Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No, tako nekonkurenčni pa tudi niso. Določen profil uporbnikov že najdejo v svojih paketih. Recimo gledam ta ultimativni M za 23 EUR, pa po porabi v EU vendar največ 10 EUR na mesec. V tem pa imaš neomejeno komunikacijo v EU preko SMS/MMs in klice, pa 1 giga podatkov v EU. Ni ravno za na morje, kakim osebam ko so nonstop v EU, pa vsak dan kake maile pogleda je pa podatkov popolnoma dovolj. Nekaterim je 1 giga še v SLO dovolj. recimo kaki avtobusarji, kamionarji itd. Za 10 EUR ma rešeno komplet komunikacijo, bodisi z firmo, domom, prijatli poslovnimi partnerji v EU itd. No v SLO ima pa vse nomejeno in 3 giga podatkov. To je OK za skupno mesečno ceno 33 EUR.

Eden

Pripravnik
27. apr 2014
85
4
8
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Kateri del smatrate za čisto nekonkurenčen?
b

Vse. Potrebni ste generalnega remonta, da neprijaznosti prodajalcev ne omenjam, kateri mislijo da so oni center storitve in ne obratno.

Slabše prodajalce od vas edino še najdem v Nemčiji pri operaterju Telefonica (O2).

Lp.

Da so neprijazni? To pa ne bo držalo.
ne-ne-1.gif
Vsi že ne............in ne moreš vseh meti v en koš.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Konstruktivno tole ni bilo...bodi bolj natančen...
Dajva zadeve nekoliko razdeliti:
- omrežje
- ponudba paketov in opcij
- akcije
- aparati
- odnos do strank v trgovini
- odnos do strank v klicnem centru
- odnos do strank skozi pisno komunikacijo
- Moj.Si.mobil
- webshop
- drugo
Kje smo torej po vašem mnenju v primerjavi s konkurenco?
B

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Citat:
- omrežje
- akcije
- aparati
- Moj.Si.mobil
- webshop
- drugo
B
- omrežje je precej specifično od uporabnika do uporabnika. Nekje bo eno in drugega ne bo, za vogalom pa ravno obratno.
- paketi so si po mojem precej podobni
- če bod akcije štejemo razne tujina ponudbe poleti, so skoraj vsi slovenski nekonkurenčni s tujino, da o akcijah polovične naročnine za nove naročnike ne govorim, ker se tukaj gre samo za pridobivanju uporabnikov in ne o ohranjanju.
- za aparate vem, da jih že par niste imeli na zalogi, pa so jih imeli pri konkurenci in ravno tako obratno
- jaz imam z ostalimi točkami pozitiven odnost pri simobilu in telekomu
- konec koncev niste konkurenčni nikjer, kvečjemu ste enako dobri oz. slabi

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
ce hoces poceni, gres na tus.
ce hoces kvaliteto, gres na telekom.
simobil je pa nekje vmes.. cene telekomove, kvaliteta pa tuseva, ce ne se slabsa(iz mojih izkusenj na moji lokaciji)

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
štejejo samo:
- omrežje
- akcije
- aparati

za zahtevne uporabnike, predvsem prvo, kjer pač telekom vodi.
V ostalem ste tam tam z njimi.. In tukaj se pol vprašaš, zakaj bi se za ceno BMWja sprijaznil z mazdo?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
- omrežje
- akcije
- aparati
- Moj.Si.mobil
- webshop
- drugo
B

Pri meni je omrežje v k***u, zato sem pa šel drugam in še več jih bo šlo, če ne boste porihtali
frown-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ok,
iz vaših odgovorov lahko razberem,..zaprite štacuno in zbogom,..
ker iz prve roke vem da ni tako in da je kar nekaj dobrih zgodb bi s temle zaključili,..
b

Eden

Pripravnik
27. apr 2014
85
4
8
Sam imam drugačno izkušnjo in sicer zelo dobro. Na moji lokaciji je Telekom daleč zadaj, in je SImobil v veliki prednosti.
Konec koncev pa, zakaj pa potem če ste tako nezadovoljni s Simobilom ne greste k Telekomu?

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Se strinjam s tabo Eden. Zakaj jamrajo tukaj, da je Simobil zanič, pa da vse prekinja, pa da je vse narobe ne storijo pa ničesar, da bi se teh težav rešili. Čeprav je potrebno samo malo samo pol urce ali še manj si vzameš stopiš do Telekoma ali Tušmobila daš par podpisov in že si rešen tega Simobila. Verjetno zato ne, ker Simobil le ni tako slab kot tudi ne Tušmobil in kot tudi ne Telekom. Vsak operater ima svoje dobre in svoje slabe strani. Hvala Bogu imamo v Sloveniji možnost, da izbiramo in izkoristite to ne pa samo jamrat kako so drugi krivi sami smo pa uboge žrtve velikanov. Predlagam vam, da greste tja, kjer boste najbolj zadovoljni pa naj bo to finančno ali čustveno ali oboje. Naredite sami nekaj zase ne pa samo jamrat in druge ku...t kako so slabi pa grdi pa hudobni.

Sam sem trenutno zadovoljen na Simobilu tako s prijaznostjo in svetovanjem (hvala tukaj tudi Borovnici kateri pomaga, če le lahko) kot tudi s signalom in storitvami. Moramo pa se zavedati, da se vedno mora delati kompromise med daj dam oziroma kaj želim in kaj dobim. Nikjer ni vse 100% pa tako tudi v mobilni telefoniji ne.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Kateri del smatrate za čisto nekonkurenčen?
b

Vse. Potrebni ste generalnega remonta, da neprijaznosti prodajalcev ne omenjam, kateri mislijo da so oni center storitve in ne obratno.

Slabše prodajalce od vas edino še najdem v Nemčiji pri operaterju Telefonica (O2).

Lp.

Po komentarijih na FB bi rekel da imajo najboljše. Je pa vse odvisno koliko v prodajalca vlagajo, ali plača raste itd.

Nazadnje urejeno:

Eden

Pripravnik
27. apr 2014
85
4
8
Citat:
Uporabnik astet pravi:
Se strinjam s tabo Eden. Zakaj jamrajo tukaj, da je Simobil zanič, pa da vse prekinja, pa da je vse narobe ne storijo pa ničesar, da bi se teh težav rešili. Čeprav je potrebno samo malo samo pol urce ali še manj si vzameš stopiš do Telekoma ali Tušmobila daš par podpisov in že si rešen tega Simobila. Verjetno zato ne, ker Simobil le ni tako slab kot tudi ne Tušmobil in kot tudi ne Telekom. Vsak operater ima svoje dobre in svoje slabe strani. Hvala Bogu imamo v Sloveniji možnost, da izbiramo in izkoristite to ne pa samo jamrat kako so drugi krivi sami smo pa uboge žrtve velikanov. Predlagam vam, da greste tja, kjer boste najbolj zadovoljni pa naj bo to finančno ali čustveno ali oboje. Naredite sami nekaj zase ne pa samo jamrat in druge ku...t kako so slabi pa grdi pa hudobni.

Sam sem trenutno zadovoljen na Simobilu tako s prijaznostjo in svetovanjem (hvala tukaj tudi Borovnici kateri pomaga, če le lahko) kot tudi s signalom in storitvami. Moramo pa se zavedati, da se vedno mora delati kompromise med daj dam oziroma kaj želim in kaj dobim. Nikjer ni vse 100% pa tako tudi v mobilni telefoniji ne.

aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo res... vsi pravijo, kako je Telekom oh in sploh... ampak zakaj potem niso vsi pri Telekomu? Seveda je vse odvisno od lokacije... in kot sem ze veckrat napisal... na vecini lokacij, kjer jaz uporabljam mobilne tehnologije, sem zadovoljen s Si.mobilom. So lokacije, kjer je recimo Mobitel boljsa izbira... so pa tudi lokacije, kjer noben od ponudnikov ni ravno biser... Zame osebno je Tusmobil zadnja izbira... res da ze nekaj casa nisem probal, ce so se kaj porpavili, ker so se mi v preteklosti prevec zamerili... in sem z njimi zakljucil... in se bodo moral kar dobro potruditi, da se bom spet odlocil in ponovno probal njihove storitve... Vendar ne prej, preden se bodo znebili roaminga ali pa zmesnjave okoli tega, ali se zakupilene kolicine lahko koristijo za enako ceno tudi v roamingu ali ne...

Vedno bo tako, da bodo eni preferirali eno, drugi drugo, tretji pa tretje ... in prav je tako, da imamo na voljo izbiro...
grims-1.gif

Eden

Pripravnik
27. apr 2014
85
4
8
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Samo res... vsi pravijo, kako je Telekom oh in sploh... ampak zakaj potem niso vsi pri Telekomu? Seveda je vse odvisno od lokacije... in kot sem ze veckrat napisal... na vecini lokacij, kjer jaz uporabljam mobilne tehnologije, sem zadovoljen s Si.mobilom. So lokacije, kjer je recimo Mobitel boljsa izbira... so pa tudi lokacije, kjer noben od ponudnikov ni ravno biser... Zame osebno je Tusmobil zadnja izbira... res da ze nekaj casa nisem probal, ce so se kaj porpavili, ker so se mi v preteklosti prevec zamerili... in sem z njimi zakljucil... in se bodo moral kar dobro potruditi, da se bom spet odlocil in ponovno probal njihove storitve... Vendar ne prej, preden se bodo znebili roaminga ali pa zmesnjave okoli tega, ali se zakupilene kolicine lahko koristijo za enako ceno tudi v roamingu ali ne...

Vedno bo tako, da bodo eni preferirali eno, drugi drugo, tretji pa tretje ... in prav je tako, da imamo na voljo izbiro...
grims-1.gif

zmaga.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Si upam reči da je Simobil trenutno najboljši, sploh kar se tiče LTE/4G omrežja. Kolega, ki je na M@ stalno benti, da ga večinoma nima tam kjer se giblje, meni večinoma povsod lovi, v slabem primeru pa 3G...ne spomnim se kdaj sem nazadnje na aparati videl da piše E
smile-1.gif

Kakor slišim je pa Tuš na enakem nivoju kot pred leti.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Tudi sam sem šel iz Si.mobila na Telekom. Folk že leta nabija, da ima Telekom kvaliteto, kot je ni. No, sam s Si.mobilom nisem imel težav, omrežje vsepovsod top, Telekom ne ravno...obljubljajo novo bazno postajo na mojem področju.

Zakaj sem menjal? Ker moja svetovalk, kot poslovnemu uporabniku, ni želela narediti menjave paketa brezplačno za eno leto, razen, če bi se vezal za dve leti. Tega nisem želel in sem šel k Telekomu, paket EU brezskrbni. Paket je za moje potrebe top, le še omrežje na mojem področju porihtajo...

Ne nabijat v glavnem, da je Telekom najboljša kvaliteta, sam nikoli nisem imel ene težave z omrežjem Si.mobila ali karkoli podobnega....

Nazadnje urejeno:

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Jaz sem šel pa na iz Si.Mobila na T-2, ker mi je enostavno predrag. Nea rabim neskončno pogovorov, SMS, MMS itd. Rabim maksimalno do 40 minut pogovorov, vendar jih opravim največkrat do 200 minut in prenos podatkov za občasno surfanje, branje emailov itd. In kaj lajko ponudi Si.Mobil za neko recimo družino, kot je moja. Mesečni račun za storitve v vrednosti najmanj 50 €.

Pri T-2 jaz plačujem 13 €, žena cca 9 €, otrok pa še manj, ker je vsaka števila 25 % cenejša. In za ta denar dobimo neomejene pogovore v T-2, 400 minut v druga omrežja, 2000 MB prenosa podatkov v T-2 in 200 v roamingu. Seveda se zavedam, da kvaliteta omrežja ni top, ampak za ta denar dobim veliko.

Lahko pa vzameš brezčasni paket v T-2, pa ročno nastaviš omrežje na mobitel, pa je kvaliteta zagotovljna.

Si.Mobil in Mobitel sta zame kot povprečnega (moje mnenje) naročnika ali za družino občutno predraga. Kmalu bo še druga hčerka dobila mobilnik, pa nisem nor, da bom plačeval samo za to 60-70 €.

Tuš pa je že bližje, vendar ker imam tudi TV na T-2, sem pač izbral pri njem tudi mobilne storitve.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Jst lahko rečem bil sem pri vseh treh tavelikih operaterih Mobitel , Si.mobil in Tušmobil... In sem nabolj zadovoljen z Si.mobil-om... Kar se tiče operaterev kot so T-2 , Bob, Izimobil itn.. Jih ne povoham za nobeno ceno
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.