Hvala vsem za odgovore.
Včeraj po kaki uri od mojega zadnjega posta končno uspelo usposobit zadevo
Hvala bogu, da je bila prijateljica tako vztrajna, ker je že meni pohajalo potrpljenje ko ni in ni hotelo delat.
Seveda je bilo še toliko težje, ker telefona nisem imel v rokah ampak je morala pošiljat slike, da sem videl kaj se dogaja in seveda opazil nekaj zelo zanimivega, kaj imajo narejeno biseri na izimobilu.
Torej preden sem dal telefon iz rok sem naredil sledeče:
1.) poslal SMS na 4008 z vsebino podatki tujina ( dobil odgovor, da je omogočeno )
2.) v telefonu nastavil, da so omogočeni podatki v tujini
3.) nastavil ta APN:
Klik
4.) izklopil in vklopil telefon ( v slo delalo brez težav, na hrvaškem pa niso delovali mobilni podatki )
Nato sem včeraj iskal po izimobil strani in naletel na tole za podatke:
Klik
vnesel telefonsko, izbral telefon in model in poslal.
Prijateljica sledila navodilom in na koncu izklopila in vklopila telefon in glej ga zlomka, internet je začel delat.
Zanimivo je pa seveda tole, da so v teh poslanih nastavitvah not podatki od telekoma. ( podatki so privzeto vnešeni samo za internet, za mms je potrebno še dodat v ta apn nastavitve od telekoma ).
Ne morem razumeti, zakaj za vraga ima izimobil na svoji strani svoje podatke za APN in ne telekomovih, če pa njihovi ne delujejo v tujini, bi lahko imeli napisane npr. svoje in spodaj še telekomove s pripisom za tujino in uporabniki ne bi imeli nikakršnih težav.