Novo pri T2 III.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Če je Telekom tako velik, da mora svoje omrežje ponujat drugim, bo Telemach v2 vsekakor tudi padel v to kategorijo. Moraš vedet, da se ne gleda samo optika... gleda se vse skupaj (pri Telekomu optika + baker, pri Telemach v2 bi se pa optika + kabelska).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Seveda... Telekom je bil označen kot operater "s pomembno tržno močjo", na podlagi česa je bil prisiljen drugim omogočiti dostop do svojega omrežja. Imaš tukaj vse napisano: https://www.akos-rs.si/fileadmin/us..._trgih/Izrek_odlocbe_na_trgu_1_JULIJ_2022.pdf

Sedaj pa eno retorično vprašanje... če ima operater s tržnim deležem 38% "pomembno tržno moč"... a misliš, da potencialnega novega operaterja z okvirno 52% tržnim deležem ne bi uvrstili v isto kategorijo?

• Všeč mi je
Reactions: andraz201

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.967
39
48
A ni bilo nekaj najavljeno, da bodo v paketih večje količine podatkov v "nacionalnem roamingu" sedaj, ko je tole na A1? Ali pa sem jaz kaj narobe slišal/bral pred tedni...

• Všeč mi je
Reactions: andraz201

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Nimam nobenih insajderskih informacij glede tega... ampak ne vidim nobene logike v izjavi "A1 bo uvedel VoWiFi". VoWiFi je storitev, ki deluje brez mobilnega omrežja... to nima veze z gostovanjem in bi morala biti zadeva, ki jo uvaja T-2. Poleg tega pa A1 še zase nima VoWiFi... zakaj bi ga uvedel za T-2?

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

scsiii

Pripravnik
1. sep 2007
167
5
18
v splošnih pogojih imajo vpisan VoWifi, ne vem pa ali je bil že v prejšnih...

1725142893993.png

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Aja, še to. Sicer nimam T2, sem pa se že večkrat ukvarjal predvsem z delvanjem VoLTE na Samsungu in je poleg najnovejšega software-ja včasih problem v CSC (Country Specific Code) kodi. Lahko je aparat kompatibilen, a če nima kompatibilnega CSC ter firmware, VoLTE ne bo delal. Najbolje je imeti CSC SIO (Slovenija in s tem za vse operaterje, to so tisti Samsungi, ki so kupljeni v prosti prodaji), saj je CSC MOT za Telekom in CSC SIM za A1. Slednja dva imata potem še dodatne aplikacije za njihove storitve itd...
Če na telefonu ni SIO, pač pa eden izmed ostalih za ostale države, se preprosto spremeni v SIO s programom SamFw Tool.
Če pa je na Samsungu MOT, SIM ali ka drug specifičen za operaterja, je pa treba flashirati s primernim Firmware-jem.

Jastreb

Fizikalc
2. mar 2018
235
28
28
Kje pa lahko vodiš kateri sofware imam?Jaz imam relmi7pro, poslal sem sms in je vklopljeno,in še vedno ne dela.Hvala
Lp