Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Obveščamo vas, da bomo 18. 5. 2015 začeli nadgrajevati mobilno omrežje. Cilj je samo en – poskrbeti za novo uporabniško izkušnjo hitrosti, pokritosti in dosegljivosti. Nadgradnja bo zahtevala tudi posege v infrastrukturo v vaši bližini, kar bi lahko v času del vplivalo na vašo izkušnjo in dosegljivost pri uporabi storitev.

Da bi vam zagotovili nemoteno komunikacijo, boste lahko v času del brezplačno uporabljali storitve nacionalnega gostovanja znotraj zakupljenih enot paketa. Svetujemo vam, da imate v svojih mobilnikih nastavljeno samodejno izbiro omrežja, če ne živite na obmejnem pasu, kjer obstaja možnost, da mobilni telefon preklopi na omrežje tujega operaterja.

PDF:
http://www.tusmobil.si/uploads/docs/Obvestilo_WEB_prepaid_final.pdf

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Še ta tuš bi rad doživel, da bodo LTE aktiviral, kateri bo delal za en k....c. Tako kot sedaj 3g. V 10 letih niso mogli 3g optimizirat, 2g je ravno za pogovore dovolj. pri ostalih operaterjih si na 2 g lahko še kaj z mailom pomgaš, na tušu ne. Spet bomo od vernikov poslušal kako rabijo čas, pa jih država in vse hebe, da ne morejo zrihtat. N čez 10 let bojo ujeli današnje stanje ostalih operaterjev. hebo jih jast za te 3 EUR cenejšo naročnino. Če bi za 5 EUR dal to kaj nudijo bi bli mogoče sprejemljivi.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Pa 10 let optimizacije, kar smo že vajeni. ne mislit, da bo 1.6 ali 1.1. 2016 kej boljše, še vedno bodo v stanju optimizacije. napake bodo take kot sedaj ali večje z novo opremo in novo LTE ponudbo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kaj pa bi ti rad, da postane tuš novi simobil, ki postaja vedno dražji in dražji in tako ne bi več bilo konkurence za nižanje cen?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
S Telekom in Si.mobilom se ne morejo primerjati, ker imajo 4x manj frekvenčnega spektra kot omenjena dva:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/85-frekvence.html

Ker se Tušmobilu zmanjšajo frekvence na 900 MHz gre 3.1.2016 iz GSM 900/1800 na GSM 1800 ali ukinitev GSM omrežja. 31.8.2015 naj bi bila totalno končana nadgradnja GSM in UMTS.

Septembra (po nadgradnji omrežja) se mi zdi bo ukinitev blagovne znamke Tušmobil.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Gre za to da se morejo dejansko v roke vzet in nekaj naredit. Če odpreš LTE, še ni dovolj. Odzivnost omrežja je v kurcu totalno. Bil 2 leti na tušu pred 2 mesecema prešaltal na mobitiel, pa to je kot bi v nebesa pršu. Sej je na tušu vse delalo, ampak muke z omrežjem. recimo na lokacijah, kjer se gibljem ima marskikje tuš hitrejši internet na 3g omrežju. Ampak, ko imaš še 3 črtice H+, te brez razloga fukne na 2g, itd. zbujanje iz 3g na H+ traja svetlobna leta, na mobitelu, delček sekunde in imaš razpoložljivo H+ hitrost na voljo, pri tušu pa traja za popizdit. vglavnem otvoritev LTE ne prinaša nič dobrega. še 3g niso zrihtal, zdej se bojo pa z LTE zajebaval. mam občutek, da ne bo delalo na nivoju ne eno ne drugo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz sem z omrežjem zelo zadovoljen. Povsod mi skoraj lovi 10 Mbit/s in paketi, ki so od konkurence nižji za 10 €/mesec.

Vsak se odloči sam kaj mu je pomembno. Da dela 100% za dražjo ceno ali 99% za nižjo ceno.

Preden že vnaprej popluvaš moraš dati novemu lastniku priložnost, da se dokaže.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
V našem malem mestu na posavskem sem naredu en kup speed testov in v povprečju ima tuš za 2mega višjo hitrost kot mobitel. Up load ma pošteno manjši, prav tako ping. In tukaj se pozna odzivnost omrežja. Pa recimo na GSM vklopljene podatke, zadeva je v mirovanju in kaže 3G potem preveriš mail na mobitelu hipoma skoči na H+ in zadevo preveri v trenutku, na tuš mobilu traja ene 3x dlje da prešalta na H+ pa kljub večji hitrosti dlje traja da zadevo preveri. V glavnem odzivnost omrežja ni niti približno na nivoju mobitela, za simobil ne bom govoru ker sem več kot 2 leti od njega odsoten. Poleg tega kot sem rekel na tušu vse črtice začne z H+, nato te fukne za 2 črtici dol in nazadnje na 2g kljub polnem 3 g signalu (ko se uporabljajo podatki). Ne rečem da je slabo, ampak z ostalimi se niti približno ne morejo primerjat in kle imajo še ogromno maneverskega prostora in še marskikaj za postorit.

ma sej morda bi še na tušu ostal, ampak sem dobil ultra ugodno ponudbo za 2 številki in plačujem cca 1EUR po številki več kot na tušu. Pa še iphone sem lahk kupu, na tušu na to pozabi.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Jaz sem z omrežjem zelo zadovoljen. Povsod mi skoraj lovi 10 Mbit/s in paketi, ki so od konkurence nižji za 10 €/mesec.

Vsak se odloči sam kaj mu je pomembno. Da dela 100% za dražjo ceno ali 99% za nižjo ceno.

Preden že vnaprej popluvaš moraš dati novemu lastniku priložnost, da se dokaže.

tudi meni dela dobro....sicer je zaenkrat samo 3 Mbit/s....ampak nekega dolgega cakanja da odpre stran ni....bomo videli kako bo po nadgradnji ko bo nova oprema....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa bi ti rad, da postane tuš novi simobil, ki postaja vedno dražji in dražji in tako ne bi več bilo konkurence za nižanje cen?

Ma klinca je simobil dražji, sem računal, da ima tuš kaj podobnega kot je brutalni pa ni nič kaj... Na bobu me moti samo to, da ne dobim obvestila ob zgrešenem klicu ko sem nedosegljiv - precej se zadržujem na lokacijah odrezanih od sveta.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pusti ti bob, to je virutalni operater, poglej ponudbo simobila in telekoma.

Hahaha dobra...kličeš enako, data je sicer omejena, nekaj manj storitev...ostalo pa je Si.mobil...
b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
bob je samo privesek Si.mobila, da krade uporabnike Tušmobilu. Če bi Si.mobil kupil Tušmobil bi Si.mobil tudi ukinil bob.

bob je Si.mobilu samo izgovor, da ima Si.mobilovo blagovno znamko dražjo.

Sedaj ko ima Tušmobil LTE bo Si.mobil tudi na bobu omogočil LTE z eno omejitvijo (naprimer do 4 Mbit/s).

javr

Guru
6. dec 2011
1.930
1.147
113
Trenutno sem pri Telekomu, vleče me pa na Telemach, kakor bi se naj po novem reklo Tušmobilu, kjer že imam TV+internet+stacionarni. A ob prebiranju sporočil na tej strani kaže, da je bolje ostati pri Telekomu kjub kakemu evru na mesec več ? Pa tudi Telemachov Cisco DVB-C, da D3GO ne omenjam, je vse prej kot odlična reklama za Telemach.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Z eno razliko. V bob se da hitro integrirat relativno dober in dobro pokrit LTE. Pri tušu je vse še pod vprašajem. Po mojem občutku bo LTE še nekaj časa samo na papirju. Enostavno do dobre pokritosti in optimizacije bo preteklo še nekaj save pod dravskim mostom.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
To itak. Si.mobil ima LTE od leta 2012, Telekom od leta 2013.

31.12.2015 bo z LTEjem taka pokritost kot je bila Telekomova in Si.mobilova pokritost decembra 2014.

Telemach bo edini, ki bo imel na vseh baznih postajah UMTS 900 (manjka jih še 50) ima lahko rečem najboljšo pokritost z UMTS-om. Telekom ima samo UMTS 2100, Simobil UMTS 900 le na podeželju, Telemach ima UMTS 900 tudi v mestih.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.