Če ni hardverska napaka, se da popraviti z nadgradnjo firmware. Lahko pa se zgodi, da ima HW rev A01 nekaj bugov, ki ene motijo malo bolj, druge malo manj.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
da so softverske nadgradnje nekaj običajnega pri vseh proizvajalcih. Konec koncev so to mobilni računalniki z operacijskim sistemom, aplikacijami in kupom hardvera.
Citat:
To je tvoje mnenje. Dejstva pa kažejo, da se prodaja bolje kot vroče žemljice in da so softverske nadgradnje nekaj običajnega pri vseh proizvajalcih. Konec koncev so to mobilni računalniki z operacijskim sistemom, aplikacijami in kupom hardvera. Dokler se mi Windowsi updatajo skoraj vsak drugi dan, Mac OS X pa enkrat tedensko, se tudi ne sekiram, če se telefon enkrat v obdobju lastništva nadgradi na najnovejšo verzijo softvera. Kar spomnimo se Nokie in njenih firmwareov, npr pri E52, ki je bistveno manj kompleksen mobilnik kot pa Galaxy S.
Cena? Kakšno ceno pa pričakuješ za trenutno najbolj zmogljiv mobilnik (poleg iPhone 4)? Razprodajo? Najboljše ima težko najnižjo ceno. Je mogoče Audi A8 cenejši od Audi A4? Galaxy S ni telefon za budžet kupce, ki njegovih lastnosti ne potrebujejo ali vsaj želijo. Za takšne je ponudbe malo morje in tam se tudi proda glavnina izdelkov. Malo poglej trgovine operaterjev drugje po Evropi. Veselo prodajajo cenejše aparate, še vedno dobro gre recimo HTC Hero, ki je star več kot eno leto ipd. Pri nas pa vse zanimajo samo top of the top izdelki. Dober primer je HTC Desire, še nekaj mesecev nazaj numero uno, danes pa skoraj ni junaka, ki ne bi priznal, da ga Galaxy S prehiteva po obeh straneh. Kljub temu pa HTC Desire ostaja presneto dober mobilnik, krepko boljši od 95% ostalega na trgu.
Moje mnenje je, da je Samsung z Galaxy S dosegel predvsem to, da bo še tistim, ki ga doslej niso jemalo resno ali vsaj spremljali njegove ponudbe, postalo jasno da Samsung z mobilnimi telefoni cilja zelo visoko in da ga povsem resno zanima položaj številke 2 na globalnem trgu mobilnih telefonov. Nokie pač ne more izpodriniti v naslednjih petih letih nihče.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Res malo pretiravaš. Ali pa je to foušija?
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Foušija? Ker naj si ga ne bi mogel privoščiti ali kako?
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Morda, ker bi si ga želel privoščiti, pa jih je zmanjkalo! Res ga imam šele 14 dni, pa res nisem opazil, da je poln bugov. Morda bi me pa lahko topogledno razsvetlil in mi pojasnil, kaj bi moralo delati, pa ne dela.
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Morda, ker bi si ga želel privoščiti, pa jih je zmanjkalo! Res ga imam šele 14 dni, pa res nisem opazil, da je poln bugov. Morda bi me pa lahko topogledno razsvetlil in mi pojasnil, kaj bi moralo delati, pa ne dela.
Najvažneje je, da si ti zadovoljen. Jaz sem ostal na X10, ki je tudi poln bugov, btw. Človek še kritičen ne sme biti, porkaduš.
Citat:
Nisi mi stopil na žulj. Glede na to, da si poznavalec scene pa veš, kakšna je situacija pri pametnih telefonih. Enaka kot pri računalnikih in novih operacijskih sistemih. Upgrejdi so klasika in to povsod. Praviloma pozitivno vplivajo na delovanje, torej so dobrodošli. Lahko bi jih bilo manj, bi pa posledično na izdelke čakali dlje. Moje mnenje je, da imam raje novosti prej kot kasneje, čez pol leta ali leto, ko bi interni testerji skozi dolge mesece odpravili vse malenkosti. Kupec pa ima izbiro, lahko nabavi takoj ali pa počaka nekaj mesecev in dobi izdelek z updejti. Podobno je pri novih avtomobilih, pravzaprav povsod pri visokotehnoloških izdelkih.
Citat:
Nisi nič radoveden? Mene osebno bi recimo tvoj pristop spodbudil le, če bi recimo cena iz meseca v mesec padala. No problem, danes je 100%, čez 2 meseca pa 80% sedanje cene. Potem bi radovednost bila monetizirana tako in drugače. Ampak ne gre ker pač moraš nabaviti tovornjak telefonov in jih potem pač prodajaš mesec, dva, tri. Žal ni tako, da si vsak teden omisliš in naročiš novih 50 komadov, obenem pa zahtevaš znižanje nabavne cene.
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Je težko poguglat?
http://slo-android.si/forum.html?task=viewtopic&pid=9187
https://www.youtube.com/watch?v=HBh5fUtlTIM
Za ostalo pa sam poguglaj...
Moji sestri se resetira vsaj enkrat dnevno. Med pogovori ji prekinja klice.
Bugi so SW in jih bodo že popravili.
Citat:
To je tvoje mnenje. Dejstva pa kažejo, da se prodaja bolje kot vroče žemljice in da so softverske nadgradnje nekaj običajnega pri vseh proizvajalcih. Konec koncev so to mobilni računalniki z operacijskim sistemom, aplikacijami in kupom hardvera. Dokler se mi Windowsi updatajo skoraj vsak drugi dan, Mac OS X pa enkrat tedensko, se tudi ne sekiram, če se telefon enkrat v obdobju lastništva nadgradi na najnovejšo verzijo softvera. Kar spomnimo se Nokie in njenih firmwareov, npr pri E52, ki je bistveno manj kompleksen mobilnik kot pa Galaxy S.
Cena? Kakšno ceno pa pričakuješ za trenutno najbolj zmogljiv mobilnik (poleg iPhone 4)? Razprodajo? Najboljše ima težko najnižjo ceno. Je mogoče Audi A8 cenejši od Audi A4? Galaxy S ni telefon za budžet kupce, ki njegovih lastnosti ne potrebujejo ali vsaj želijo. Za takšne je ponudbe malo morje in tam se tudi proda glavnina izdelkov. Malo poglej trgovine operaterjev drugje po Evropi. Veselo prodajajo cenejše aparate, še vedno dobro gre recimo HTC Hero, ki je star več kot eno leto ipd. Pri nas pa vse zanimajo samo top of the top izdelki. Dober primer je HTC Desire, še nekaj mesecev nazaj numero uno, danes pa skoraj ni junaka, ki ne bi priznal, da ga Galaxy S prehiteva po obeh straneh. Kljub temu pa HTC Desire ostaja presneto dober mobilnik, krepko boljši od 95% ostalega na trgu.
Moje mnenje je, da je Samsung z Galaxy S dosegel predvsem to, da bo še tistim, ki ga doslej niso jemalo resno ali vsaj spremljali njegove ponudbe, postalo jasno da Samsung z mobilnimi telefoni cilja zelo visoko in da ga povsem resno zanima položaj številke 2 na globalnem trgu mobilnih telefonov. Nokie pač ne more izpodriniti v naslednjih petih letih nihče.
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Zafrkava jih Samsung, ker hoce bit edini z AMOLED telefoni. Zato je bil HTC primoran najti zamenjavo.
Je pa res da so dolocene tezave pri odtenkih sive barve, kjer je vidna mogoce malo bolj na roza. Ampak je tezava delno resljiva z SW (nekateri custom ROMi imajo to reseno), tako da bo mogoce 2.2 Froyo uraden update to resil. Delno pa je problem tudi v izbiri odtenka sive, saj ni "Web-Safe".