Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ravno "tista kitajska jajca" so velikokrat tisto, za kar veliko ljudi prestopi k Tusmobilu ...
grims-1.gif

Zanimivo..bi prej rekel, da jih premami nenormalno dobra ponudba zakupljenih enot, ampak očitno jih res bolj premamijo telefoni, čudni ljudje pač
wink-1.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Eh, če bi me zanimal S!, bi povprašal tam, tko me pa zanima za TM, kolk bodo dejansko pridobil naročnikov.
Pa moj šiht dejansko ni povezan z čimerkoli, da bi lahko kaj pridobil na tej informaciji, razen za lastno vedenje..
smile-1.gif

ker tudi moj ni, bom ti težko pomagal. sorči...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
- A se da izbrati, da si stalno na Mobitelovem signalu? Ker živim v Bovcu, kjer je singal TM verjetno bolj slab. Pa tudi, kjer se gibljem - Bovec - Predel - Kranjska gora - Ljubljana in pa Bovec - Nova Gorica - Ljubljana ter Bovec - Cerknica - Mali Log (ena vas, kjer še Simobil ne lovi... samo mobitel)... Pač da bi imel na Mobitelov signalu, ko pa bi bil recimo v Ljubljani, ali pa kjer je TM signal dober, bi pa dal na TM?

Lahko izbereš da si stalno na Mobitelu. Če imaš paket Free lahko iz zakupljenih količin kličeš in pošiljaš SMS (za MMS nisem prepričan) v Mobitelovem omrežju. Če imaš Multipaket lahko iz količin samo kličeš. Pri Minglu lahko kličeš in pišeš SMS.

Podatkov pri nobenem paketu ne moreš uporabljat v Mobitelovem omrežju (razen da plačuješ seveda).

I

Izbrisan uporabnik #488

Tušmobil ima očitno zanič omrežje, če mora imeti še poleg roaming z mobitelom.

Neresno.

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Eh, če bi me zanimal S!, bi povprašal tam, tko me pa zanima za TM, kolk bodo dejansko pridobil naročnikov.
Pa moj šiht dejansko ni povezan z čimerkoli, da bi lahko kaj pridobil na tej informaciji, razen za lastno vedenje..
smile-1.gif

Boš moral zastopiti, da ne gre za javne podatke ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Neresno.

Sneci, pejt BoBat naprej no...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Uf so bli, prejšnji TM prepaid paketi;)

Napisal sem "danes", pa tudi takrat je bil lahko to za nekoga dober telefon!
aja, jaz sem mislil včeraj.
uf-1.gif

Nekateri telefoni iz prejšnjega leta, so na voljo še sedaj na nekaterih prodajnih mestih trgovin, oziroma so bile na voljo še letos.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Aja, ostali telefoni so pa narejeni kje? V Nemčiji, ZDA, Japonskem....malo morgen. Vse delajo kitajci, tajvanci, korejci, vietnamci in še bi lahko našteval. Tud tko opevani iPhone...

Imaš različne cenovne in kakovostne razrede, ampak ne more nobeden rečt da je kak telefon slab, pač vsak posameznik ima svoje želje in poglede kaj potrebuje. Danes na trgu ni slabega telefona.

Jaz sem samo komentiral Darjanovo sporocilo... in zato sem tudi "tista kitajska jajca" dal v narekovaje ...
smirk-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hvala vsem za odgovore. Bom šel enrkat v TM poslovalnico, pa bom vprašal, če si lahko sposodim, ali pa za kakšen € tudi, da bom lahko en teden testiral omrežje
smile-1.gif

Mimogrede, a se kaj ve, mislijo kaj postavljati v tistih koncih? (Bovec-Kranjska gora)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Aja, ostali telefoni so pa narejeni kje? V Nemčiji, ZDA, Japonskem....malo morgen. Vse delajo kitajci, tajvanci, korejci, vietnamci in še bi lahko našteval. Tud tko opevani iPhone...

Imaš različne cenovne in kakovostne razrede, ampak ne more nobeden rečt da je kak telefon slab, pač vsak posameznik ima svoje želje in poglede kaj potrebuje. Danes na trgu ni slabega telefona.

Jaz sem samo komentiral Darjanovo sporocilo... in zato sem tudi "tista kitajska jajca" dal v narekovaje ...
smirk-1.gif

Tudi kvaliteta izdelave je različna, pa magari delajo v isti fabriki. Boljši telefoni imajo pač boljše dizajnirano ohišje, kot pa nekaj, kar je sestavljeno kot lego kocke. Plus boljše komponente. Pač kot "tista kitajska jajca" sem mislil cheap shit no-brand telefone.

Kaj takega pa se res ne bi rabilo razlagat tukaj...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
smile-1.gif

ker tudi moj ni, bom ti težko pomagal. sorči...

No no, te mama ni naučila, da se ljudem ne laže
smile-1.gif

@nevem točno koga: Vem, da so zaupni podatki..
@Svet idej: Konec leta bo seznam, to že. Samo iz tega nemoreš izluščiti, kolk jih je naredilo migracijo samo zaradi paketa.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Neresno.
Leta 1999 je Gregor Golobič preprečil, da bi imel Si.mobil nacionalni roaming prek roaminga.

Si.mobil je leta 2009 prek APEKa zahteval, da se tudi njemu dodeli nacionalni roaming Mobitela (za 10 let).

Malo tudi gruntaj. Tušmobil ima okoli 530 baznih postaj. Načrt je 900-1000. Kjer manjka bazna postaja ni dober signal. Simpl kot pasulj.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Mimogrede, a se kaj ve, mislijo kaj postavljati v tistih koncih? (Bovec-Kranjska gora)
Ta del imajo operaterji vse bazne na RTV stolpih. Ko bo bo verjetno pokrita celotna relacija naekrat. Kdaj bo to pa ne vem.

Je pa ta del najslabše pokrit pri Tušmobilu.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Neresno.

Očitno tale roaming narobe razumeš. Dokler se ne razvije omrežje do te mere, da bo pokrivalo celotno Slovenijo (so bile že razprave zakaj to tako dolgo traja) so pač na Tušmobili ponudili dodatno opcijo da lahko gostuješ v nacionalnem omrežju kar je za nekega uporabnika lahko dodatni plus, spet pa odvisno kateri paket imaš. Eni paketi vsebujejo zakupljene količine, drugi spet ne.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pa tud mi smo ze 100x predebatiral, da v primeru,da operater ni sposoben(!) v roku 8 let zagotovit svojega omrezja,naj ponudi roaming,vendar ne na ta racun,da uporabniki dodatno placujejo za to gostovanje.
To naj pac placuje tisti,ki nudi neke storitve. Nismo uporabniki krivi,da so stvari take,kot so. Je sel tud kak drug operater sam sebi v minus,pa je vsaj postavil omrezje:)

Se strinjas? Samo ja ali ne?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Pa tud mi smo ze 100x predebatiral, da v primeru,da operater ni sposoben(!) v roku 8 let zagotovit svojega omrezja,naj ponudi roaming,vendar ne na ta racun,da uporabniki dodatno placujejo za to gostovanje.
To naj pac placuje tisti,ki nudi neke storitve. Nismo uporabniki krivi,da so stvari take,kot so. Je sel tud kak drug operater sam sebi v minus,pa je vsaj postavil omrezje:)

Se strinjas? Samo ja ali ne?
BI se to celo znalo zgoditi, ker je nacionalni roaming postal djabe. Veliko govori dejstvo, da so na prepaidu na m@ roamingu znižali ceno prenosa podatkov na 0,10 €/MB (prej 0,43 €/MB).

APEK malo muti še s to ceno zaključevanja klicev. Nikakor noče izdati odločbe v kateri bo cena zaključevanja klicev le še 0,0105 €/min brez DDV. Ker ne sme biti cene škarij bo tudi roaming se moral poceniti za 3x, kot cene zaključevanja klicev.

Kako se je gradilo po letih:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/239-poslovni-rezultati-po-letih-delovanja.html

PS: odločbo bi moral APEK izdati že junija!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.