Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Super. Podpis.
smile-1.gif

Drugače se ti opravičim sam.

KLIK od 33.33 min.

Če povzamem bistvo; MOBITEL MORA ZAGOTOVITI PRENOS ŠTEVILK

..."Slovenski Mobitel pa mora uporabnikom, ki želijo zaradi napovedane občutne podražitve zapustiti operaterja,
to omogočiti brez kakršnihkoli penalov ali omejitev .
Tako so se na informacije, da nekaterim uporabnikom ob prekinitvah ne omogočajo
prenosa mobilnih številk, odzvali v pristojni Agenciji za pošto in elektronske komunikacije. A
Mobitel vztraja: če uporabnik pri nas prekine paket, gre njegova številka za pol leta v
karanteno...

...(apek): Mobitel je kot operater mobilne telefonije dolžan zagotovit prenos številk. Če se nek končni uporabnik odloči za
prehod k novemu operaterju, operater, pri katerem je bil do sedaj, te številke ne sme dat v
karanteno, temveč jo mora pač prenest. ...

...(Zveza potrošnikov Slovenije): Najprej naj torej prenesejo številko in
šele potem naj se odjavijo od Mobitela, ker očitno je, da prodajalci oziroma tisti, ki sedijo v
trgovini, jim ne povedo, da bodo s tem, ko bodo prekinili razmerje, tudi takoj izgubili
številko. ...

Torej bistvo vsega je, da nikakor nemoreš zgrešiti je in je že bilo napisano, je da se najprej zglasiš do novega operaterja in izpolneš OBRAZEC ZA PRENOS TELEFONSKE ŠTEVILKE Z OHRANITVIJO NAROČNINE. Ko je tel.številka enkrat že prenesena, izvedeš še morebitno odjavo od stare naročnine.

Pa še...

" Na APEK-u pravijo, da proti Mobitelu za zdaj ne bodo ukrepali, a so na
preži. Če dobijo prijavo uporabnikov, bodo ukrepali."...

Pa ne želijo si vsi živeti pod prisilo v Mobilandu.

Lp.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.485
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
KSZ.. kaj zdaj to pomeni... prenesem številko npr na Si.mobil in zahtevam prekinitev NR kljub temu,da imam na Mobitelu še 1 leto vezave v tem primeru M@ ne plačam ne stroškov predčasne prekinitve oz.uporabnine, telefon pa mi ostane ... Ali kaj drugega??
Drobni tisk...

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Evo vam prečiščeno:

BLACKBERRY 9520 STORM2 279 Akcija Povezani 44/77
BLACKBERRY 9520 STORM2 339 Akcija Povezani 33/55
BLACKBERRY 9520 STORM2 399 Splošna akcija

HTC Legend 149 Akcija Povezani 44/77
HTC Legend 229 Akcija Povezani 33/55
HTC Legend 279 Splošna akcija

NOKIA N900 199 Akcija Povezani 44/77
NOKIA N900 299 Akcija Povezani 33/55
NOKIA N900 349 Splošna akcija

PUMA PUMA Phone 39 Akcija Povezani 44/77
PUMA PUMA Phone 89 Akcija Povezani 33/55
PUMA PUMA Phone 149 Splošna akcija

Samsung OMNIA PRO 9 Akcija Povezani 44/77
Samsung OMNIA PRO 69 Akcija Povezani 33/55
Samsung OMNIA PRO 119 Splošna akcija

Samsung OMNIA II 49 Akcija Povezani 44/77
Samsung OMNIA II 149 Akcija Povezani 33/55
Samsung OMNIA II 199 Splošna akcija

Sony Ericsson YARI 9 Akcija Povezani 44/77
Sony Ericsson YARI 49 Akcija Povezani 33/55
Sony Ericsson YARI 85 Splošna akcija

Sony Ericsson AINO 49 Akcija Povezani 44/77
Sony Ericsson AINO 99 Akcija Povezani 33/55
Sony Ericsson AINO 149 Splošna akcija

Sony Ericsson X2 149 Akcija Povezani 44/77
Sony Ericsson X2 199 Akcija Povezani 33/55
Sony Ericsson X2 249 Splošna akcija

Samsung i7500 Galaxy 9 Akcija Povezani 44/77
Samsung i7500 Galaxy 99 Akcija Povezani 33/55
Samsung i7500 Galaxy 149 Splošna akcija

HTC HERO 79 Akcija Povezani 44/77
HTC HERO 149 Akcija Povezani 33/55
HTC HERO 249 Splošna akcija

HTC TOUCH PRO2 199 Akcija Povezani 44/77
HTC TOUCH PRO2 299 Akcija Povezani 33/55
HTC TOUCH PRO2 349 Splošna akcija.

LG GC900 Viewty Smart 9 Akcija Povezani 44/77
LG GC900 Viewty Smart 49 Akcija Povezani 33/55
LG GC900 Viewty Smart 99 Splošna akcija

LG BL40 New Chocolate 99 Akcija Povezani 44/77
LG BL40 New Chocolate 199 Akcija Povezani 33/55
LG BL40 New Chocolate 299 Splošna akcija

NOKIA N97 129 Akcija Povezani 44/77
NOKIA N97 199 Akcija Povezani 33/55
NOKIA N97 299 Splošna akcija

Samsung S8300 9 Akcija Povezani 44/77
Samsung S8300 99 Akcija Povezani 33/55
Samsung S8300 149 Splošna akcija

Sony Ericsson X1/4GB 9 Akcija Povezani 44/77
Sony Ericsson X1/4GB 99 Akcija Povezani 33/55
Sony Ericsson X1/4GB 199 Splošna akcija

Sony Ericsson W995 49 Akcija Povezani 44/77
Sony Ericsson W995 99 Akcija Povezani 33/55
Sony Ericsson W995 149 Splošna akcija

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če imaš vezavo lahko bodisi:

1. plačaš preostalo subvencijo od dne prekinitve naročniškega razmerja do dneva izteka vezave in obdržiš mobilnik
2. plačaš uporabnino, vrneš mobilnik in prejmeš plačano kupnino (npr če je bila akcijska cena 99 EUR se ti vrne 99 EUR).

Nihče ti ne bo šenkal telefona. Kupiš ga po akcijski ceni, npr 1 EUR, redna cena je npr 250 EUR. Če ostaneš vezan 24 mesecev si preko vezave pokril razliko med 250 EUR in 1 EUR. Če prekineš predčasno pa moraš seveda za preostalo obdobje vezave plačati razliko v ceni.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
heh zanimiva "razprodaja". hero, ki je že outdejtan, je v najjačem paketu skoraj 80€. ko je bil vroča roba, je bil pri tušu 50
hysterical-1.gif

mobitel pa se meni zdi zadnje čase kot neka tragikomedija. točno se pozna pod čigavo komando so. tisto, ki še ni prebolela da ni več monopola, obnaša pa se na cajte kot da je.
včeraj sem drugič zapustil mobitel, tokrat 4evah
nahrung002.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Goodbye in uživaj! Predvidevam, da so te zahebali ker so si drznili v paket pokniti enako količino podatkov, kot jo ima Simobil od nekdaj in tudi sedaj. Upam da boš s 100 MB zadovoljen tu, enako kot bi bil po novem pri rdečih, he he. Res je hecno, kako različna merila imajo ljudje pri enaki stvari, le ponudniki so različni. Moj sklep je, da se res ne splača preveč truditi ker če si boljši od drugih te usekajo po glavi tisti hip, ko postaneš z drugimi primerljiv, tisti, ki je malce zadaj pa je ves čas good guy.

Drugače pa se ne sekiraj glede telefonov. Kot prvo so ti modeli v akciji povsem podobno "novi" kot tisti iz akcije pri Simobilu. Nihče ne prodaja muzejskih primerkov, nihče pa tudi ne razprodaja najnovejših smartphoneov za 1 EUR. Tole pri Simobilu in tole pri Mobitelu je dejansko zlata sredina ponudbe mobilnikov, tista, po kateri posega velika večina kupcev mlajših od 45 let.

Če so se prodajali prej, po redni ceni, se bodo prodajali (oziroma se že) tudi po krepko nižji. Če bi držala tvoja logika bi imel Tušmobil danes 600.000 uporabnikov, Simobil kakšen milijon, Mobitel pa bi že crknil, pred tem pa bi imel 400.000 preostanka. Realnost vemo kakšna je in kar je najbolj presunljivo, številke pri Mobitelu pa še naprej rastejo kar je verjetno mnogim fakin unbelievable. Opcija je, da je več kot pol prebivalcev ruknjenih ali pa so mogoče celo zadovoljni tam kjer so.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
napaka! količina ni enaka, je pa podobna. s tem da je zdajšnja podražitev prenosa podatkov pri mobitelu "akcijska"! čez eno leto al kolko že, sledi cena x2
smirk-1.gif

sicer pa poanta ni v teh par eurih, ampak da so me grobo nategnili ker so kršili pogodbo. zavedli so me, kapiraš? prvo nekaj dobiš zelo poceni da te pridobijo na svojo stran, potem pa booom...podražitev. kaj je to drugega kot nateg? In če so me enkrat nategnili, kje piše da me ne morejo še enkrat?

da pa število naročnikov pri mobitelu raste, pa futraj koga drugega. sum numberz pls
smirk-1.gif
in ja, del naroda je dejansko fukjen, imaš prav. veliko jih je recimo na mobitelu, ker smatrajo to kot stvar prestiža, nekaj je takih ki nočejo v menjavo operaterja, ker jim je prekomplicirano, nekaj pa je takih ki so dejansko zadovoljni

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
koliko razumem si že parkrat menjal operaterja. Vsaka ti čast,da se ti to sploh da. Posebej za 4 cele Eure na mesec
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik sole pravi:
koliko razumem si že parkrat menjal operaterja. Vsaka ti čast,da se ti to sploh da. Posebej za 4 cele Eure na mesec
aplauz.gif

Ne se norca delat, to je veliko denarja! Danes sem za to ceno dobil dva čevapčiča in pol na Hrvaškem!

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A je možno M:Komunikator vklopit preko interneta na Monitorju in da bi ga recimo vklopil le za en mesec. Za vklop sem zasledil, da je brezplačen, kako pa je z izklopom.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Spremembe cen so nekaj običajnega. Če ljudi ni motilo nekajletno zniževanje cen, je res hecno, da jih tako zmoti sprememba navzgor. Še posebej v času, ko vsi po vrsti višajo cene, od pošte, telekoma, petrola, cigaret pa do kavic v lokalih. Ravno zadnjič sem doma našel nekaj tolarskih tisočakov in sem se raznežil ob misli, kaj bi pred leti dobil za enega samega jurja. In potem pisano gledal, ko sem se spomnil, da je to 4 EUR oziroma 3 kavice v bližnjem lokalu ali pa dva kosa pice v supermarket gostilni.

Poleg tega ni razloga za občutek nategnjenosti. Kogar moti lahko prekine pogodbe in odide. Če je ob sklenitvi kupil subvencioniran telefon pa mora pač nase vzeti posledico dejstva, da je telefon subvencioniran, ne pa podarjen. Subvencijo pa operater prinese notri v dveh letih rednega plačevanja naročnine za izbran paket. če greš prej pač povrneš tisti del subvencije, ki ga operater s tabo ne bo mogel povrniti ker ga boš zapustil prej kot v 2 letih. Nič ti ni ukradeno. Takšen način nakupa cenejšega telefona pa je običajen skoraj po vsem svetu. Operater pač vsak mesec od tvoje naročnine odtrga nekaj evrov in si z njimi v 24 obrokih poplača subvencijo v telefon, ki si ga morda kupil za 1 EUR, dejansko pa stane 200 ali več EUR.

Glede naročnikov pa si lahko misliš, kar želiš. Morda boš presenečen, kako fakin stabilna je uporabniška baza Mobitela, ob vseh silnih poskusih konkurence v zadnjih 10 letih. Finančno pa se vprašaj še kdo prinese več denarja: naročnik ali predplačnik. Lahko ti povem, da en naročnik prinese tudi 2x več denarja na mesec. Torej si finančno na istem, če izgubiš 1000 predplačnikov, hkrati pa se ti število naročnikov poveča za 500. Suma sumarum boš morda imel malce manj ljudi (naročniki+predplačniki), finančno pa si na istem ali celo boljšem.

ViSiON

Pripravnik
18. okt 2007
41
0
6
Ja, pa ni 4 EUR ampak 16 EUR/mes. Pozabljaš, da so skinali tudi 1GB prenosa podatkov. Enak paket te sedaj po novem pride nič manj kot 31 EUR/mes, kar je pa že občutna podražitev, se ti ne zdi?

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Poleg tega ni razloga za občutek nategnjenosti. Kogar moti lahko prekine pogodbe in odide. Če je ob sklenitvi kupil subvencioniran telefon pa mora pač nase vzeti posledico dejstva, da je telefon subvencioniran, ne pa podarjen. Subvencijo pa operater prinese notri v dveh letih rednega plačevanja naročnine za izbran paket. če greš prej pač povrneš tisti del subvencije, ki ga operater s tabo ne bo mogel povrniti ker ga boš zapustil prej kot v 2 letih. Nič ti ni ukradeno. Takšen način nakupa cenejšega telefona pa je običajen skoraj po vsem svetu. Operater pač vsak mesec od tvoje naročnine odtrga nekaj evrov in si z njimi v 24 obrokih poplača subvencijo v telefon, ki si ga morda kupil za 1 EUR, dejansko pa stane 200 ali več EUR.
Paket se je podražil za več kot 4eur glede na to, da bom sedaj plačal več in dobil manj
rolleyes-1.gif

Pri simobilu sem lahko obdržal paket pomlad, ko sem bil še pri njih vezan in so spreminjali pakete
smile-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
to je res za 3% folka,, kateri je izkoristil prenos podatkov do konca. Sam ga koristim pribl 400-500 MEGA na meses. Sem vezl opcijo doplačila za 500 MB, imamo pa paket povezani 44 ali kako se že po novem imenuje
confused-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj vem, da je hebeno o višjih cenah ker to tudi mene razkuri pa ne živim le sebe temveč še koga, ki sam ne more služiti svojega denarja in plačujem na vseh koncih vse mogoče. Poskušam pa vsaj razumeti, zakaj se nekaj dogaja. Nekaj pa se. Poglej čez mejo. Operater 3 uvaja limited data pakete. Verizon gre gor s ceno in bo 5 GB prodajal za 80 US dolarjev, T-Mobile v USA je tudi nedavno razkuril ljudi s konkretno dražjimi podatki, v UK in še kje cvetijo ISP ponudbe z besedico "do" pri navajanju hitrosti. To je nekaj, kar pri nas mislim da sploh ne obstaja, drugje pa je normalno, da plačaš kot žuti za paket fiksnega interneta, kjer imaš dvoje
1. fair usage policy (pri nas tega na fixu ni, za zdaj še ne)
2. hitrost do xy Mbps. To pomeni best effort in če piše do 20 Mbps se ti lahko zgodi, da imaš večino dneva dejansko hitrost zgolj nekaj megabitov na sekundo. Pri nas v SLo dobiš 20 Mb če plačaš 20 MB na fiksni liniji. Marsikje v tujini so ti paketi, ki nudijo zanesljivo hitrost, bistveno dražji od tistih s pridevnikom "do".

Pri nas gremo tudi v tej smeri. Mnoge cene so že evropske, sedaj se je začelo premiketi v telekomunikacijah. Spremembe pri Mobitelu, mikro spremembe vsake toliko tudi pri drugih operaterjih, le da ne bodejo tako v oči. Par sprememb pri mobilnih operaterjih po mojih info še prihaja, draži se SiOL, gor je šel T2, Tušmobil itd.

Upam le, da se bo prej ali slej ustavilo na dovolj znosni ceni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.