Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Recimo da imami nekateri smartphone in jih tudi želimo izkoristiti/uporabljati. Za govorno telefonijo/SMS pa je dobra tudi Nokia C1-01 na EDGE za 5 EUR.

Tako da ne sodi po sebi vseh, če ne znaš uporabljati tehnologije...
Oglasil si se samo da bi žalil?

Lahko bi se potrudil in prebral vprašanje:
Zakaj telefonirati preko UMTS, če po poročanju uporabnikov GSM dela boljše?

Nič ni bilo omenjeno, da kdo ne bi (smel) uporabljati tehnologije.

A na WC hodiš z helikopterjem?

Torej vprašanje je, kaki signal uporabit, ne pa kaki telefon. Signal namreč lahko menjaš s pritiskom tipke, menjava aparata pa je malo bolj komplicirana.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko bi se potrudil in prebral vprašanje:
Zakaj telefonirati preko UMTS, če po poročanju uporabnikov GSM dela boljše?
- 3G ti ne moti zvočnikov / radija, ob prejemu klicev, SMS ali menjavi baznih postaj
- boljša kvaliteta pogovora (AMR-WB ipd)
- pri 3G ti klic ne zmoti GPRS seje

Kljub temu imam jaz ročno nastavljeno na 2G, saj podatke večinoma prenašam preko WiFi, za email je pa EDGE čisto v redu.
GSM dela boljše samo za to, ker je veliko GSM 900 oddajnikov. Če bi te zamenjali z HSPA 900, bi bila situacija drugačna. Samo počakaj malo, da se GSM koncesije iztečejo...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Samo počakaj malo, da se GSM koncesije iztečejo...
Operaterji morajo zagotoviti GSM vsaj do leta 2020, mogoče celo dlje. Vse odvisno od Bruslja. Nove podeljene frekvence 3. januarja 2016 na to ne vplivajo.

Jaz imam nastavljen pa ročno UMTS only že 1,5 leti.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Operaterji morajo zagotoviti GSM vsaj do leta 2020, mogoče celo dlje.
Nisem hotel preveč na dolgo pisati, ampak konec GSM koncesije ne pomeni, da se bo GSM ugasnil. Tudi NMT so ugasnili šele leta 2005. GSM bo ostal, ampak samo na par kanalih.

Drugače pa, Si.mobil UMTS 900 deluje čisto lepo
grin1.gif

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Se opravicujem za mogoce glupo vprasanje, ampak, kako je z aneksi pri simobilu? Vem da lahko pri mobitelu imas 3 telefone v 2h letih(1 umts in 2 gsm).
lahko recimo zdaj vzamem pri simobilu iphone in emporio essence na 1x?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To je sam posebnost Mobitela, ostali imajo vsi 1 telefon za 2 leti subvencije. Ti GSM telefoni, ki jih mobitel dodatno da "zastonj" so itak v prosti prodaji pod 50€

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A bi kdo vedu ce ti na servisu naredijo upgrade na galaxy ace-u na 2.3.4 verzijo ker tole 2.3.3. k je gor je podn, te prime da razbijes gsm isto moja izkusnja za galaxy s sam smo resl to takrat z gingerbread al katera je bila takrat posodobitev ze.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
iPhone 4S razprodan

Zaloge iPhone 4S so razprodane, nove pričakujemo konec januarja.

Smo pa za vas pripravili posebno božično-novoletno ponudbo za modele iPhone 4. Izkoristitez znižano naročnino na izbrano opcijo iPhone, ki že vključuje prenos podatkov in hkrati omogoča nakup telefona že za 1 EUR.

elvis10

Zelenc'
15. jul 2011
4
0
1
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A bi kdo vedu ce ti na servisu naredijo upgrade na galaxy ace-u na 2.3.4 verzijo ker tole 2.3.3. k je gor je podn, te prime da razbijes gsm isto moja izkusnja za galaxy s sam smo resl to takrat z gingerbread al katera je bila takrat posodobitev ze.
najbolš odnest na Ram2, pa vprašat
smile-1.gif

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Imam galaxy S II in sem si preko moj simobil poslal sms z nastavitvami za mms vendar še vedno ne dela, morda kdo ve ali je potrebno narediti še kaj?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik aver pravi:
Imam galaxy S II in sem si preko moj simobil poslal sms z nastavitvami za mms vendar še vedno ne dela, morda kdo ve ali je potrebno narediti še kaj?

Imaš na aparatu aktiviran prenos podatkov? drugače bi moralo delovati.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.