nuvi 1350 problem

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
Pozdrav mene pa zanima če podpira kartice SDHC, kr nebi hotel jo kupit na slepo??? hvala

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tudi jaz bi prosil za nasvet.

Imam novega Garmina 1350T, nanj sem vse lepo naložil in v začetku dela odlično.

Po kakšne pol ure delovanja pa enostavno crkne(ne zmrzne ampak se prav ugasne) in potem ga le stežka spet prižgem nazaj.

Mi lahko svetujete v čem je problem-sem kaj zamočil pri naložitvi zemljevidov, morda prometnih informacij?

Ali je za na servis?
Samo tam mi bodo spet rekli, da njim dela???

Če je imel kdo že podoben problem mi naj prosim napiše kako ga je rešil.

Hvala.
Lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
V Garminovi mapi sistem mi v datoteki error vedno napiše kodo napake 0x6e5d800f, mi kdo lahko razloži zakaj gre ter, če ima še kdo podobne probleme.

Lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kolikor opažam od tvojih postov, si iz naprave brisal kar neke datoteke, ki so pomembne, zato ti pa javlja vse te stvari in naprava ti ne deluje pravilno. Najprej jo nadgradi z WebUpdaterjem na zadnji FW.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Kolikor opažam od tvojih postov, si iz naprave brisal kar neke datoteke, ki so pomembne, zato ti pa javlja vse te stvari in naprava ti ne deluje pravilno. Najprej jo nadgradi z WebUpdaterjem na zadnji FW.

Posodobitev sem naredil na 4.0 ter tudi vse ostalo, izbrisal pa nisem ničesar, ker ima naprava kar 4GB internega spomina in imam za vse potrebe dovolj prostora.

Mi pa po kakšne pol ure brezhibnega delovanja kar crkne in jo nato komaj spravim nazaj k sebi.
Na Garminih 200, 205W, 1300 sem povsod zbrisal datoteko gmapbmap in hkrati imel naložene in vklopljene CNE, AR, AT pa mi je vedno delalo brezhibno.

Na tem pa nisem brisal gmapbmap, ker ima spomina dovolj (4GB) in ravno zato predvidevam, da težave povzroča ravno gmapbmap in bom zadevo zbrisal in stestiral.

Zakaj bi bila ta gmapbmap nujno potrebna?
A sploh služi še čemu drugemu kot le pogledu od več kot 5km daleč?

Kaj pa je v mapi gmaptz.img?
Koliko prostega spomina pa naprava rabi za normalno delovanje naprave-je recimo 50MB dovolj(da vem koliko največ lahko naložim raznoraznih kart)?
Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Daj prst na ikono od baterije v zgornjem levem kotu in drži nekaj sekund dokler se ti ne pokaže skriti menu.Potem mislim da na drugi ali tretji strani imaš možnost naredit soft reset.Probaj,če ti bo potem delalo normalno.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Daj prst na ikono od baterije v zgornjem levem kotu in drži nekaj sekund dokler se ti ne pokaže skriti menu.Potem mislim da na drugi ali tretji strani imaš možnost naredit soft reset.Probaj,če ti bo potem delalo normalno.

A pri tem zgubim naložene zemljevide ali ne?

Kako se pa naredi popoln reset-spodaj vidim, da nima več možnosti pritisniti s kulijem na tipko reset-a te možnosti nimajo več?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Karte ostanejo.
Soft reset narediš tako kot sem ti napisal za hard reset (tukaj izgubiš samo priljubljene,zato si naredi kopijo)

http://www.mydigitallife.info/...intenance-mode/

p.s. našel na enem forumu za 1350:

Hold the bottom right hand corner with your finger while the device is off. Turn it on and continue to hold the corner. It will ask you to wipe the data. Press yes.

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
Verjamem da je bila zadeva že povedana, vendar nimam časa brskati po celem forumu za odgovor, zato vas prosim za pomoč. Imam Garmin nuvi 1350T in vse dela odlično. Naložena AdriaRoute je bila takoj ob nakupu posodobljena, ker pa planiram letos poleti z avtom v Turčijo, bi rad naložil še karto Turčije in Grčije Topo na Garmin, oziroma bom kupil Micro SD kartico. Danes sem poizkusil dodati ti dve karti v mapo MAP na Garminu, tam kjer imam tudi AdriaRoute, pa me je vprašal, da GMAPSUPP mapa že obstaja in če jo hočem zamenjati. Ne bi rad kaj zajebal in izgubil že obstoječo zadevo. Ker nimam pojma, sem raje pustil pri miru! Nameravam kupiti Micro SD kartico ( 2 ali 4 GB ) in ti dve karti naložiti na to Micro SD kartico. Vsaka karta je velika cca. 105 MB, tako da s prostorom ne bo problem. Potreboval bi navodila kaj storiti, da bom zadevo lahko spravil v pogon? Že pred časom sem nekaj bral, da je potrebno spremeniti končnico, ali nekaj podobnega...
Prosim za pomoč !!!

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Kopiraj ti dve karti na novo kartico in nimaš kaj zgrešiti - samo ne pozabi jo potem doma
smile-1.gif
.
LP

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na SD kartici ustvariš mapo Map če je še nimaš in v njo daš topo karto ki jo poimenuješ GrcijaTurcijaTopo.img in ti bo delalo.Lahko daš tudi v interno tam kjer imaš adriarout,če maš dovolj prostora.Serije 13xx in 14xx ne rabijo več imen kot je gmapsupp ampak lahko karto poimenuješ po želji in lahko dodaš kart kolikor hočeš.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
Pozdravljeni! Sem naredil tako kot ste mi svetovali. Karte sem preimenoval v Grčija in Turčija. Grčijo Avanasi mi pokaže na zaslonu, Turčije pa ne! Ko sem vklopil Garmina mi je napisalo, da se zemljevidi ne dajo odkleniti. Verjetno je mislil Turčijo ???

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
Še nekaj! Opazil sem da mi že izgleda CN Europe pokaže tudi Turčijo, saj ko sem vtikal dva različna naslova v Turčiji, je vse našel BP! Odlično...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
Torej tiste karte, ki niso prikazane na zaslonu niso odklenjene! Ali CN Europe pokaže celo Turčijo, ali samo evropski del?

Lep pozdrav

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.318
113
V mestu Edirne je našel hotel BP in tudi v Istanbulu. Vprašanje pa je če najde tudi v azijskem delu Turčije. Naprimer Izmir, Cannakale, mogoče Dikili...

Lep pozdrav