Obdavčenje kravjih prdcev??

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ta del si pa spregledal ?
wink-1.gif

Citat:
Ampak to še ne pomeni da podpiram prekomerno onesnaževanje (s tem seveda ne mislim na CO2, ker le-ta ne onesnažuje okolja in je celo hrana za rasline).

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
brez skrbi sem dovolj razgledan, da vem kakše se prenašajo
wink-1.gif

pravzaprav vem še celo kaj več kot samo to..... ampak ti si: vase.zagledan.povsod.misleč.da.imaš.prav.ker.si.v.bruslju.in.si.ne.daš.čisto. nič.dopovedat.PRESS
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še en od glupih davkov za filanje proračunov in žepov lobijev (kot recimo pri varčnih žarnicah).

Upam da bo ta gospodarska kriza naredila eno veliko dobro stvar: počistila z "zelenimi" nagnjenji, skenslala razne al gore, lučke kajfež , ukinila bedarije o toplogrednih plinih ter kupone za CO2 (kar je itak največji ekološki nateg).

Ker zdaj se pa politiki že preveč norčujejo iz davkoplačevalcev.
stupid-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Včasih je bila povprečna življenska doba ljudi manjša zato, ker jih ni imel kdo pozdravit, ko so bili bolani in so pomrli
zmaga.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
no, jst pa če jem sir pa mleko, moram prezračit sobo, preden grem v pojslo
grin1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
[quoteDa ne omenimo stardecov ki prdijo enga za drugim.]

[/QUOTE]
Ej, poba počas.....
Jaz bi obdavču vegetarijance. Znano je da vegetarianci veliko več prdijo kot mi mesojedi stardeci.
Ko prdne stardec takmu smrkavcu kot je lost1, zraven usput še župco pohladi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Če Bruselj tako nadaljeval s svojimi nebulozami, ga bodo države EU tako od*ebale, kot smo mi Beograd in izstopile.

Pa mi ni vseeno za okolje; nenazadnje se vozim z električnim vozilom, ampak tole je pa totalna bedarija, ki si jo lahko spomnijo le v Bruslju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Če Bruselj tako nadaljeval s svojimi nebulozami, ga bodo države EU tako od*ebale, kot smo mi Beograd in izstopile.

Zaenkrat države (vključno z našo) pridno kimajo Bruslju, saj imajo od tega same plus točke: trgovina s kuponi je velik biznis, "zeleni" izdelki so precej dražji, kar posledično prinaša več denarja v proračune, poleg tega pa morebitne naravne nesreče (ki itak niso posledica podnebnih sprememb) prinašajo dodatne politične točke (lani so se politiki hodili kazat k vsaki malo večji plohi).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Je vsaj korist. Od psov ni nobene.

LOL
hysterical-1.gif

Pa je korist od psa
smile-1.gif

ampak ta naša ko prdne pa res stinks u 3pm
smile-1.gif

Sicer pa, ko bojo Lučko obdavčli za vse sranje ki ga sproducira, bom pa še jst plačal
tongue-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
V informacijo za vse nevedne, vidim da vas je tukaj večina takih:

živinoreja kot industrija je največji onesnaževalec okolja na svetu. Večji kot avtomobilska industrija z vsemi vozečimi avtomobili skupaj. Izpusti metana so ogromni, onesnaževanje vode za intenzivno živinorejo je katastrofalno, sekanje gozdov za pašnike je ogromno, poraba hrane za krmo je ogromna in mnogo presega površine namenjene človekovi prehrani, hkrati pa je to intenzivno kmetijstvo, ki porabi ogromno energije, umetnih gnojil in strupov, uničuje povrhnjico zemlje, kjer zemlja postaja puščava, ...

Toliko v vednost, da zrezek na krožniku ni nedolžna stvar. Če k temu dodamo še rast prebivalstva in nenehno potrebo po še več hrane na omejenem viru, potem bi moralo biti vsakemu laiku jasno, da je treba intenzivno živinorejo omejiti.

Predno popljuvate vsako pobudo se vsaj pozanimajte o dejstvih.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
to imaš čisto prav, ampak te budale v članku ne vidijo dalje od prdcev in vlačijo le-te kot glavni argument
bonk.gif

ste vedeli da se ledena kapa na marsu tanjša zadnje čase hitreje kot naše? očitno kravji prdci in izpusti plinov segajo tudi na mars
stupid-1.gif

zdaj pa mene res zanima kaj je top nateg tega desetletja:

1. zrušenje wtc in preganjanje nevidnih teroristov
2. co2

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo toliko, da ta "dejstva" niso zaradi kvazivarovanja okolja, ampak samo zaradi denarja, oz. še več denarja.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Po moje je kupovanje odpustkov itak zgrešen način reševanja okolja, saj se iz tega primarno dela biznis. Obdavčitev pa je po drugi strani ukrep, ki te preusmeri v iskanje novih alternativ. Intenzivno kmetijstvo pa je itak do skrajnosti subvencionirano. Če bi mi plačevali ekonomsko ceno mesa, bi bilo to nekajkrat dražje kot danes. Če pa bi plačevali polno ceno, kjer bi upoštevali tudi vse eksterne stroške, ki jih današnje ekonomske računice ne upoštevajo, bi bilo meso predrago za večino ljudi in se ga v taki obliki ne bi splačalo proizvajati.

@steve: Izpust metana ni nedožna zadeva in prdec je dejansko izpust metana. Krave so hujši onesnaževalci okolja od avtomobilov.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Pa mi ni vseeno za okolje; nenazadnje se vozim z električnim vozilom, ampak tole je pa totalna bedarija, ki si jo lahko spomnijo le v Bruslju.

preber clanek, malo pomisli in ne pisi neumnosti
obdavcitev predlagajo na IE in v DK,
evropska komisija ni prevec navdusena nad to idejo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
@steve: Izpust metana ni nedožna zadeva in prdec je dejansko izpust metana. Krave so hujši onesnaževalci okolja od avtomobilov.
A res? A krave spuščajo tudi težke kovine, dušikove monokside in ogljikov monoksid? Ker metan, kolikor mi je znano, ni prav nič strupen, le eksploziven je.

Da pa količina metana pomembno vpliva na naše počutje, pa itak verjamejo samo še kvaziekologi ter seveda politiki, povprečen narod vse manj.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:

Toliko v vednost, da zrezek na krožniku ni nedolžna stvar.

kako ni nedolžna? a mi ti hočeš rečt da mi je nekdo poseksu kravo? Steve a si bil spet potrebn?
crazy1.gif