Ogrevanje/elektrika

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.716
4.418
113
Nekje 9 kw bo dovolj.
Če imaš kaj novejšega pa je lahko tudi manj, ker novi plini imajo boljši Cop pri niskih temperatura.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.321
1.937
113
tla in stropi niso izolirani (tudi višine ni zadosti), spodaj je garaža/klet, gor na podstrešju pa imam namen dodat izolacijo po tleh (steklena/kamena volna, nisem še zihr)

Če želiš poštimat zadeve potrebuješ izolacijo na stropu pritličja (če to ne bo ogrevano), ker če imaš en del brez vsakršne izolacije ti tam toplota tako prebija, da ti podre komplet sistem.

Podstrešje na vsak način tudi izoliraj. Izbiro volne določi glede na to, koliko hodite po podstrešju (imaš opcijo narediti leseno ogrodje in daš stekleno volno vmes, lahko daš kameno, in čez dile in imaš pohodnost,..lahko kombiniraš. Kamena volna je precej dražja od steklene, se jo pa lažje naredi pohodno. Se splača pogledat po oglasih, če kdo prodaje ostanke od izolacije hiše - vsaj tako sem jaz ugodno prišel do kamene volne.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.152
1.251
113
42
Verjetno butasto vprašanje.
Jaz gledam med 3 ponudniki v Prekmurju za toplotno. Grem do vsakega za ponudbo Ane. Pač malo mi je bedno nekoga vabit pogledat pa delat ponudbo pa te vzamem drugega :zardelalter:

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.901
113
Ponudba, brez da si ponudnik ogleda stanje, je vredna zelo malo. Ker je lahko dela z napeljavo cevi (vrtanjem, ...), itd. za 2 uri ali pa 5 dni.
Razen, če boš ti že vse prej pripravil in on samo še postavi toplotno na mesto in priključi.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.089
9.601
113
Ne to mi je jasno da pridejo pogledat. Samo mi je pač nerodno klicati da pride gledat a potem izberem drugega ponudnika. Sej vem da je standard samo se bolje počutim ce mi kdo potrdi da je tako :D
Točno tako je in nič drugač. Bi pa na tvojem mestu razmislil o toplotni, če imaš svoja drva. Ne bi nikol verjel kok udobno se lohk na drva greješ. Če boš kej okol LJ skakal ti z veseljem ob pivu demonstriram.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.152
1.251
113
42
Bolj malo sm jaz v lj :D
Bom danes malo se ustavil pri teh ponudnikih pa nej pridejo drugi teden pogledat

sad

Guru
24. avg 2007
21.276
9.901
113
Točno tako je in nič drugač. Bi pa na tvojem mestu razmislil o toplotni, če imaš svoja drva. Ne bi nikol verjel kok udobno se lohk na drva greješ. Če boš kej okol LJ skakal ti z veseljem ob pivu demonstriram.
Ne seri z udobno proti TČ.
Drva pa lahko prodaš in si v plusu.