Na začetku tega meseca sem imel prometno nesrečo. Stal sem na križišču (rdeča luč na semaforju), od zadaj pa je z večjo brzino priletel mladenič in trčil vame tako silovito, da je moj avto odbilo v vozilo pred mano. Avto je totalka (zadaj zbito do kolesa, vrata se ne odprejo, stebriček zamaknjen, cvikl na strehi... spredaj, luči, havba, blatniki, meglenke, odbijač, kiler, najbrž tudi kraka...). Gre za Imprezo GT 1997 sedan, modre barve, v bistvu je to cestna različica legendarne Impreze, ki je leta 1995, 1996, 1997 zmagovala na WRC in prinesla slavo Subaruju. Avto je po eurotax bojda vreden okoli 2000 eur. Mojo razvalino so ocenili za 2800€ - 560 razbitina 2240 so mi pripravljeni izplačati. Problem je pa sledeč: najcenejša taka impreza na voljo (avto.net, autoscout.it, autoscout.de) se prodaja za več kot 6000 eur. Zdej se bo najdu nekdo ki mi bo pokazal neko cenejšo, vendar bo ali karavan (1000-3000 ceneje kot sedan) ali pa pač ne bo modre barve (spet cca 500-1000 ceneje).
Avto sem dal lani razstavit, komplet zaščitit pred rjo in na novo prebarvat (žal nisem vzel računa - sem šparal). Vmes sem naredil za cca 1500 eur servisov pri pooblaščenem serviserju (račune imam spravljene) - servisi so pač ohranljali vozilo v dobri formi (menjave olj in podobno kle niso vštete). Avto sicer ni bil nekaramboliran, bil pa je redno in mislim da zelo solidno (brez šparanja) vzdrževan.
A mam kakšno možnost, da iztržim kaj več? Vsaj kake 3-4k eur. Ker tole je naravnost smešno. 50% moram dodat, da dobim najcenejšo primerljivo krntijo. In potem spet barvat, servisirat da bom na podobnem kot sem bil 5 minut pred nesrečo.
Avto sem dal lani razstavit, komplet zaščitit pred rjo in na novo prebarvat (žal nisem vzel računa - sem šparal). Vmes sem naredil za cca 1500 eur servisov pri pooblaščenem serviserju (račune imam spravljene) - servisi so pač ohranljali vozilo v dobri formi (menjave olj in podobno kle niso vštete). Avto sicer ni bil nekaramboliran, bil pa je redno in mislim da zelo solidno (brez šparanja) vzdrževan.
A mam kakšno možnost, da iztržim kaj več? Vsaj kake 3-4k eur. Ker tole je naravnost smešno. 50% moram dodat, da dobim najcenejšo primerljivo krntijo. In potem spet barvat, servisirat da bom na podobnem kot sem bil 5 minut pred nesrečo.