Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
TUŠMOBIL V PRVEM POLLETJU Z 1,5 MILIJONA EVROV DOBIČKA
http://www.tusmobil.si/vlagate...rov-dobicka-221

Polletno poročilo 2014/1
http://www.tusmobil.si/uploads/docs/Za%20vlagatelje/Polletno%20poro%C4%8Dilo%20jan-jun%202014%20.pdf

30.06.2013:
- Poslovni prihodki: 36.938.393 €
- Poslovni izid iz poslovanja 151.849 €
- Čisti poslovni izid -85.148 €
- Bilančna vsota 63.181.968 €
- Kapital 19.203.627 €
- Vlaganja v osnovna sredstva in dolgoročne AČR 5.839.043 €
- Zaposleni – stanje 194

30.6.2014:
- Poslovni prihodki 39.788.679 €
- Poslovni izid iz poslovanja 2.029.326 €
- Čisti poslovni izid 1.502.962 €
- Bilančna vsota 82.333.317 €
- Kapital 22.755.379 €
- Vlaganja v osnovna sredstva in dolgoročne AČR 29.530.117 €
- Zaposleni – stanje 193

Investicije
V I polletju 2014 je podjetje Tušmobil d. o. o. za naložbe namenilo 29.530.117 evrov.
Največjo investicije predstavljajo nakup frekfenc in investicije v tržišče v obliki
subvencioniranja telefonskih aparatov.

Razvoj mobilnega omreþja Tušmobila
Družba Tušmobil d.o.o je v prvi polovici leta 2014 nadaljevala z investicijami v nadgradnjo
radijskega in modernizacijo prenosnega mikrovalovnega omrežja, ki smo ga nadgradili z 46
baznimi postajami s tehnologijo UMTS.V tem času smo pričeli z zamenjavo in modernizacijo
MW IP povezav.V prvi polovici leta je bilo modernizirano 80 mikrovalovnih povezav.V prvi
polovici leta 2014 smo imeli s tehnologijo GSM 551 baznih postaj in z tehnologijo UMTS že
403 baznih postaj.

V letu 2014 smo pričeli z modernizacijo elementov mikrovalovnega prenosnega dela omrežja
(MW IP) in nadaljevali z nadgradnjo s tehnologijo HSxPA, ki omogoča občutno večje hitrosti
prenosa podatkov, in sicer teoretično največ 21,6 Mb/s v smeri proti uporabniku.
Junija 2014 je Tušmobilova pokritost dosegla naslednje vrednosti:
GSM/EDGE
- 98,90 odstotna pokritost prebivalstva
- 83,50 odstotna pokritost ozemlja
UMTS/HSxPA
- 91,56 odstotna pokritost prebivalstva
- 62,20 odstotna pokritost ozemlja

Da bi modernizirali hrbtenično omrežje ter dostop do omrežja in ga pripravili za porast
prenosa podatkov mobilnega interneta smo nadaljevali s prehodom baznih postaj na
IP/MPLS omrežje.V prvi polovici leta 2014 smo zamenjali centralne SDH usmerjevalnike.
Istočasno smo posodabljali in nastavljali protokole na omrežju, ki nam omogočajo večjo
zanesljivost in stabilnost v delovanju.

V prvi polovici leta 2014 smo uspešno izvedli testiranje LTE tehnologije na ožjem področju
obale (Koper,Portorož) in na področju Logatca.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Ni slabo. Počasi a vztrajno rastejo, tako kot je bilo že govora. Da je potreben čas
smile-1.gif
Vsako leto se bo povečeval tržni delež in pa prihodki...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Saj ji bodo sošolci povedali, koliko je ura
smile-1.gif

Tako je in starše od teh sošolcev prositi naj pristavijo za Galaxy S5, HTC M8, LG G3 in konec koncev Iphone, ampak polno ceno, akcija pri oeraterju tukaj ne šteje
sprasujem se.gif
.

Vprašnje za tebe in Borovnico vesta vi sploh o čem govorita in na kaj napeljujeta
stupid-1.gif

Želita povedati, da ko bo otrok star 18 let naj takoj ko naredi izpit za avto dobi BMW M5 rabljeni ali novi, ker tako zahtevajo sošolci ali kako?

Telefon VEGA bo več kot dovolj za uporabo, če ga bo otrok znal paziti in uporabljati lahko kasneje prejme TOP telefon , če ne potem ne potrebuje ne enega ne drugega. Enako pri avtih.

P.S.
Bi rad spoznal sosolce, ki prigovarjajo ali imajo kaj za povedati kdo kakšen telefon ima, kakšen avto vozi ali pa kako je oblečen, še raje pa starše, starša. Mislim otroci tukaj niti slučajno niso krivi za svojo nevednost, ve se kdo tukaj ima komplekse.

Takšne otroke je najbolje, da se jih prepiše v privat šole, kjer bodo enaki med enakimi, miskim da se nebodo obremenjevali z drugimi.

Lp.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Dexter, dobrodošel v realnosti,..

nisem pristaš tega, da imajo otroci telefone višjega ranga, moji otroci imajo npr. Samsung Galaxy s2, Lg optimus 2x in sony experia go,..prva dva telefona sta ok, zadnji pa že šteka,..

Telefon vega, ki ga omenjaš ima 512 MB rama kar ni ravno zagotovilo da telefon ne bo štekal oz.zmrzoval. Dokler bo telefon v uporabi za klice in smsje ok, takoj pa ko se bodo začele igrice telefon na preizkušnji pade,.. in ta tvoja vega zna pasti,..otrokom je prva funkcionalnost igranje igric (vsaj mojim), šele dodatna funkcionalnost je klicanje, sms,..

Otroci znajo biti zelo zlobni,.. mogoče se celo spomniš nekih drugih časov, ko si bil še v šoli,..eni so iz prve lige, drugi pa so luzerji,..
To se dogaja pri nas na kmetih, kako mora biti šele v mestu,..

b

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Tako je na žalost kot je borovnica napisal, za telefonirat je ok za igrice no go, kar pa je trenutno za otroka najbolj zanimivo.
Btw tudi naša dva nimata iphona in S5, ampak S2 in lenovota A660.
No zdaj smo pa že precej off topic, over&out.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Ni slabo. Počasi a vztrajno rastejo, tako kot je bilo že govora. Da je potreben čas
smile-1.gif
Vsako leto se bo povečeval tržni delež in pa prihodki...

Verjetno res, vendar brez mene. Jaz se počasi poslavljam od Tuša. Je bilo že kar nekaj cvetk, zdaj jih imam pa dovolj.

1. Preselil sem se v občino Dobrepolje in tam ne morem porabiti zakupljenih podatkov. Jaz imam 512 MB v paketu, žena 2,5 GB, omrežje pa stalno v Edge. T2 sem čakal na preklop več kot dva meseca in mi Tušmobil v tem času ni nič pomagal pri dostopu do neta.
2. Imel sem paket Brez, kjer ne dobivaš redno mesečnih računov. Kot kaže sem na spletni strani po nesreči izključil Brezplačne minute med prijatelji in jih takoj vključil nazaj. Kasneje sem ugotovil, da se ta zadeva plača 5 EUR. Ok, naj bo. Ampak, ker računa ni bilo, se je seveda zgodilo, da račun ni bil plačan, zato so telefonsko zablokirali. Ko sem opazil, da nekaj ni OK, sem šel pogledat na moj.tusmobil.si, kjer sem ugotovil, da nekaj dolgujem Tušmobilu. Itak je bila že oddana vloga za prenos na T2 in ker nisem rad nikomur nič dolžan, sem račun seveda plačal. Ampak, zadeva še ni bila zaključena. Naslednji mesec sem seveda dobil položnico, na kateri je bil zaračunan še strošek ponovnega vklopa. Nisem prejel ne računa, ne opomina, niti SMSa. Tako se pa dela dobiček.
3. Da ne omenjam drugih težav z omrežjem. Žena mi že leto in pol (odkar je na Tušmobilu) jamra, da jih stalno prekinja pogovore. V službi sem imel težavo, ker imamo nekega starega Samsunga na 2G omrežju in kar na lepem je 2G omrežje crknilo (drugi imajo boljše telefone in so bili verjetno na 3G) in je kolega pač nastavil telefon na ročno izbiro in na Mobitel. O računu, ki smo ga prejeli pa raje ne bi govoril.

Povzetek. Tušmobil je odličen operater, le uporabniki s(m)o temu nedorasli.
evil.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Tuš mora v zahodni Sloveniji net porihtat pa bo vse OK...3G samo v Kopru, Postojni in Gorici...ejej...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
HSPA+ do 21 Mbit/s točneje. Med Ljubljano in Kočevjem je od tega meseca se mi zdi GSM = UMTS + 1 nova bazna UMTS only.

uncle_sam: Postojna šla na UMTS 900, med Koprom in Postojno tudi nove UMTS 900.

Tudi v Prekmurju se nove bazne vključujejo na UMTS 900, in ne več na UMTS 2100. Seveda UMTS only. GSM omrežje se ukinja 3. januarja 2016.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tiste bazne, ki so trenutno GSM only bodo do takrat UMTS.

Za telefone GSM pač Telekomov roaming.

GSM baznih je 550, trenutno je UMTS 400. Še 150 baznih je treba nadgraditi na UMTS.

Po letu 2016 bo Tušmobil ponujal samo še UMTS in LTE.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Zanimivo, ravno sem se spraševal zakaj je nova bazna pri nas samo UMTS, ne duha ne sluha o GSM
smile-1.gif
Očitno bo GSM počasi šel v pokoj.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Bo tuš kej nadgrajeval na HSPA+ 42Mb/s. Dozdej kot vidim imajo samo 21 Mb/s. Ali bo pa HSPA+ ostal do 21 višje hitrosti bodo pa na LTE?

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Nimajo frekvenc za to.

Z UMTSom se mi zdi je to to, višje hitrosti bodo le z LTEjem po mojem. Tam pa ima dosti frekvenc, da našpona do 150 Mbit/s.

42 Mbit/s imata Telekom in Si.mobil v mestih, na podeželju ne.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zadnje čase sem malo speedtestov naredu. Download je ok, marsikje konstanto čez 5 ali 7. Upload morajo popraviti. Praktično redkokje konstantno čez 1. Veliko baznih ima samo 0,3 do 0,5.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.