odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jamras ti. Zalis od dohtarjev do zobarjev, tezis s to tvojo 7. stopnjo itd... Faks ona ekonomija jaz pravo. S tem da ga jaz se kar pacam oz vsake tok casa kak izpit naredim. Sluzbe ni nihce zrihtal. Prvo sem delal preko studenta nato pa so mi ponudili reden siht.

In lih tvoj stavek da vidis kako je mladim danes - jaz se imam za mladega danes in ti sporocam da se da cisto lepo zivet ce si priden in ne razmetavas z denarjem. Hisa je v LJ in jo obnavljam.

Potem si pa očitno prej izjema kot pravilo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Torej star sem med 25 in 30, mam punco, nimava otrok, mava hiso kupljeno s kreditom. Starsi nama niso dali nic. Oba sva se od doma odselila pri 20. Ona v studenta jaz na svoje s cimri. Ce bo vse po planih bo kredit odplacan v 8 letih. Da se. Sam ne jamrat ampak delaj vse kar mimo pride.

Lej potem pa nimate tako slabe plače pri policiji, če se nakup hiše izide v 8ih letih.
confused-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
kaj pa če kredit že odplačuje 7 let recimo ? pa še punca toliko , pa se nabere

Ja kaj je bil že pri 18ih kreditno sposoben brez pomoči staršev kot pravi
confused-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
recimo, da je star 29 let. pri 22 redno zaposlen in je dobil kredo recimo 40k€. pa še punca recimo 30k€. oba na 15 let. nekak bi to zneslo verjetno.Bajta pa tudi verjetno ni zadnji tehnološki čudež

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
vse se da... je pa res, da je prednost če si v "dobri" službi v JU... pač lažje dobiš kredo pa kak €več kot če delaš kot prodajalc v merkatorju (ali kakšni drugi trgovini) in imaš minimalca...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
ksz

Tudi sam padem v kategorijo med 25-30 in mi starši ne morejo nuditi nič materialnih dobrin. Pravzaprav je tako, da sam podpiram svojo familijo. In kljub temu se da privarčevati, če delaš po pameti. Je pa res, da nimam "minimalne" plače pa tudi lih povprečne ne. Prav tako punca. Se pa velikokrat, ko najini vrstniki hodijo precej po svetu, sama temu odpoveva in raje vrževa kak dinar več na kupček... Sicer pa preden sem prišel do te službe, ki jo imam sedaj, sem delal kar nekaj let pri različnih firmah kot študent in si venomer ob študiju nabiral izkušnje...

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kdo jamra? Ti se očitno hvališ kako si oh in sploh
bonk.gif
jaz sem pa povedal realnost kako je mladim danes, saj jih vidim...

Pa vsakdo je lahko pameten kako se je z 20mi odselil in šel na "svoje" in poleg študiral in še delal in še hišo kupil. Prvo kateri študij, kdo je zrihtal službo in kje se ta hiša nahaja in v kakšnem stanju. Niso vsi takšni da živijo v "šumi"
bonk.gif
Ti pa res nimaš vse na svojem mestu !Prvo boš delal in zaslužil, potem boš pa okrog bluzil, če pa misliš da boš bluzil do 63.leta pa potem delal , se pa motiš !
Nisem polcajev prjatu ampak tle ima pa prav

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Amm kje v tem si zasledil mene, me poznaš ali kaj -> ŠE ENKRAT preberi da boš doumel prispevek. Da ti pomagam sem napisal, da niso vsi ljudje takšni da bi šparali in škrtali od samega začetka in pri 35ih imeli stanovanje in avto + malo krede, nekaterim je velikega pomena stanovanje, enim avto, enim potovanje, enim otroki na prvem mestu itd.. zato sem tudi na koncu napisal "100 ljudi 100 čudi".

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
otroci ne otroki
kaj za vraga današnje šole bruhajo ?
jezen.gif

policajev ne polcajev, prijatelj ne prjatu ..... pisal sem hitro ti pa to zavestno počneš počisti pred svojim pragom
stupid-1.gif

"OFF-TOPIC" SVA OBA
evil.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
bonk.gif

Pa vsakdo je lahko pameten kako se je z 20mi odselil in šel na "svoje" in poleg študiral in še delal in še hišo kupil. Prvo kateri študij, kdo je zrihtal službo in kje se ta hiša nahaja in v kakšnem stanju. Niso vsi takšni da živijo v "šumi"
bonk.gif
Ti pa res nimaš vse na svojem mestu !Prvo boš delal in zaslužil, potem boš pa okrog bluzil, če pa misliš da boš bluzil do 63.leta pa potem delal , se pa motiš !

Ega, jaz pa sm "polcajev prjatu", pa delam oboje - sluzim IN okoli bluzim
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
bonk.gif

bonk.gif

Ega, jaz pa sm "polcajev prjatu", pa delam oboje - sluzim IN okoli bluzim
smile-1.gif

Pa to je to, svaka ti čast
aplauz.gif

Spet relativno kaj je služiti nekomu je 1k€ že nekaj, nekomu pa 10k€ nič ne pomeni
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.