To je vse res. Sam kaj pomeni beseda "pošlihtano" si pa menda vsak po svoje pojasnjuje. Če danes pogledamo slo vojsko, bi eni imeli ob 12 kosilo, ob 18 večerjo, ne glede, če se nekaj dogaja. Da o tem, da je neki kvazi vojaški sindikalist izjavil v begunski krizi lani, da se vojaki bojijo za svoje zdravje, je lahko jasno vse.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
No, diploma ni primerna za logistiko, je pa hitro berljiva.
Preseneča me, da so bile partizanske sile v nekaterih primerih vojaško popolnoma nesposobne. Preletel sem boj za Javorco, kjer niti ni šlo za veliko premoč (200 proti 130). Spomnil sem se na pohorski bataljon, kjer so stacionarno točko neke enote Nemci zavzeli skoraj brez izgub. To se ne bi smelo dogajati, če je stvar vojaško urejena ok. Verjetno se je napor preveč vlagalo v politično indoktrinacijo in premalo v vojaško ureditev položaja. Ogromna razlika od kake Bolnice Franje, ki je bila vojaško dobro premišljena.
Diploma je res čudna za na logistiko, da ne rečem ničvredna..
O partizanski vojski si ga pa močno pihnil mimo...še v sodobnih vojskh ni vse pošlihtano, kako pa naj bi bilo takratnih razmerah?
Preberi še kaj drugega, ne samo demokracije in reporterja..
Ja, v partizanski vojski so se kr morali znajti. Glede na to, da so bili to navadni slovenski vaški fantje proti nemški vojski, ki so imeli še pomoč nekaj domačih izdajalcev domobrncev (današnjih internet borcev), so se kr dobr držal. Vojna je qurba.
ahaa... glede teh slik. Te tipi s to eno "češpljo", ki vadijo streljanje. Ne vem, če bi se tako postavljali, če bi iz naspritnega grmovja zaropotalo nazaj. Se ne čudim, da se pred 70imi leti niso ustavili vse do Argentine...
PS Zdej se bo pa dežurni internet borec javil in bo doživel orgazem na orgazem.