Odvzem izpita - protiustavno?!

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.523
955
113
KSZ

Rešitev odvzema vozniškega uzpita je sila preprosta.

Greš na Poljsko, Češko, Slovaško. Tam so specializirani za to, da Nemški pijanci v 1 tednu ponovno opravijo izpit v dotični državi. In tak izpit je popolnioma veljaven.

Sicer te nekaj stane, ampak ga pa expresn opraviš, saj vozit itak znaš.

To so pa lepote Europske unije.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Ne vem kje je problem, rešitev je namreč preprosta, če veš da lahko zaradi prisotnosti k kolegi kadijo ostaneš brez izpita, se pač za tisti čas umakneš iz sobe. Če pa ostaneš pa pač sprejmeš določene posledice. zakon je jasen, in ravnati se tako da ne bo kršen s tvoje smeri ne zahteva nikakeršnega napora, če pa vzameš rizik, ostaneš zraven kolegov in te kasneje dobijo plavci pa lahko kriviš samo samega sebe.

Kaj pa če ne veš, kakšne snovi se skrivaju v ozračju, ki ga vdihuješ? Al pa v pijači, in hrani ki jo uživaš? (ali jo je uživala krava preden si pojedel zrezek)

Pa saj ni samo THC, je še čudo enih snovi, ki so npr. v kakšnih zdravilih, in pokaženo pozitivno na testu.
Lej, če maš več kot XXX koncentracijo take snovi v krvi, si nevaren drugim, torej ne smeš vozit. Kako ti je prišla v kri, je tvoj problem. Če si vedel (ali bi lahko vedel, ker pač piše na škatli), da je v živilu, si kriv sam. Če ni bilo napisano, da je noter, pa toži prodajalca, pa naj ti povrne vso škodo, ki si jo imel zaradi odvzema (pa še kaka inšpekcija ga bo) ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj že? Ker tistim, ki imajo preveč čudne robe v krvi, ne pusti vozit?
Zato ja. Ker je tista meja, kdaj je preveč zelo čudno in nepravično postavljena.
Tako ti lahhko vzamejo izpit, če si naprimer pred 14timi dnevi bil v družbi kadilcev trave ali spil dva piva...... če pa si zadrogiran od raznoraznih tablet, pomirjeval, uspavalnih tablet, analgetikov... pa ti policaj samo zaželi srečno vožnjo. Da o vožnji z visoko vročino ali v kakem drugem bolezenskem stanju ne govorim, pa je mnogo bolj nevarno od zgoraj omenjenih količin THC ali alkohola.
Po drugi strani tud ostro sankcionira uporabo poživil, (razen kave) ki celo pozitivno vplivajo na prometno varnost, saj premagujejo utrujenost.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jup. Teorija pa praksa se nekako ne ujemata. Živimi v kapitalistično "demokratično" totalitarni državi. Sej ne gre skup ampak tko je. S emi zdi da so mel ljudje več pravic v komunizmu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če ni bilo napisano, da je noter, pa toži prodajalca, pa naj ti povrne vso škodo, ki si jo imel zaradi odvzema (pa še kaka inšpekcija ga bo) ...
Ti boš pa povedal, v katerem živilu (ali mogoče šamponu) ki sem ga zaužil v zadnjih treh tednih se je prepovedana snov nahajala, če na škatli ni pisalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Če spiješ dva pira ti gre vozniška?

Prvič slišim...

Ljudje z THC v krvi pa nimajo kaj delat na cesti, takšnih sploh vozniškega ne bi smeli imeti, ker so psihično nestabilne osebnosti, zato so tudi podlegli drogi.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Kaj se pa zadržuješ zraven kadilcev. Kot sem rekel, če nočeš imeti THCja v krvi ga tudi ne boš imel, se pač za tisti čas ko ti kolegi kadijo umakni na balkon pa ne boš imel problema. Če pa se ne pa sam nosiš posledice, zakon posznaš, pravičen ali nepravičen, na tebi je da se ravnaš po njem.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ljudje z THC v krvi pa nimajo kaj delat na cesti, takšnih sploh vozniškega ne bi smeli imeti, ker so psihično nestabilne osebnosti, zato so tudi podlegli drogi.

hysterical-1.gif

čaki, ne bo dost...

hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Citat:
Kaj se pa zadržuješ zraven kadilcev. Kot sem rekel, če nočeš imeti THCja v krvi ga tudi ne boš imel, se pač za tisti čas ko ti kolegi kadijo umakni na balkon pa ne boš imel problema. Če pa se ne pa sam nosiš posledice, zakon posznaš, pravičen ali nepravičen, na tebi je da se ravnaš po njem.

modeeeel, a veš da ti pokaže na testu da si đanki do konca če samo par ( t.j.2) makovk poješ?

itaq pa to ni sploh več point, le-ta je še vedno to, da lahko na podlagi nesrečnih okoliščinah za brezveze izgubiš izpit, za kar ste alterbraniaci trdili, da to ni možno. žal je...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:

kot je Matej reku. Zamisl kva nardi šeele makova potica ka moja babi tako dobro nardi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj že? Ker tistim, ki imajo preveč čudne robe v krvi, ne pusti vozit?
Zato ja. Ker je tista meja, kdaj je preveč zelo čudno in nepravično postavljena.
Tako ti lahhko vzamejo izpit, če si naprimer pred 14timi dnevi bil v družbi kadilcev trave ali spil dva piva...... če pa si zadrogiran od raznoraznih tablet, pomirjeval, uspavalnih tablet, analgetikov... pa ti policaj samo zaželi srečno vožnjo. Da o vožnji z visoko vročino ali v kakem drugem bolezenskem stanju ne govorim, pa je mnogo bolj nevarno od zgoraj omenjenih količin THC ali alkohola.
Po drugi strani tud ostro sankcionira uporabo poživil, (razen kave) ki celo pozitivno vplivajo na prometno varnost, saj premagujejo utrujenost.
Sorry, ampak od dveh pirov pred 14 dnevi pač ne moreš napihat ... In po 14 dneh tudi ne boš kazal "znakov oziroma simptomov, ki so posledica mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v
organizmu" ...
Če pa jih, potem na pač ne smeš za volan.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
THC bi res naj bil v krvi tudi 20 dni ali več, ampak v praksi mislim, da gre iz telesa prej. Pa tudi neka meja je, koliko ga je lahko v krvi in sem skor ziher, da po par dnevih ni več toliko tega v krvi.

Razen seveda, če si hardcore junky ki ga "poha" vsak dan...potem pa itak boljše, da ti vzamejo vozniško čimprej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
hardcore đanki k ga poha vsak dan, spet si ga počesu
hysterical-1.gif

@SJTV1 - itaq da se po 14ih dneh nič ne pozna, ampak lahko nanese da si policaju sumljiv zaradi preutrujenih oči, kot sem že napisal ali pa mu enostavno nisi všeč in bi te rad mal zdrk4l, ker te ravno lahko. pol maš pa probleme. in še enkrat - to je primer.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Mene so fajn drkali v moji rosni mladosti. Vozili na odvzeme krvi in podobno. A nikoli ni bil test pozitiven, kaj šele, da bi mi jemali vozniško.

Ne pretiravaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
če kdo tuki pretirava si to ti.. zato se pa smejim tok (govoriš o travi kukr da se o hori pogovarjava)
aplauz.gif

pa da nebi mislu da si edini k so ga pingvini j3bal v glavo, ne govorim kr nekaj na pamet veš
wink-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Eni ka preveč kadijo je lihk nimajo več čeprov se strinjam z mateyem on je car