s koruzo se ogrevamo na primitivnem nivoju..koruzo pojejo kure in svinje, ostanek pokurimo v navadni peči.
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
In kje naj bi bil problem tukaj?
Jst ga ne vidim--ziher ne..
Jst vidim problem v zagovornikih toplotnih črpalk, no zdaj vam lavfa še ko so odobrene subvencije in ker je to dokaj nova stvar katero ljudje z veseljem kopujejo..
Pa čak in glej --najkasneje v enem letu teh subvencij ne bo več, kot jih tudi za plastična okna ni več in se zdaj spet bolj splača kupovat lesena... denarja v državi ni več, država je na psu,, se ve
Pa te mega toplotne postaje ko se bodo začele kvarit in NE BO več garancij?? Kaj bo?? A bo stranka spet dala 10 jurjev za nov sistem? ali je to po tvojem strokovnem mnenju neuničljivo?? Kaj bo povedal dragi moj? A ?
Bo pa še zanimivo ko bo država nabila večjo cenovno tarifo elektrike za večje uporabnike...
Misliš da ni mogoče, da se bo kmalu elektriko plačevalo v dveh ali treh cenovnih stopnjah???
Jst sem prepričan da bo zelo kmalu.. še prekmalu za slovenski narod...
Jst bom pa konjski al pa kravji drek žgal direkt vam pod nos...vi boste pa za tristo € na mesec zmrzovali sred januarja...
NIKOLI ne hvali dneva pred nočjo---saj drek je denar v ogromno panogah... če štekaš.. morda..
Citat:
Uporabnik Jeronimo pravi:
Nekako je bilo rečeno, da bi 25 kW toplotna črpalka morala zadostovati ...
Citat:
V bauhausu sem gledal peč od ETIKSa - viadrus VHU 30-38 kW na sekance. 1100€. In peč naj bi bila dovolj močna, da bi ogrela celotni sistem baje
Citat:
.. tudi 40m3 ni bistveno več ... vendar ... kdo bo to spravil v klet?