Novo Slovensko smučišče?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Na vrh je šla ena ozka 4-seda, nekje spodaj se pa spomnim vožnje z zgodovinsko 3-sedo, ki je imela dostop za noge polomit, če nisi bil pozoren - ene 15 cm višje od nivoja smučk.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.301
7.071
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Drugo vprašanje pa je, če se da preživeti v poslu, kjer služiš 50 do 100 dni na leto. Avstrija je znana po tem, da je njeno gospodarstvo najbolj subvencionirano na svetu.
na splošno gospodarstvo, ali samo smučarija? Kopalnih dni na jadranu je še manj kot smučarskih v alpah, pa kar nekaj rinejo.
Sicer pa prej po 8 uri gledal na slo2 oddajo o šladmingu. Vsaka država ima svoj „house”, SLO s Tino nima nič.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:na splošno gospodarstvo, ali samo smučarija? Kopalnih dni na jadranu je še manj kot smučarskih v alpah, pa kar nekaj rinejo.
Sicer pa prej po 8 uri gledal na slo2 oddajo o šladmingu. Vsaka država ima svoj „house”, SLO s Tino nima nič.
Podatek, da je avstrijsko gospodarstvo najbolj subvencionirano na svetu je bil izrečen na nekem srečanju z avstrijskimi gospodarstveniki in priložnostmi na njihovem trgu v Celju pred par dnevi.
Turizem ni samo zlato. Poglej bilance Uniorja, ki ima tudi veliko turizma. Čeprav uniorjevi turistični objekti laufajo praktično celo leto ni to neka hudo dobičkonosna stvar. Potrebuje pa velika vlaganja.
Oddajo o Schladmingu sem tudi jaz malo gledal. Bistveno je, da so v tiste hiše po večini vlagale posamezna pokrajine in gospodarstvo pokrajine. Verjetno prostovoljno. Vsaj tako sem jaz razumel. Država je samo povezovalno ime.

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Pa saj bi šel v Kanado, zakaj ne. Ata Ferk je po povratku leta 2010 reku, da je Whistler Mountain fantastična. Sem ta trenutek preveril na internetu in snežna oddeja je na srednji postaji debela 722 cm !!!
A bodimo realni, smučaš zaradi užitka in ta v Avstriji in Italiji sploh ni toliko dražji, glede na to kaj dobiš za svoj denar. Zame se je ravno predrago drajsati po razmočenem kucljastem slovenskem drajsališču.

Seveda je fantastična, ampak dnevna karta v Whistlerju ne stane 35 EUR temveč 100 CAD (75 EUR). Srečanje z medvedom included.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Raje ne obratujejo, kot da bi si pomagali s špagetarji in pač obratovali brez gondole.

A odprtje zgornjih parih prog?

Je pa hecno videti na zgornjem prispevku pop tv prazen Bovec in eno gostinko, ki bi 'takoj kaj prispevala za smučišče, saj od njega vsi živijo'. Mogoče bo sedaj to streznilo lokalne turistične ponudnike in se uspejo povezati v kakšno obliko konzorcija in vsi vlagajo nazaj v smučišče... mogoče.

ja, ravno to je problem pri nas, ker ostalim turistirčenm delavcem kar ni jasno, da eno smučišče prinaša dobiček celi vasi, ne pa samo žičničarjem. In zato bi mogl z zakonom uvest določen % od prometa vseh gostincev, hotelov, bifejov, apartmajev, sob, raznih izposojevalnic, smučk, sank, skratka vsi, k so nekako povezani z smučiščem, da gre za razvoj tega smučišča. Ker nobeno smučišče samo zihr ne prinaša dobička. zato pa služijo vsi okoli njega. In ti bi mogl pomagati smučišču da preživi.

V bovcu jih bo letos lepo teplo, ker niso tako razmišljaljali že prej. zdej je prepozno. ta sezona je končana...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Tak scenarij je pričakovan. Če tega ne bi bilo, bi Bohinj odstopal od ostale Slovenije. Tako pa so pač dokazali, da so tudi oni Slovenci.