Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
V dveh mesecih sem jaz porabil v tujini, pa sem vsak dan tam, 32€. Na Tušu. Vključena naročnina. Paket Premium svetovni. Nekaj klicev, podatki so pa zastonj. In podatki daleč največ evrov požrejo če imaš vklopljen roaming. Bodo pa vsaj do konca leta imeli vsi operaterji pakete z vključenimi enotami v tujini...

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Enotni trg res ja. Samo je pa na srečo konkurenca tukaj. Prve korake je naredil Tušmobil že pred letom, prvi res konkreten korak pa zdaj Telekom z Džabest Ruzak paketom in ključenimi pogovori, smsi in podatki. Kaj več od tega paketa jaz ne rabim. Razen, da ga da Tušmobil za 15 evrov... Pomoje že v naslednji akciji...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Prvi korak je naredila EU. Veleprodajne cene so sedaj iste če bi Tušmobilovec klical uporabnika na Si.mobil ali uporabnika iz Velike Britanije, da o roamingu v tujini ne govorimo.

Ostalo pa ja, konkurenca.

Balkanske države izven EU imajo namen narediti svoje "evrotarifo" na Balkanu. Želijo si tudi, da bi tudi uporabniki EU klicali na Balkanu po "balkanski evrotarifi". In seveda obratno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.991
3.645
113
A se da kje izračunati koliko npr. stane klic iz mobilne številke iz Hrvaške na mobilno številko češkega uporabnika, ki je pravtako na hrvaškem? A tukaj veljajo cene Eurotarife? Sam sem sicer na Mobitelu.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Če imaš slovensko simko v HR omrežju je tako. če pa kličeš iz slovenije čeha je pa držaje. Vglavnem lupijo. Ceneje ti je iz gostovanja klicat v EU, kot iz domačega omrežja. Mobitel recimo ima 49 cetov iz domačega omrežja v EU območje

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Telemach bazne postaje, ki so do sedaj bile UMTS only tudi nadgrajuje na GSM.

Sedaj je le vprašanje če bodo po 3.1.2016 vse bazne imele GSM 1800 ali samo nekatere.

Se pa ob teh nadgradnjah omrežja trenutno še ne priklaplja baznih na LTE.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ja na obsoteljskem ob zadnji nadgradnji oz posodobitvi niti UMTSa niao zrihtali (vsaj bazni sv. Ema in Boc) in je se vedno vlko obmocje le na 2G...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Bazne na Huawei opremo se nadgrajujejo trenutno le na Primorskem (regija 1 in 2).

V ostalih delih Slovenije pa se bazne še ne nadgrajuje na Huawei opremo ampak so druge posodobitve (nadgradnja relejnih linkov, vse kar je povezano z bodočo zamenjavo opreme...)

Za tisti del boš lahko povedal ko bo nadgrajeno (konec julija).

Nazadnje urejeno:

cele

Zelenc'
24. dec 2014
16
0
1
Danes v Celju, bazna postaja nad Zavarovalnico Triglav, test zraven na parkirišču.
V redu je, dela
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Telemach bazne postaje, ki so do sedaj bile UMTS only tudi nadgrajuje na GSM.

Sedaj je le vprašanje če bodo po 3.1.2016 vse bazne imele GSM 1800 ali samo nekatere.

Se pa ob teh nadgradnjah omrežja trenutno še ne priklaplja baznih na LTE.

V njihovem PR sporočilu je pisalo, da bodo vse bazne imele vse, vprašanje je samo kaj od tega bo vklopljeno.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Lahko kdo pove, katero predplačniško kartico bi moral kupiti, da bi lahko uporabljal LTE v prehodnem obdobju brezplačno?

hvala & lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
pomoje je tista za 5 eur dovolj, 2.5 eur v mojevih tuš 10, ker itak so LTE brezplačni in nima veze koliko imaš zakupljenih količin.

Pa, koliko je napisano tu, tudi predplačniki lahko brezplačno testirajo LTE.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Mogoče ena neusmesna pa vseeno, ker me nekako mika tuš mobil. Se pravi če imaš izklopljeno gostovanje v tujini, ni šans da te vrže na mobitelovo omrežje al kako? Sej vem da ma tuš to sedaj že v urbanih območjih dobro poštimano pa vseeno...v izogib dodatnih stroškov raje vprašam.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.