Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
V splošni akciji do 200€, oziroma v rangu Wildfire, Galaxy 3 nič novega
confused-1.gif
Imaš.
LG Optimus One

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik SynTax64 pravi:
Citat:
Uporabnik nightfire pravi:
na ta link je verjetno mislo tu pa je 11x13€
http://www.mobitel.si/akcije/nakup-na-obroke.aspx

Točno tu pogledal ja. In zakaj potem takšno nesorazmerje pri istem paketu?

Slo je za napako na spletni strani. Tnx za info, bo popravljeno asap
wink-1.gif

Torej, cena tega telefona v super/mega pov. = 11 x 27 eur, to je 297 eur. O kaksnem nesorazmerju sprasujes?

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Mobitel je svojo ponudbo mobilnega interneta obogatil z dvema novima prenosnikoma, ki imata vgrajen tudi modem za Instant Internet. Od torka, 23. novembra 2010, dalje lahko obstoječi in novi Mobitelovi naročniki izbirajo tudi med netbookom Lenovo S10-3 ter prenosnikom HP ProBook 6550b.

Netbook Lenovo S10-3 v Mobitelovi ponudbi omogoča megabitni mobilni internet, v posebni Mobitelovi ponudbi pa znaša izhodiščna cena 69 EUR, kupci pa bodo v tej posebni ponudbi deležni tudi neomejenega Mobitelovega mobilnega interneta, ki zagotavlja najboljšo pokritost na slovenskem trgu ter visoke hitrosti prenosa podatkov.

Druga novost v Mobitelovi ponudbi je prenosnik HP ProBook 6550b, namenjen zahtevnejšim uporabnikom. Izhodiščna cena slednjega znaša 299 EUR. Posebna ponudba prav tako omogoča tudi neomejen mobilni internet v Mobitelovem omrežju.

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Tale HP ProBook je pa znan po tem, da se hitro zažene. Pa mislim, da lahko maile gledaš še predno se popolnoma zažene.
Me pa zanima, če veš ali ima Long Life Battery. Hvala.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik khakuam pravi:
Tale HP ProBook je pa znan po tem, da se hitro zažene. Pa mislim, da lahko maile gledaš še predno se popolnoma zažene.
Me pa zanima, če veš ali ima Long Life Battery. Hvala.

Mail lahko gledas (in brskas po netu ali poslusas glasbo) tako,d a se v bistvu zazene en svoj OS baziran na Linuxu .... Ce zelis pa normalno delati, moras pa rebootat in potem izbrat normalen zagon v Windows (ali karkoli imas pac namesceno kot primarni OS) ..

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
To se sliši podobno eplu. Dvigneš screen, ko je v stand-by in v parih sekundah že lahko naprej delaš (mail, muzika, web)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri Apple-u to velja takrat, ko je v "sleep mode-u"... in takrat lahko delas naprej VSE... saj je zadeva v trenutku pripravljena za uporabo... To naj bi delovalo tudi v Windowsih... vendar pa imam recimo glede tega pri Windowsih slabe izkusnje... Ce sem recimo Windows notebook samo zaprl, da je sel v sleep, nisem bil nikoli preprican, ce se je res ugasnil... in se je tudi ze zgodilo, da je ljudem zaradi pregorel notebook... ker se je v torbi spet prizgal in ventilatorji so delali na polno, ker niso mogli sproti hladiti procesorja in ostalih komponent
smile-1.gif
...

Tale funkcija na HPju pa je vi bistvu na eni majhni particiji namescena oskubljena verzija linuxa ... ki omogoca uporabo maila, brskalnika, predvajalnik glasbe...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
To ni le na applu. Če neapple prenosnik zapreš, je potem tudi v 2 sekundah nared. In ni straha, da bi se prižgal sam od sebe.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Hmnja... teoreticno da... v praksi pa nimam ravno takih izkusenj... Svojega Della NIKOLI nisem upal dat v torbo, preden se je ugasnil... ker se mi je ze zgodilo, da se ni hotel ugasnit... Pa so med temi tudi drugi notebooki (HP, Acer, Asus, Lenovo,...)...

Pri MacBooku se mi to se NIKOLI ni zgodilo, da se ne bi ugasnil oz. ne bi sel v sleep, takrat, ko ga zaprem...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri MacBooku se mi to se NIKOLI ni zgodilo, da se ne bi ugasnil oz. ne bi sel v sleep, takrat, ko ga zaprem...

Meni se je to zgodila na MacBooku Pro, ko sem poganjal Windowse (Bootcamp), v OS X nikoli ... gre definitivno za programsko napako. Na srečo se mi je to zgodilo na mizi in sem dokaj hitro opazil ... ventilatorji so seveda vrteli na polno, laptop pa je bil zelo vroč.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.834
10
38
Stara Bučka
To ni programska napaka, temveč uporabnikova nastavitev. V nadzorni plošči/možnosti porabe si nastavi, kaj naj se zgodi ob zapiranju pokrova prenosnika. Priporočam mirovanje (hibernacija).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
To ni programska napaka, temveč uporabnikova nastavitev. V nadzorni plošči/možnosti porabe si nastavi, kaj naj se zgodi ob zapiranju pokrova prenosnika. Priporočam mirovanje (hibernacija).

Ni samo uporabnikova nastavitev... Ponavadi je tako privzeto nastavljeno, da ko zapres notebook, da gre v sleep mode ...

Veckrat se namrec zgodi, da ko ga zapres, se odpre kaksno okno in buzerira uproabnika s kaksnimi obvestili... Ker je seveda notebook zaprt, uporabnik tega ne vidi...

Hibernacija pa je bolj kot ne brezveze... ker ce imas veliko pomnilnika (recimo 4GB) potem spravljanje v stanje hibernacije traja kar nekaj casa... prebujanje iz stanja hibernacije pa tudi... Ker mora vsebino pomnilnika prepisati na disk ... S tem nacinom notebook ni pripravljen an delo takoj, ko ga odpres... ampak traja nekaj casa ... lahko tudi minuto ali vec... odvisno od hitrosti diska... Edino ce imas SSD disk, potem je razmeroma hitro
smile-1.gif
...

Sicer smo pa cisto offtopic s tem
grims-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Imaš prav, to je problem, tudi pri moji Toshibi in WinXP.

Sedaj pa back to topic, ja
smile-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Samo še komentar na tole:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Hibernacija pa je bolj kot ne brezveze... ker ce imas veliko pomnilnika (recimo 4GB) potem spravljanje v stanje hibernacije traja kar nekaj casa... prebujanje iz stanja hibernacije pa tudi... Ker mora vsebino pomnilnika prepisati na disk ... S tem nacinom notebook ni pripravljen an delo takoj, ko ga odpres... ampak traja nekaj casa ... lahko tudi minuto ali vec... odvisno od hitrosti diska... Edino ce imas SSD disk, potem je razmeroma hitro
smile-1.gif
...
Hibernacija ni brezveze, ampak je resume veliko hitrejši kot odpiranje vseh programov. Dobrodošlo, če imaš kakšno predstavitev in da ti ni treba pred poslušalci čakati, da se vse naloži. Ali si na baterijah in greš na kak daljši odmor (čik, kafe, kosilo).

Nadalje, 4GB RAM se zazipa v hiberfil.sys - in stopnja kompresije je zelo dobra, glede na to, kako se uporablja RAM. SSD ti pomaga pri branju raztresenih datotek, kjer HDD kaznujejo visoki seek časi. Pri branju ene GB+ datoteke gre za sekvenčno branje, kjer so HDD lahko celo v prednosti pred SSD - seveda, če imaš defragmentiran datotečni sistem.

Sedaj pa na Si.mobil...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
ksz...

Novost:

Deklice, ki v Tuš trgovini pred blagajnami vzpodbujajo uporabo monete. V zahvalo
dobite v dar lepo rdečo zložljivo vrečko za večkratno uporabo. Z logotipom M@.
Skromno mnenje: Dobrodošel bi bil kak hiter tečaj komunikacije, obnašanja in izgleda.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Daj sliko, da presodimo, ce res rabijo izboljsanje izgleda
smile-1.gif

Nimam slike. Sej, punce so čist fajn, samo navlečena premajhna reklamna
t-shirt majica na sicer bolj kot ne zimska oblačila s škornji čez kolena je pa
vseeno nenavaden nivo za takšno firmo. Ali pa morda tudi ne.

Do sedaj sem se izogibal le nadležnim kramarjem po hodnikih trgovskih centrov,
sedaj mi renomirana firma med čakanjem v vrsti nadležno sugerira način plačila.

Bi bil hec, če bi poizkusil, ampak sem itak nabavil za trikratno omejitev Monete in
mi najbrž ne bi znali pomagati...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.