Odvajanje kajenja

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Bravo, babi!
cheer.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Sam probavam metodo, da si vsak dan odvzamem dodaten čik iz škatle.... Npr začneš z 20, potem maš 19, 18,17,16 itd in upam da mi pride do enga na dan in potem dokončno nehanje. Upanje umre zadnje kajne?
smile-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Točno to...tisto 20, 19, 18, ali pa "na ta dan bom nehal" je bullshit. Jaz sem enostavno vrgel škatlo stran, ko sem hotel kupit sem pomislil kako mi je s punco lepo in da nočem da se to kdaj neha zaradi čikov (smrt), verjemi, greš mimo trafike da je kar veselje...za dodatno motivacijo pa predlagam kalkulator, malo računaj koliko keša popušiš...jaz že skoraj 3 mesece pa imam plin za kurjavo že poplačan pa še kej drugega. Samo na hitro: Recimo da popušiš samo eno škatlo na dan, marličev, ki so 3EUR (no vsaj bli so 3 mesce nazaj): 3x7=21EUR na teden, je to 84 na mesec, ajde računimo 100EUR (recimo še kavice). Zdej pa dejte 100 x 12 za eno leto in je 1200EUR na leto.

Kaj raje crkenš in pljuča izkašljaš al greš rajš za 14 dni na ORENK, ampak res ORENK dopust pa še teden smučanja?
grims-1.gif

Jaz imam vse to pred očmi ko me prime, pa se mi zagrauža in se mi dobesedno začne smilit kdo ki kadi...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Strastni kadilci na svojo škodljivo razvado ne gledajo kot na metanje denarja stran, ampak kot na lifestyle. Prepričan sem, da ne živiš asketsko življenje in določen del svojih prihodkov nameniš za to (ampak v neki drugi obliki).

Seveda pa je to samo flawed racionalizacija... kajenje JE škodljivo in bo VSAKEGA poslalo v prezgodnji grob (samo vprašanje je, kako in kako hitro).

SpidiGonzales je dobro napisal, ampak pri vsem skupaj je treba imeti v mislih, da je pljučni rak in relativno hitra smrt (nekaj mesecev) eden izmed kadilcu "prijaznejših" koncev.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Kako bi opisali tole: Največji užitek mi je samo prižgati cigareto, potegnih 2 dima, potem bi jo pa najraje ugasnil.
?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Aja še to sem včeraj pozabil povedat, obstaja neka tabela, kjer se vidi kako ti se pljuča s časom čistijo, pravtako kako se zmanjšuje nevarnost za infarkt, raka itd. Seveda je vse skupaj odvisno od tega koliko si prej kadil, a je to bilo 5 čikov na dan (zelo malo) ali pa si skadil 3 škatle na dan (
uf-1.gif
). Cifre so fascinantne, že v enem-dveh dneh nikotina ni več, pljuča so čez ne vem kolk tednov že na pol spucana, možnost raka se drastično zmanjša v zelo hitrem času in pride tudi na isto raven kot pri nekadilcu...

Skratka +++++++++++, ++++++ in še enkrat +, sami plusi v zelo hitrem obdobju.

Če kdo ima naj prilima.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Najdu:

Once a person ceases smoking, the body immediately starts to cleanse itself of the chemicals contained in tobacco smoking. After twenty minutes, a person’s blood pressure and pulse rate will return to normal. This means immediately the risk of a heart attack is reduced.
After eight hours the carbon dioxide levels in the blood are halved resulting in enhanced energy levels.
After twenty four hours all carbon dioxide is eliminated from the body. The lungs start to clear out mucus and other smoking debris that has built up.
After forty eight hours, nicotine is completely eliminated from the body. A person’s sense of taste and smell is also improved.
After seventy two hours, the bronchial tubes relax and energy levels increase.
Between two and twenty one weeks the circulation improves.
Between three to nine months, coughs, wheezing and breathing problems improve as lung function is improved by 10%.
After one year, the risk of having a heart attack falls to about half of that of a smoker.
After ten years, the risk of lung cancer falls to half that of a smoker.
After fifteen years, the risk of heart attack is the same as someone who has never smoked.

Seveda še enkrat omenjam, nekdo ki je kadil 3 škatle na dan rabi 15 let da se pljuča ščistijo, nekdo ki je skadil 5 čikov na dan rabi eno leto...to je pomoje predvsem odvisno od tega koliko si kadil in kako dolgo.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Lahko rečem da po prebranih 20tih poglavji mi je cigaretni dim začel smdet. Vbistvu mi smrdi, že skos ampak nikoli nisem pomislil na to. Zgleda da je res vse v glavi ampak se tega ne zavedamo...
Številko 1168 mam skos v glavi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
A to tko kt jemel sigmund freud skoz 2467? Ce je po isti logiki pol je zaradi oddaljitve od enote med vojno sedel 11 dni v zaporu, sedaj ima 57 let, pri 68 pa bo zanj prelomno leto, morda celo leto smrti. No freud je pri 67 dejansko dobil raka na mehkem nebu, kar je bila najverjetneje posledica stalnega kajenja cigar. Je pa do cifre 2467 prisel mislim damed sanjami nato pa nekemu prijatelju napisal pismo in notri da v njegovih delih lahko najde 2467 napak. In pol ga je ta cifra stalno preganjala in pri 67 letih si jo je kao razlozil ko je izvedel daima raka =)

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Kako bi opisali tole: Največji užitek mi je samo prižgati cigareto, potegnih 2 dima, potem bi jo pa najraje ugasnil.
?

Enostavno. To je psihična odvisnost. Oziroma bolj odvisnost od nekega postopka kot od substance. Nekje sem bral da je tudi pri odvisnosti od trdih drog to razmeroma pogost pojav. Ko ti pravo zadovoljstvo da sama priprava na šus, šus sam po sebi pa niti ne, oziroma samo toliko da ublaži abstinenčne težave oziroma poteši fizično odvisnost.

Knjiga je ok, oziroma pomaga zdržat potem ko si se že odločil. Sam nisem nikoli kadil, sem pa precej časa basal fugo, kar je še huje, oziroma še večje sranje, čeprav jo nekateri uporabljajo za odvajanje od kajenja. Ampak to je potem tako kot bi začel pit žganje da bi se odvadil vina. Je pa pomoje edina varianta takoj nehat 100%, pa tudi če je treba v trenutku 3 škatle stran vržt. Tisto z zmanjševanjem, oziroma jutri, oziroma za novo leto.....kot bi šel delat samomor tako da bi vsak dan malo zarezal.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Mah zaradi fug sem jaz začel nazaj kadit. Tako da odvajanje s pomočjo fug odsvetujem. Čeprav kolegu uspeva. Je pa to prehod iz dežja pod kap. Eno razvado zamenjaš za drugo, nič manj škodljivo.

Trenutno sem od 30. 12. brez cigareta. Mi je pa težje kot prvič, ko sem nehal. Se moram lotit knjigo brat.
smirk-1.gif