no super
V eni temi se pyzdi na policiste kako okvirjem nič ne morejo, v drugi se pa išče luknje
V eni temi se pyzdi na policiste kako okvirjem nič ne morejo, v drugi se pa išče luknje
Citat:
Uporabnik North pravi:
MalcomX,
preberi Uspešna pritožba
Če te ni ustavil takoj na licu mesta, kjer je meril, ti ne more zakonito pripisat izmerjene hitrosti. Upam, da ti uspe
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik North pravi:
MalcomX,
preberi Uspešna pritožba
Če te ni ustavil takoj na licu mesta, kjer je meril, ti ne more zakonito pripisat izmerjene hitrosti. Upam, da ti uspe
Ne bo slo. Tu je bil point da so ga ustavili drugi policisti, v primeru celjanov (ceprav se mi zdi iz drugih vidikov sporen) pa ti policist pokaze meritev takoj ko te uspe ustaviti. In to tisti ki te je meril.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa dobro, ampak takoj je časovna enota (vsaj v glavni normalnih ljudi, kaj se dogaja pri mahonijiha ali odvetnikih bodo oni povedali).
Če je bilo 500m razdalje govorimo o kaj 10-ih sekundah? In je po mnenju sodnika zadeva že out. Na AC pa ni šans, da te v 10-ih sekundah ustavijo, verjetno vsaj 2 minuti, kar pomeni, da je po časovni enoti zadeva že čez.
Ja, najbolje da začnejo skakat po AC med avti, zato da te ustavijo. Par dni, pa ne bi bilo več nobenega mahonija...Citat:
Uporabnik s22b pravi:
[ksz]
Nisem prebral celo temo ampak zgolj prvi post.
Zame je to zrelo za pritožbo, ker nima nobenga verodostojnega dokaza, da si točno ti pičil s tako hitrostjo. Če te je že zmeril, potem te bi moral na licu mesta ustavit, ne pa da te gre lovit in šele potem pokaže izmerjeno hitrost. Banana repbulika, ah ja.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ
Nobene kovinske ograje laserja ne motijo. Kak odboj? Laser je svetloba, kvecjemu ce so kake omejitve za radarje ki delujejo po principu dopplerja.
Ce pobegnes seveda ne dobis kazni za hitrost, dobis pa za pobeg.
Meri se lahko iz roke, nobenih stojal ne rabis. Edina omejitev je da se ne sme merit skozi okno in da so veljavne le meritve med 30 in 500 metri
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dragi moj, voziš po omejitvah, pa ne rabiš ničesar od tega kar si omenil.
Če pa tega nisi sposoben, potem pa lahko vrneš vozniško .
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dragi moj, voziš po omejitvah, pa ne rabiš ničesar od tega kar si omenil.
Če pa tega nisi sposoben, potem pa lahko vrneš vozniško .
Daj pokazi mi kje to pise pa ti dam prav.Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
KSZ
Nobene kovinske ograje laserja ne motijo. Kak odboj? Laser je svetloba, kvecjemu ce so kake omejitve za radarje ki delujejo po principu dopplerja.
Ce pobegnes seveda ne dobis kazni za hitrost, dobis pa za pobeg.
Meri se lahko iz roke, nobenih stojal ne rabis. Edina omejitev je da se ne sme merit skozi okno in da so veljavne le meritve med 30 in 500 metri
V rokah ga ravno ne more držat. Mora biti na stojalu ali naslonjen na kak drug objekt...