Nuvi 660-pozabljen pin

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
OS je linux. Tudi če ga sprazniš - formatiraš u nulo , boš še vedno videl začetni zaslon garmina ki se nalaga ,tako kot bi prišel do namizja .

Nazadnje urejeno:

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Lahko ga brute force-aš
hysterical-1.gif
:

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
čudno se mi zdi, da ne gre tako, da sformatiraš garmina pa na novo naložiš OS in potem še tiste karte. Saj to se vse dobi na netu

Formatira se "disk", tam pa OS ni naložen.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Točno tako,OS je naložen v NVRAM-u do katerega pa zaenkrat še nimamo dostopa.
Ampak delamo v tej smeri
smile-1.gif
vse dokler mi nuvi ne bo dal odpovedi,ali po domače povedano ne bo crknil,zaradi večkratnega flashanja.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Probal danes zjutraj flešat po opisanem postopku, žal brez sprememb. Še vedno traži pin.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Ne samo me opozori da bo zbrisal shranjene podatke in ko potrdim me vrže na vpis pina. Tud z anteno se ni nič spremenilo bom pa še delal na tem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Lahko probaš pa še nekaj.Garminov NVRAM je isto kot Bios na pc.
Odpri garmina in odklopi baterijo in pusti vseskupaj za 24 ur.
Naslednji dan priklopi baterijo in pin kode več ne bi smelo biti.
Sem probal na nuvi 1300 in zadeva deluje.

jriznar

Pripravnik
2. jun 2008
146
2
18
Ptuj
pomoje je to edina prava rešitev katero je popotnik napisal saj na mojem nuviju 350 sem probal po 1 uri se je resetiral NVRAM
in mi je vse vrglo na tovarniške nastavitve pa brez vnašanje kode.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Sinoči odklopil baterijo in danes zjutraj jo priklopil nazaj, pin še vedno traži. Danes grem za 4 dni stran in ga bom pustil brez baterije da vidim kaj bo. Neverjamem da se bo kaj spremenilo.
uf-1.gif

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Pred petimi minutami ponovno vklopil garmina in rezultat je isti. Še vedno zahteva vnos pina tako da bom počasi obupal.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
zadnjič mi je en računalničar govoril za računalnike....da se jih da resetirat tko da jih zmrzneš v hladilniku pod 5 stopinj celzija.....

Drži to vodo? Da naj bi pol nehal tok tečt v komponentah pod to temperaturo in tko lah pol bios resetiraš če ne pali trik z uno malo baterijo?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To drži vodo,če hočeš potem vrečt računalnik na opad.Če bi pri zamrznitvi nehal teči tok po komponentah,potem bi bil ti brez elektrike pozimi.
Raje tukaj objavi kdo je ta računalničar,da ne bo kateri revež k njemu nosil pc-ja.
Bios na pc resetiraš z jumperjem ali pa da odstraniš baterijo.

@malisale

pol pa še ti edino ostane da probaš na slepo ugotovit pravo kodo ali pa da ti vsaj približno pove lokacijo kjer se mu zdi da je vtipkal pin.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
To mi je jasno da elektrika teče tud pod minusom.....še bolje (hiperprevodnost pri -273 C)....omejitev naj bi bla v plati......oz v samih komponentah....vsaj tko sm ga jaz zastopu!

Da nej bi blo pod 5mi stopinjami mrk....in se koda v biosu resetira pol....al pa z avtoradiji na kodo so učas tko resetiral kodo....tko mi je razlagal....sam vprašam nisem še probaval

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ni tega,žal.Komponente imajo določeno temperaturo kateri so lahko izpostavljene in če greš pod njih se ponavadi poškodujejo.
To z zmrzovanjem je bila včasih finta za ročne ure pa tudi ni delovalo.
Ne vem zakaj bi kdo zamrzoval plato,če so pa lažje stvari z katerimi dosežeš kar hočeš.
Že 10 let v prostem času popravljam računalnike,pa so še vsi šli od mene delujoči,brez da bi katerega zamrzoval,pa sem moral odstranit bios geslo in geslo uporabnika.