Odstranjevanje osjih in sršenjih gnezd

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Kaj komplicirate.
Pokličeš gasilce in poveš, da imaš sršene/ose v strehi in se bojiš da bodo kakšnega otroka napadle.
Gasilci bodo prišli se dobro zavarovali pred piki in gnezdo zaplinili in potem odstranili.
Razne fore z vodo so zelo nevarne ker jih samo razdražiš se bolj nevarne so pa tiste, da boš gnezdo zakuril! gnezdo je iz celuloze beri papir in vsi vemo kako fajn gori papir in hiša.

P.S.
Pa ne jim pira ponujat rajš jim daj par € na njihov račun

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Ne skozi purpen se preverjeno preglodajo ven. Sprej efect neki neki kar daleč šprica...počakaš 15 minut. Kar popada po tleh posesaš, gnezdo odrežeš in daš v žakelj in potem nekje varno vse skupaj zakuriš.
Se je pa res treba dobro zavarovat ker prasci res napadejo in gasilci imajo dobro zaščito pri ognjevarni obleki + dihalec z masko za obrazno zaščito pred napadalci in sprejem.
cheer.gif

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Jaz sem uničil ogromno srčenje gnezdo (veliko kot gajba krompirja) tako, da sem vrgel žličko pantakana na vhod. Seveda sem se najprej zavaroval in naredil premišljeno. Delal sem zvečer, ko je bilo že temno in hladno, da so umirjeni in ne letijo okrog.

Oprema (upam, da ni kdo videl)
bonk.gif
:
- Debela zimska bunda,
- debele dolge hlače,
- škornji
- na glavi motoristična čelada
- Na vratu šal
- V eni roki Maglite svetilka, v drugi pantakan

Verjetno vsega tega ne bi potreboval, če bi bilo gnezdo enostavno dostopno, ampak tukaj sem moral po lojtri zelo visoko, pa še za desko je bilo dobro skrito. So pa me res močno napadli.
hysterical-1.gif

Pantakana se pri nas več ne dobi (DDT), se pa ga dobi takoj čez mejo na Hrvaškem. Konkretno v mojem primeru v Delnicah. Kupil sem ga 3 kg, Sna Hrvaškem se imenuje Chromorel, če se ne motim.
Lahko pa potrdim, da je že naslednji dan od gnezda ostalo samo še zapuščeno poslopje, katerega sem zložil v gajbo, polil z benzom in zažgal.

LP

DDT? Super. Stvar, ki je v normalnih državah s pametnim razlogom že dobrih 30 let prepovedana, uporabljati za nekaj takšnega, kot je sršenje ali osje gnezdo - kot da bi šel s tankom nad pehotnega vojaka.

PS: z veliko mero zlobe: eden izmed stranskih učinkov DDT je tudi neplodnost in vse kar sodi zraven, mogoče bo vsaj Darwin poskrbel za tiste, ki se jih zdi prepoved DDT brez veze.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Ajd ne kompliciraj. Ena mala žlička DDT-ja na srčenjem gnezdu, na koncu še zakurjenem že ne bo uničila narave in plodnosti kogarkoli. Morda samo pri sršenih.

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Ajd ne kompliciraj. Ena mala žlička DDT-ja na srčenjem gnezdu, na koncu še zakurjenem že ne bo uničila narave in plodnosti kogarkoli. Morda samo pri sršenih.

Žlička tukaj pa žlička tam, pa boš počasi porabil vse 3 kg - kar pa sploh ni več žlička. In tako ti, in tvoj sosed tri hiše naprej in njegov sosed tri hiše naprej. DDT in njegovi metaboliti imajo to "lepo" lastnost, da so zelo obstojni in se zato fino akumulirajo v maščobah, ter širijo navzgor po prehrambeni verigi.

Potem pa se vsi čudijo rezultatom analiz, zakaj je kljub prepovedi DDT še vedno prisoten v telesih.

PS: kaj se dogaja z DDT pri sežiganju na nizki temperaturi pa bi tudi bilo zanimivo pogledati, če smo že pri tem....

Nazadnje urejeno: