Nuvi 1300

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Čisto informativno me zanima ali je možno da si, ko kupiš novo napravo, "prišparaš" brezplačno nadgradnjo v 60 dneh, na tak način, da recimo pred prvim zagonom, v bajti izven dosega satelitov, nerediš kompletni backup nekam na PC in potem kadar želiš izkoristit brezplačno nadgrdnjo, skopiraš ta backup nazaj na napravo? To pali?
smile-1.gif

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Ne ker se ti podatki o prvem kontaktu s sateliti ne zapišejo na področje, ki ga lahko poljubno bekapiraš in restavriraš...

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
nuvi 13xx and 14xx series (region file only) software version 4.60

as of August 30, 2010

Change History
Changes made from version 4.50 to 4.60:

* Fixed an issue where the Fleet Management Interface Estimated Time of Arrival can be off.
* Added unlock support for loc8 files.

Garmin language guide deluje isto kot na verziji 4.50

Nazadnje urejeno:

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Pozdravljeni
Morda kdo ve kako pri seriji 1xx vstopit v meni za umeritev zaslona?
Pri starejših modelih je bil kar med orodji, na tem modelu pa ne najdem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Izklopiš nuvija,položiš prst na levi zgornji kot zaslona in ga držiš medtem z drugo roko vklopi nuvija in drži prst 30 sekund v levem zgornjem kotu in boš prišel v umerjanje zaslona bolj podrobno pa imaš opisano v navodilih.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Deluje.
Zaslon je bil pomaknjen nekoliko v levo in ni bilo možno pisati naslova.
Hvala ti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Vsakič, ko zaženem Garmina me povpraša po državi (začne pri Poljski, potem pa moram klikati desno do Slovenije). Potem pa moram potrditi še tisti licence agreement. Ni to mišljeno, da narediš le ko prvikrat zaženeš Garmina. Poleg tega mi vedno jezik zresetira na angleščino, čeprav vsakič znova nastavim na slovenščino. Meni osebno bi zgolj samo najedalo, vendar je naprava za očeta, ki je malce bolj švoh kar se tehnologije tiče in želim da je vse, kar si je potrebno zapomniti, kako vpisati željeni naslov.

EDIT: Ok, jezik imam zdaj slovenski, ker sem pač zbrisala vse druge.

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Pa je bil Nuvi že na prostem, tako da je lahko sprejel satelite, potem naj bi delal normalno.

LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Posodobljeno je bilo že vse prej. To je vedno prva stvar, ki jo naredim, če zadeva dela ali ne...

Tudi satelite je našel prej.

"Rešitev" je bila drugje - morala sem pustiti, da se je baterija prvič do konca napolnila (pustila čez noč), zjutraj, ko se je potem sam reštartal, je vse delalo kot je treba. Če si bo še kdo živce kravžlov zaradi tega...

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
a ima mogoče kdo 4.50 verzijo, saj mi z verzijo 4.60 ne deluje nikakor! zmrzuje, šteka...uglavnem je čist blizu tega da bo kam letel proti steni! 4 meseca je delala da ni niti kančka zezala, zdej po tej posodobitvi se ji pa meša!
A ima kdo kako pametno rešitev?!

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
kam pa bi mogel zdej ta file od verzije 4.50 posnet?

sem zrihtal...v mapo sistem sem skopiral..in deluje...tko da bom ostal na 4.50 verziji saj mi je delovala odlično!!!

Nazadnje urejeno:

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
scania, podkusi se enkrat naloziti 4.60 verzijo in potem naredi to, kar so meni odgovorili iz garmina za nuvi 1490, ker sem imel enak problem:

Poizkusite napravo resetirati - 10 sekund držite tipko za vklop.
Če to ne bo pomagalo bo potrebno napravo ponastaviti na tovarniške nastavitve. V tem primeru naredite varnostno kopijo vaših Priljubljenih (datoteka GPX\current.gpx na pogonu Garmin nüvi), nato ob izključeni napravi držite prst v spodnjem desnem kotu zaslona. Napravo nato vključite in med vključevanjem ves čas držite prst v spodnjem desnem kotu. Naprava vas bo vprašala, če želite pobrisati vse uporabniške podatke; odgovorite z Da. Po ponastavitvi boste morali ponovno nastaviti vse nastavitve ter nazaj na napravo prekopirati datoteko s Priljubljenimi točkami.

upam, da ti kaj pomaga... ce pa vseeno ne bo delovalo, pa se vedno lahko gres nazaj na verzijo 4.50...

LP, Rok

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
nuvi 13xx and 14xx series (region file only) software version 4.70

as of November 2, 2010

Changes made from version 4.60 to 4.70:

* Added support for GTM26/GTM36 accessory.
* Corrected an issue that sometimes made an ad unreadable.
* Corrected an issue with Loc8 Zone B.
* Corrected an issue where Convenience stores would show under Fuel category on Europe 2011 maps.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Novi update za serijo 13xxx, pozabil sem skopirat, doda pa nekaj popravkov TMC in popravi nekaj v zvezi z kalibracijo zaslona.