nuvi 1350 problem

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Da ne odpiram nove teme me zanima nekaj za nuvi 1300. nadgradnja v3.60
Kako se da odpravit napako ko ti ruto kaže na levo glasovno pa ti reče držite se desno in puščica v kotu kaže desno,na karti pa roza pot,ki je tvoja ruta kaže levo?
Pa še to,zakaj na enih 1300 kaže pod bližinske točke varnostne kamere garmin in uporabniške destinacije na drugih pa samo uporabniške destinacije pa je na obeh enako naložen poi?A se varnostne kamere garmin omogočijo kje drugje ali se jih more kako naložit?
Naložil sem poi slovenia na vse naprave in na nekaterih kaže oboje na nekaterih pa samo uporabniške destinacije.

Hvala vsem za odgovore.

Lp

raster

Zelenc'
20. feb 2010
4
0
1
štajerska
Da tudi jaz ne odpiram nove teme, bo kar tukaj vprašal. Imam pravtako Garmin 1350, in nikakor ne morem oziroma ne znam pogledat kje najdem prednaložene zemljevide. Zasledil sem že na tem forumu, da se nahajajo v sistemski mapi, katere pa ne morem odpreti. Ali potrebujem kak program za odpiranje te sistemske mape in katera je ta sistemska mapa? Zraven prilagam sliko SS.
Hvala za odgovor!
Lp!
873981-garninSS1.jpg

Priponke

• 873981-garninSS1.jpg
    873981-garninSS1.jpg
    59,7 KB · Ogledi: 291
I

Izbrisan uporabnik #488

Nabavi si program total commander in vlopi tudi skrite, sistemske datoteke.

Ti windows raziskovalci so še vedno pod nivojem, neuporabni in neučinkoviti.

raster

Zelenc'
20. feb 2010
4
0
1
štajerska
Res, z total commander-jem sem končno uspel najti to sistemsko datoteko in vse prednaložene zemljevide.
Hvala Snecer za pomoč !!!

Lp!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Drugače pa greš pod možnosti mape in nastaviš naj ti prikaže sistemske datoteke in naj ti prikaže skrite datoteke vse to ti naredi windows explorer in ni potrebno nalagat total commander.
Lp

sosko

Fizikalc
11. sep 2007
1.316
0
36
52
Koper
gdcapris.slohosting.com
Še jaz z enim problemom z garminom 1350. Ko ga priklopim na računalnik se noče povezat z njim. Včasi sicer pokaže za nekja trenutkov ikono da je povezan potem pa povezavo prekine in ponovno zalaufa navigacijo.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
765 se meni noče povezat na USB 1.1 vmesnike... Torej na noben starejši PC. Na vseh, ki imajo USB 2.0 pa dela normalno.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Prosil bi vas za pomoč ! V službi sem dobil nov Garmin Nuvi 1350 T. Na njem je že naložena kartografija Evrope, vendar za SLO ni ravno točna. Imam posnetih kar nekaj kart, med njimi AdriaRoute 3.0 . Piše da je karta odklenjena in naj jo samo naložim na napravo v mapu Garmin. Vendar mi je naprava vseeno ne zazna. Sam sem totalni začetnik v navigacijah, zato vas lepo prosim za pomoč. Tudi ko napravo priklopim na računalnik, mi na ekranu kaže da je povezana na računalnik, drugače se ne odziva !? Ko pa ga izključim iz kabla, se normalno zažene. Je to normalno ? Ko prebiram vaše teme o nalaganju kart v Garmina se vse sliši zelo preprosto, vendar meni ne gre in ne gre. Je za prenos kart potreben kakšen program, ali lahko karte prenašam kot recimo pesmi iz diska na Mp3 ? Lepo prosim za pomoč i nasvete !
frown-1.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ne vem, kako imas narejeno datoteko. Ce je to datoteka "gmapsub.img" ki si jo dobil in jo imas na racunalniku in je odklenjena, potem ne potrebujes Mapsourca, jo enostavno prekopiras v garmina ali na SD kartico v mapo. Ce pa ni datoteka, potem pa potrebujes Mapsource na racunalniku. Samo, takrat stvar ne bo tako preprosta, saj jo bos moral najprej pred prenosom na Garmin odkleniti. To pa ti bo verjetno povzrocalo kar nekaj tezav. Bos moral se kar nekaj precitat.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Pozdravljeni !
AdriaRoute je gmapsupp, datoteka img. In tudi piše v info, da je odklenjena. Prenesel sem jo z diska na napravo, tako kote pesmi na Mp3, in lepo se je naložila na Garmina. Vendar mi je Garmin ne pokaže. Obkljukana je karta ki je že naložena CN. Drugega pa ni gor... Nimam pojma ! Majstri pomoč prosim !!!

Lep pozdrav

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ok, ce je tako in ce je odklenjena za vse, potem ne bo problema. Za probo napravi tako. Na SD kartici naparavi datoteko Garmin, nato pa vanjo skopiraj to gmapsupp datoteko. Ce je odkenjena, mora delovati. Ce pa ni, potem pa ne bo tako preprosto, se pa da.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Micro SD zaenkrat še nimam, saj čakam čitalec kartic, ki sem ga naročil iz Kitajske ! Bral sem, da lahko naložim karte tudi na interni spomin naprave, samo v mapo garmin. Placa je še 1,7 GB... Ko dobim čitalec bom tako ali tako naložil več Micro SD z različnimi kartami !

Lep pozdrav

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj pa če karto preimenuješ v gmapprom.img . Ne vem sicer za 1350 ampak na nuvi 1300 imaš na Sd kartici mapo z imenom Map in tam not karte poimenov z poljubnimi imen.V internem spominu pa so mape skrite v mapi .system in tam ima mapa,ki je že naložena ponavadi ime gmapsupp.Zato drugo karto,ki jo dodajaš poimenuješ gmapprom.img ali gmapprom1.img.
Se pravi,če je 1350 podoben 1300potem moraš dat karte na interni disk v mapo .system,ker če jo boš dal v mapo garmin ti je ne bo pokazalo.
Da ti pokaže skrito mapo .system moraš it v windows explorer pod orodja-možnosti mape-pogled-odkljukat skrij zaščitene datoteke operacijskega sistem in obkljukaš prikaži skrite datoteke in mape,klikneš vredu in na garminu boš videl novo mapo .system v kateri so karte.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Na napravi sem kreiral mapo MAP in vanjo naložil AdriaRoute ! Sedaj dela super. Na napravi je že bila naložena karta CN Europe 2010.10, sam pa imam posneto CN Europe 2010.30c NT ! Verjetno je ta novejša od prednaložene ?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Potem pa to CN karto skopiraj v mapo .system in ti bo prepisalo prejšnjo verzijo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Mal cvikam da ne bom kaj zasral, potem bom pa ob original CN karto, ki je bila že naložena. Garmin je pa do firme... Mogoče je boljše da bi naložil na Micro SD kartico !?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Mal cvikam da ne bom kaj zasral, potem bom pa ob original CN karto, ki je bila že naložena. Garmin je pa do firme... Mogoče je boljše da bi naložil na Micro SD kartico !?

a misliš, da bi ti backup garmina ozr. samo karte lahko kaj pomagal?
grims-1.gif