Od kdaj "streljajo" na AC?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
laser nese precej dlje, problem je da zaradi razprsenosti snopa meritve nad 500m niso veljavne.

@johnny77 ne vem zakaj bi si moral karkoli v rit tlacit. ce ti pac nekaj ne pase delaj na tem da se to spremeni ne pa meni ostudnih spolnih praks predlagat.

aja se zmeraj cakam nek dokument kjer pise da mora biti radar na postavku. Spet ena urbana legenda

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dragi moj, voziš po omejitvah, pa ne rabiš ničesar od tega kar si omenil.
Če pa tega nisi sposoben, potem pa lahko vrneš vozniško :p.

...a misliš, da smo že vsi v penziji.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.956
-8.677
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dragi moj, voziš po omejitvah, pa ne rabiš ničesar od tega kar si omenil.
Če pa tega nisi sposoben, potem pa lahko vrneš vozniško :p.

...a misliš, da smo že vsi v penziji.
Ti umsko ravno prihajaš v puberteto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kaj pa tista fora,da preden te dohiti,se radar ze zdavni zbrise in ti ne more pokazati hitrosti. večkonjevodnjega.press
evil.gif
Se peljem pred leti, mi en poblenda, pogledam na števec in po bremzi, pa je bilo že prepozno. Policaj me ustavi in mi je rekel, da sem peljal ene 15 več, kot sem v resnici peljal, (sicer še vedno prehitro, ampak drug plačilni razred) sem ravno pogledal na števec in vem koliko sem v resnici peljal. . Sem rekel, da naj pokaže izmerjem rezultat na laserju, pa mi je rekel, da mi ga ni dolžan kazat. In mi ga ni hotel pokazat. Nad tak postopek sem se pritožil na PP, od tam pa so mi na kratko odgovorili, da je policaj postopal po zakonu in naj plačam in pritožbo odbili.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

aja se zmeraj cakam nek dokument kjer pise da mora biti radar na postavku. Spet ena urbana legenda

To maste samo en dokument, navodila. Tam piše marsikaj zanimivega. Če piše glede podstavka, ne vem. Je pa polno pravil, kako se lotiš meritve. Tisto bi bilo fajn skopirat, da bi si lahko prebrali, kdaj palcaj dela po svoje. Ujel le delček, ob hitrem listanju skripte.

Jado, ma si ti bil kaj v Tacnu? Ne vem kdo ti spira možgane s to hitrostjo. Po tvojem pisanju se vprašam, kako lahko nemčija sploh še obstaja in da se niso že pobili med sabo. In, a ni zanimivo. Tako se jim da kampirat in čakat norca ponoči, na prazni ravni cesti, kjer nobenega ne ogroža, da bi pa kampiral, ko se klapa ustavlja pod nadvozi in ogroža vse naokoli, pa ne. Aja, sej res, hitrost ubija, to bo to.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

To maste samo en dokument, navodila. Tam piše marsikaj zanimivega. Če piše glede podstavka, ne vem. Je pa polno pravil, kako se lotiš meritve. Tisto bi bilo fajn skopirat, da bi si lahko prebrali, kdaj palcaj dela po svoje. Ujel le delček, ob hitrem listanju skripte.

Jado, ma si ti bil kaj v Tacnu? Ne vem kdo ti spira možgane s to hitrostjo. Po tvojem pisanju se vprašam, kako lahko nemčija sploh še obstaja in da se niso že pobili med sabo. In, a ni zanimivo. Tako se jim da kampirat in čakat norca ponoči, na prazni ravni cesti, kjer nobenega ne ogroža, da bi pa kampiral, ko se klapa ustavlja pod nadvozi in ogroža vse naokoli, pa ne. Aja, sej res, hitrost ubija, to bo to.

Tole je po moje zlata jama. Ko si bo nekdo čas vzel in vse preštudiral bo verjetno velika večina meritev padla. vsaj teh z laserjem...
Apollo problem pri držanju pištole v roki je v tem da roka ni mirna, saj če policaj diha (na kar predpostavljam da je odgovor pritrdilen) se roka tudi miga in se napaka z razdaljo precej poveča... Nebo prvi ki je padel zaradi tega...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.484
10.726
113
hm, problem teh tečk je, da jih spečeš prek 10 v dveh letih en dva tri, seveda pod pogojem da si dost na poti in na neznanih področjih. Lokalne poti ne štejejo ker pač poznaš vsako luknjo kje so omejitve in kje so skrivači.

Ravno včeraj bil kolega pri men ki vozi relativno počasi , torej hitrost pri njemu ni problem, ampak vozi se po koncih ki jih ne pozna, in te mimo grede zahklajo...zaradi neumnosti...prek 65 pa je ze 3 pike,

poznam ene par lokacij, kjer če se pelješ prvič in po zdravi logiki normalna hitrost te ujamejo, recimo table za naselje sredi njiv - palček tepa lovi 300 metrov stran in cilja na njivo pri tabli.. jasno da ti najmanj 3 pike neuidejo.. potem postavljanje radarjev pod hrib, tako da če se sputiš, si hitro nad 50 (ne dosti) v glavnem 1 pika ne gine, ce zadeve v nulo ne poznaš. itd, Recimo cesta dravograd MB, je sploh skoraj 100% da hvataš pike, pa ne rabiš bit objesten, tisto je bolje da celih 60 km al kolk že je , kar 50 voziš, pa ponekod 40.

tolk o tem sranju,.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tole je po moje zlata jama. Ko si bo nekdo čas vzel in vse preštudiral bo verjetno velika večina meritev padla. vsaj teh z laserjem...
Apollo problem pri držanju pištole v roki je v tem da roka ni mirna, saj če policaj diha (na kar predpostavljam da je odgovor pritrdilen) se roka tudi miga in se napaka z razdaljo precej poveča... Nebo prvi ki je padel zaradi tega...

To je tko kt da bi mi razlagal da ko bomo nasli sveti gral bo......odkrita zlata jama. oba nabijata o necem pa ne znata niti povedat kaj naj bi to bilo, kje naj bi to bilo in kaj naj bi not pisalo. Policija se ravna po zakonih in podzakonskih aktih med katere spadajo tudi pravilniki. Vse to je objavljeno na internetu. In ce nekdo nekaj trdi pricakujem tudi vir oz naj dokaze svojo trditev. In zdej cakam pravni akt kjer pise da policist ne sme meriti iz roke. Pa se namig: laser ne strelja v enem zarku ampak ven poslje snop zarkov. Zato je tudi veljavnost meritve omejena na 500m max ker je nad to razdaljo snop ze presirok in je moznost da bi se kak zarek odbil od kakega drugega objekta. Ampak se zmeri cakam da vi meni razlozite kje pise da se ne sme iz roke merit.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
eXHair: v Sloveniji ko letiš po AC 150+ imaš 100x večjo možnost, da ti bo nekdo skočil na prehitevalni pas, sploh je v modi prehitevanje tovornjakarjev, kot pa v Nemčiji....v glavnem vožnja na AC je v tujini veliko bolj preprosta kakor na Slovenskem balkanu.
In čemu bi potem riskiral? Pa tudi ponoči, ko je vse "prazno", se ti tok mudi pri 200+ ?

Se pa stirnjam pri delu, ko omenjaš ustavljanje pod nadvozi in podvozi itd.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.421
2.375
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@johnny77 ne vem zakaj bi si moral karkoli v rit tlacit. ce ti pac nekaj ne pase delaj na tem da se to spremeni ne pa meni ostudnih spolnih praks predlagat.

Ne govori, da se to kar sem napisal, dejansko ne dogaja oz. se ne more zgoditi. Brez problema ti na precej frekfentni cesti, pod nos pomoli hitrost izmerjeno od nekoga drugega.

Pri slikanju in kamerah, je to nemogoče. Pri laserju pa gre samo na zaupanje. Gre za primer, da sem dejansko vozil po omejitvi, kaže pa mi 85km/h na laserju, pa sam sem v avtu. Kaj sledi?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
od -10 do +50 stopinj celzija. ce je prevec ali premalo naprava ne izvede meritve in napise zakaj ne.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Profesor na faksu nam je razložil kako se je enkrat ognil kazni. Uglavnem policaj ga pomeri, ustavi, pove, da je vozil preveč in mu pokaže na laserju. Profesor (metrologije in kakovosti) je zahteval, da mu pokaže priročnik od laserja, v katerem piše kdaj lahko obratuje, kakšna so odstopanja, standardna negotovost, razširjena negotovost.....Ker pa laserje uporablja več policajev gre iz enga avta v drugega, in jasno priročnika ni imel seboj. Posledično kazni ni dobil.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
laser nese precej dlje, problem je da zaradi razprsenosti snopa meritve nad 500m niso veljavne.

v prejšnjem zakonu je to pisalo da mora bit, vendar so leta 2005 spremenili, da lahko policaj meri tudi iz roke. sem si prebral zakon
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ne govori, da se to kar sem napisal, dejansko ne dogaja oz. se ne more zgoditi. Brez problema ti na precej frekfentni cesti, pod nos pomoli hitrost izmerjeno od nekoga drugega.

Pri slikanju in kamerah, je to nemogoče. Pri laserju pa gre samo na zaupanje. Gre za primer, da sem dejansko vozil po omejitvi, kaže pa mi 85km/h na laserju, pa sam sem v avtu. Kaj sledi?
Kriv bos. Ker zakon to dopusca. Dokler zakon zaupa policistu bo obveljalo da je izmeril tebe razen ce uspes dokazati da te ni. Recimo da imas v avtu kak gps modul in te firma sledi in je iz zapisa jasno da nisi prekoracil hitrosti bi sodisce verjetno uspel spraviti v dvom.

Osebno pa dvomim, da bi nekdo naklepno to pocel ker je to kriminal najhujse sorte. Tudi neverjamem da bi to bilo ponesreci ker se zelo dobro vidi koga meris. In ce ti ga ne uspe ustavit ti ga ne uspe, si bil pac prepocasen. Ni logike da bi nekomu drugemu to ocital ker je to bolno. In ce to nekdo naredi bi ga morali poslat na cesto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa obstaja še kak drug vzrok, (poleg večje možnosti goljufij), zakaj v časih, ko imam vsak mulc fotoaparat na telefonu na laserske merilnike ne morejo montirat še fotoaparata z displayem?