje prostorov je 10letno povprečje pri meni malo manj kot 240€/leto, kar je 20€/mesec
- vodo recimo, da ogrevamo z enakim stroškom, kot bi jo v bloku
- drugi stroški, ki so enaki (RTV, Internet, mobiteli ipd), niso relevantni, se pokrajšajo, po domač
- komunala, ne vem... tukaj se pač najema kante pri nas. nekaj več plačam, glede na ta najem, nekaj manj na račun tega, ker nimam kanalizacije. Preden skočiš, da je bilo treba pa MČN plačat, naj povem da je cenejša kot komunalni prispevek in priklop na kanalizacijo. recimo, da je enako...
- štroma porabim recimo da za 10€ več v hiši
kateri stanovanjski strošek sem pozabila?
zdaj pa k temu prištej tisto tvoje v rdečem in čeprav gre za par evrov absolutno, relativno ni tako malo. ne sprenevedaj se, da so stroški skupnih prostotov enako kot stroški svojih. Svoje sem vedno plačevala - tako prej kot sedaj. Ampak skupnih pa zdaj nimam - to je za zraven.
zavarovanje pa imam najbrž nekaj dražje. to bodo zavarovalničarji pogledali, v to pa nimam vpogleda, ker ga za stanovanje nisem nikdar plačevala...