Od kdaj "streljajo" na AC?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v bistvu se v eni temi ***** na policiste, kako okvirjem nič ne morejo, v drugi se pa piše, da lahko nepriviligiranim ostalim delajo očitno vse

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
kaj bo kdo povedal ce je to res al ni res? Kje te zmerijo in kdo te potem ustavi, al je to en in isti avto? In kkje te ustavijo, kr na odstavnem al na pumpi? ker to mi zaj res ni jasno...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik North pravi:
MalcomX,

preberi Uspešna pritožba

Če te ni ustavil takoj na licu mesta, kjer je meril, ti ne more zakonito pripisat izmerjene hitrosti. Upam, da ti uspe

Ne bo slo. Tu je bil point da so ga ustavili drugi policisti, v primeru celjanov (ceprav se mi zdi iz drugih vidikov sporen) pa ti policist pokaze meritev takoj ko te uspe ustaviti. In to tisti ki te je meril.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Pa dobro, ampak takoj je časovna enota (vsaj v glavni normalnih ljudi, kaj se dogaja pri mahonijiha ali odvetnikih bodo oni povedali).
Če je bilo 500m razdalje govorimo o kaj 10-ih sekundah? In je po mnenju sodnika zadeva že out. Na AC pa ni šans, da te v 10-ih sekundah ustavijo, verjetno vsaj 2 minuti, kar pomeni, da je po časovni enoti zadeva že čez.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik North pravi:
MalcomX,

preberi Uspešna pritožba

Če te ni ustavil takoj na licu mesta, kjer je meril, ti ne more zakonito pripisat izmerjene hitrosti. Upam, da ti uspe

Ne bo slo. Tu je bil point da so ga ustavili drugi policisti, v primeru celjanov (ceprav se mi zdi iz drugih vidikov sporen) pa ti policist pokaze meritev takoj ko te uspe ustaviti. In to tisti ki te je meril.

Tako je bilo. Modela sta bla od odstavnega noter na zelenico sparkirana in streljala. Jaz vletim mimo in ju kljub popolni temi
opazim. Takoj vidim kak vžgeta avto in zmotata za mano, in sem bil siguren, da je provida in da me pride snemat, spustim
na 130-140, pa sta me takoj prehitela in že lučke pa smo stali na pumpi.

Torej ja, ustavil me je en in taisti policist ki je streljal, le da me je ustavil mogoče 2km "nižje".

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa dobro, ampak takoj je časovna enota (vsaj v glavni normalnih ljudi, kaj se dogaja pri mahonijiha ali odvetnikih bodo oni povedali).
Če je bilo 500m razdalje govorimo o kaj 10-ih sekundah? In je po mnenju sodnika zadeva že out. Na AC pa ni šans, da te v 10-ih sekundah ustavijo, verjetno vsaj 2 minuti, kar pomeni, da je po časovni enoti zadeva že čez.

Sila hitro je šlo.

Zjebal sem jaz ker sem spustil hitrost, sem bil siguren da me prideta snemat, vbistvu pa sta me prišla samo ustavit, če bi še zahodil
kot da ni blo nič, ni teorije da me dohitita, ker grem prvi izvoz dol pa takoj nazaj na AC v drugo smer.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sej v bistvu je un, ki sta ga v resnici pomerila, naredil prav to. Ampak njega se jima ni dalo loviti, pa sta tebe ustavila. Če pa tole lahko uvrstijo pod "takoj po meritvi" in "zagotavljanje transparentnosti meritve", pol jim pa vsaka čast.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
[ksz]

Nisem prebral celo temo ampak zgolj prvi post.

Zame je to zrelo za pritožbo, ker nima nobenga verodostojnega dokaza, da si točno ti pičil s tako hitrostjo. Če te je že zmeril, potem te bi moral na licu mesta ustavit, ne pa da te gre lovit in šele potem pokaže izmerjeno hitrost. Banana repbulika, ah ja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
[ksz]

Nisem prebral celo temo ampak zgolj prvi post.

Zame je to zrelo za pritožbo, ker nima nobenga verodostojnega dokaza, da si točno ti pičil s tako hitrostjo. Če te je že zmeril, potem te bi moral na licu mesta ustavit, ne pa da te gre lovit in šele potem pokaže izmerjeno hitrost. Banana repbulika, ah ja.
Ja, najbolje da začnejo skakat po AC med avti, zato da te ustavijo. Par dni, pa ne bi bilo več nobenega mahonija...
Drgač pa, to delajo v Srbiji, samo ne vem na katerih drogah so....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.484
10.726
113
alo ob 4 am je bilo, verjetno je bolj malo prometa...

če je sploh bilo, po mojih podatkih je bil malcom doma včeraj

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Dragi farani...

Odkar je Mahonijev stanovski kolega na 24ur povedal, da radar detektorji niso preprovedani jaz teh tezav s tem, da folk skoz pada na radar res ne razumem vec. Enega high-end Bel-a (ce se vam zdi GPS uporaben) ali Valentine One (ce raje veste za vsak oddajnik dalec naokoli) za ene 300 EUR, in je po dveh-treh bliznjih srecanjih strosek povrnjen.

Tudi ce pri lidarju samo spustis iz 150 na 140 je takoj ceneje....

Pa da ne bo nesporazuma, ne zagovarjam neomejenega neodgovornega gonjenja, sem pa mnenja, da so Slovenske kazni (tiste za na AC, po naseljih je - meni, op.a. pravilno, da so take) malo prismojene. Se dobro, da se ne vozim veliko po Slo..

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Dragi moj, voziš po omejitvah, pa ne rabiš ničesar od tega kar si omenil.
Če pa tega nisi sposoben, potem pa lahko vrneš vozniško :p.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ
Nobene kovinske ograje laserja ne motijo. Kak odboj? Laser je svetloba, kvecjemu ce so kake omejitve za radarje ki delujejo po principu dopplerja.

Ce pobegnes seveda ne dobis kazni za hitrost, dobis pa za pobeg.

Meri se lahko iz roke, nobenih stojal ne rabis. Edina omejitev je da se ne sme merit skozi okno in da so veljavne le meritve med 30 in 500 metri

V rokah ga ravno ne more držat. Mora biti na stojalu ali naslonjen na kak drug objekt...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:

aleluja, kristus se je vrnil na zemljo!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Na avtocesti? Pa ne toliko slovenskih AC - kjer imamo itak dovolj "serifov" da skoraj ne rabimo Apolla in njegovih kolegov - (azen na tistem prismojenem 110-delu od Maribora do MS, ampak recimo madzarski AC po skoraj cisti ravnini 200km od meje do Siofoka kjer srecas en avto na 5 minut? Ali pa pozno zvecer po Nemski AC proti Muenchnu? AC Zagreb-Dubrovnik izven poletnih mesecev? Priznam, nisem. Kam ti posljem voznisko?

Ampak pridno placam vse kazni, ker se zavedam, da so moja krivda in ne kompliciram "a je mogoce kaksen nacin da bi se slucajno lahko kako izumuznil, ker je v resnici avto od firme, vozila je pa ta mrzla sestricna od fotra in tega ne smem povedat na sodiscu, ker je ozje sorodstvo". Ko bom pa v tocki, da si ne bom vec mogel kazni privosciti bom pa religiozno vozil po predpisih.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ
Nobene kovinske ograje laserja ne motijo. Kak odboj? Laser je svetloba, kvecjemu ce so kake omejitve za radarje ki delujejo po principu dopplerja.

Ce pobegnes seveda ne dobis kazni za hitrost, dobis pa za pobeg.

Meri se lahko iz roke, nobenih stojal ne rabis. Edina omejitev je da se ne sme merit skozi okno in da so veljavne le meritve med 30 in 500 metri

V rokah ga ravno ne more držat. Mora biti na stojalu ali naslonjen na kak drug objekt...
Daj pokazi mi kje to pise pa ti dam prav.

@all razmisljanje v stilu kako lahko dokaze da je izmeril ravno njega je mimo, ker se to lahko vprasamo pri vsaki meritvi z laserjem v mestu. Kako vemo da je ravno tebe izmeril, drzava pac zaupa postenosti policista.

@geronimo javi se sintiæu da bo vedel da ima somisljenika

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.421
2.375
113
Pomurje
Včeraj sem vozil po AC ZG-BG. Živi obup, 150 po tempomatu, pa spal sem zraven.
Da si trgovski potnik po hrvaški, se ti mora zmešat. Izpod 200 se sploh ne bi spuščal, če bi imel primeren avto.

Pri nas je malo odsekov za pravo divjanje po AC.

Vsi policisti v Srbski krajini, enih 5 ali 6 sem jih videl, so imeli laserje na podstavkih.

Te meritve z laserji si lahko v rit potisnete. Precej primerov od pajkanov sem slišal, kako so kolega zmerili, naslednja žrtev pa je plačala. Zdaj pa se pravdaj z močnejšim.

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mah logo. Sem mel primer, ko sem jih zagledal, zahodil bremzo, pogledam stevec in pada od 60, model mi pa pokaže na pištolju 78 :/

Pa nisem zahodil napolno, zabremzal pač, kaj dost cez 70 ni blo,... Pa se idi kregat z njim... Si prijazen bolj ko do tašče na spoznavnem in upaš na najboljse.