Odvajanje kajenja

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Imam zelo dobrega osebnega zdravnika in mi napiše napotnice za vse potrebno, da bi mi le pomagalo.

K ORL bom šla potem mi bo pa glede na izvide že moj osebni zdravnik svetoval, če naj grem na teste ali ne.
Hvala vam za odgovore in za vzpodbujanje pri nekajenju.
No zdaj sem že 99%, da ne bom nikoli več kadila.
Sicer pa kot pravi pregovor nikoli ne reči nikoli sem iz varnosti raje napisala 99 in ne 100%.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
.In v enem trenutku mi sine.."pa pismo a je res tole vredeno vsega sranja???"

Vids tko sem jest nehal, enostavno mora bit to v glavi, da kajenje vidis kot problem, da se zavedas da se unicujes vsakic ko kadis, da mas sliko pred sabo kako se dim vrti v pljucih(youtube) vsakic ko inhaliras in to delas par tednov potem pa konec in nasvidenje ko se zaves da seb delas bedarijo.

Ne smes gledati to na tako slabičen nacin da si govoris ce bom zdrzala, joj pa sem bom zredila pa itd, halo pa sej ni to futr in zivljensko potrebna stvar, to je samo slaba razvada ki se je zacela v otrostvu zarad frajerstva/odkrivanja necesa novega , nadaljevala zaradi kavic/pavz/ miritve zivcev in nadaljevala zarad razvade ki pa je zelo slaba in jo je treba eliminirat.

Jest sem zdej nevem tocno ze vec kot pol leta nekadilec in je tko kt da nebi nikol kadil v glavi, 5x me je prtegnil ampak si zbijes iz glave in je to to.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
kako lahko skadiš tri škatle cigaret na dan???
meni bi pljuča ven vrglo.
Jaz sem skadil toliko.
bonk.gif

Skoraj 20 let, prvih nekaj let malce manj.
Kako? Prižgeš, zmanjka, prižgeš drugo, spet zmanjka, pa tretjo, vse do 60+. Vmes kdaj pozabiš, da ena še tli v pepelniku, pa prižgeš novo in si hud, ker bo šla ena v nič...
Na srečo je to danes le še spomin, od 7. 3. 1990 naprej.
Takrat je glava zapovedala telesu in telo se je uklonilo.
Bilo je težko, vendar kljub temu precej lažje, kakor so govorili.
Ker je glava 'vedela' da lahko zmaga.

Srečno vsem!

LP

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Sem šla k ORLogu dal mi je zdravila za zmanjšanje želodčne kisline, 2-3krat dnevno moram izpirat s slano vodo, zvečer pa popit žličko olivnega olja. 16.11 imam kontrolo, rekel je, da ima pordelo desno stran in mi rekel naj greš še k pulmologu na teste kljub temu, da se mi je kašelj pomiril ,

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Predvidevam torej, da je kašelj sedaj dokončno izzvenel. Fino.

Za pregled pri pulmologu se pa strinjam - škodit ne more.

Pa vse najboljše!

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Lahko ti pošljem knjigo v pdf formatu, ki je mnogim pomagala pri odvajanju kajenja, meni tudi
napiši mi mail na zasebna sporočila.
Bodi vztrajen pa poslušaj angelčka-pomagala ti bo tudi kniga, hudička pa daj na ignore.

superbejba

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Allen Carr way to stop smoking je bla men zakon... nisem kadila 6 mesecev... no sedaj spet kadim, na žalost...

superbejba

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Hoj... naključno se je zgodilo, da zaradi bolezni že 6 dni nisem prižgala cigareta... je kaka možnost, da mi pošljete alena carra v slovenščini, če ga kdo ima?
Thx

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
No zdaj imam izvide od ORL: diagnoza je
Gastroezofagealna bolezen z ezofagitisom to je od dne 28.10 2010

Mnenje: priporoča zaviralce protonske črpalke.t diagnoza pa od 16.11.2010
11.01.11 pa imam ponovno kontrolo pri ORL
vsak dan vsaj 2x moram grgrat slano vodo
zvečer pred spanjem popiti žličko olivnega olja

Diagnoza pri pulmologu: Preiskava z metaholinom v kumulativnem odmerku 4mg je negativna
Alergološko testiranje za standardne alergene je negativno.
Izključujemo bronhialno astmo oz. alergijsko bolezen dial. S pulmološke strani ne potrebuje dodatne terapije , kontrola po potrebi.

Po 34 let zasvojenosti z nikotinom sme jo kar poceni odnesla - zadnji cigaret sem pokadila 2.9.2010- zdaj mi tako smrdijo kadilci in čiki, da verjetno ne bom nikdar več kadila.
Če še kdo potrebuje knjigo v elektronski obliki v slovenščini Končno nekadilci naj mi napiše mail ,
z vseljem vam jo pošljem.