Ne tež z stresanjem, če ne dojameš cele slike.
Ti si domala OBSEDEN z varčnostjo, okna vedno predlagaš naj naj, kar si lohk privoščimo ali pa si sploh ne, izolacije bi deval 0,5m a zrak bi pa karnaenkrat mel, sam ne prek mojih izjav, ker sem skurcal način kako se lotijo teh težav slovencelnji.
Od kje tebi pade na pamet, da povzameš moj sarkazem o slabih oknih, kot da priporočam, da jih navrtajo, da bo šel zrak skozi
, kar seveda nisem predlagal.
Nažalost se uporabniki, od raznih znalcev po forumih in prodajalcih izolacije in varčne gradnje naučijo le to, kako v 3pm izolirat hišo, kupit xyz zasteklitev, kar je zelo lahko prodat ob obljubi izredno znižanega računa za ogrevanje, o kakšne zraku pa nikoli ni govora. To je dejansko stanje, da se trenutno gradijo oz. so že dokončane hiše, v katerih je kvaliteta bivanja NA PSU, ker so zanemarlali nekatere osnove....banalne osnove (tudi cenovno zelo sprejemljive).
Zdaj pa omeniš zračnike v xyz stari hiši pri vas doma...ja lepo ane, pri nas so isto zračniki v hiši, katero so zgradili stari starši, ampak to nima veze z hišami, katere se TRENUTNO gradijo, ali pa se šele bodo in ti uporabniki iščejo nasvet po forumih, dobivajo pa samo info, kako v nulo zadihtat hišo in privarčevat več kot sosed, ker je to IN.
Kot so ti že napisali, vstopni zrak za tvoje stare zračnike mora od nekje priti, in če maš ostalo tolk dobro zatesnjeno, kot priporočaš drugim, potem nimaš druge variante kot odpret okno...in kaj se naredi ko odpreš okno? Prej vsem svetovano trojno zasteklitev in ne vem kaj še vse dobro izolativnost znižaš na 0!
Vsak lahko odpre okna in si ustvari svoj "zračnik", sam to je za novo hišo nesprejemljivo!
1. Potrebno je to storiti ročno in REDNO (kaj pa ponoči a?)
2. S tem vržeš veliko "denarja" skozi okno, razen če dajaš toliko izolacije in tako dobra okna, samo zato, da lahko potem luftaš skozi okna.
Vgradnja prezračevalnega sistema ti odpravi te slabosti, odprta okna niso več nujno potrebna, vstopni svež zrak je pa že vnaprej ogret, tako da izgube niso tako velike kot pri odprtem oknu....to je pa lažje prodat alkaj, zdaj ko sem napisal, da bo tudi za denarnico boljše? Zgleda da je to lažje prodat kot pa faktor dobrega počutja.
Sicer pa mislim, da če bi to kdo drug napisal, brez da bi bil tako direkten kot jaz, bi se marsikdo strinjal znjim, le tisti mogoče ne, kateri so pred kratkim gradnjo dokončali into komplet ignorirali, sicer pa tudi tem ostane redno odpiranje trojnozasteklenih oken.