Potem najprej premisli, ce sploh rabis cel set. Saj ne recem, da ne izgleda nobel na polici, ampak ko bos klel in brisal prah dol, se bos vprasal zakaj si kupil tri ali stiri noze prevec, namesto da bi raje eno dobro posodo za zraven. Jaz kuham doma (torej nimam pojma kaksne so profesionalne kuharske potrebe, moj odgovor se nanasa samo za doma) in zase za kuhanje potrebujem en "chef's knife", torej velik noz, in en majhen noz "za zelenjavo". Zraven potrebujem se nozek za lupljenje krompirja (ponavadi ne pride v teh setih) in noz za rezanje kruha (nazobcan).
Nabavil sem se enega srednje velikosti, ki je po obliki rezila videti kot malo manjsi noz za "auslezvanje" mesa (kako se to imenuje po slovensko ? locevanje od kosti ?), se pravi spica pride visoko, trebuh dolg, rezilo ozko. Potrebujem ga za ciscenje mesa, kjer je tavelik kuharski noz zame malce prevelik - npr. ce kuhas chili con carne in noces imeti ligamentov in ovojnic v hrani, potem moras meso prej ocistiti, preden ga lahko narezes na kocke. No, temu sluzi ta noz.
To je vse, kar rabim za kuhanje. Malo premisli kaj ti uporabljas, da ne bos potem imel razstave, koristi pa nobene. Raje kaksno dobro posodo nabavis zraven, tukaj ne prides skozi tako poceni pa tudi samo ene ali dveh ne mores imeti