Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Pozdravljeni,
a je to možno, da v letu 2015, kjer smo košta 1MB 0,5Eur, po porabljenem zakupu količin pa ok ajde tudi če je sila naj bo a kaj ko ta net ne dela oz. je na ravni modema 56K mislim, da bom podal prijavo na apek in na ZPS ker toje je višek res če mi zaračunajo naj vsaj dela stvar ne pa da mi zaračuna neuporabo?

Namreč po butastem, sem prekorači limit porabe od 2GB za 143 MB: 54Eur neta.

Simobil me več ne vidi celo firmo selim po poteku vezave. Grem drugam ko jih šljivi mater sem jezen, ne za 54 Eur ampak za to ker prodajajo nekaj kar ne dela.

Saj drugje bo enako... Moral bi dobiti dva SMSa... Enega, ko si dosegel 80%, drugega ko si dosegel 100%. To, da je delalo na ravni 56K modema pa ne bom komentiral... Mobilna omrezja imajo to lastnost, da so podvrzena motnjam... In ni povsod 100% signala... Zato tudi kakovost storitve ne more biti povsod dobra...

Sicer pa... Kaksen paket pa imas v letu 2015? Takega iz leta 2010?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sicer pa... Kaksen paket pa imas v letu 2105? Takega iz leta 2010?
wink-1.gif

U, daj povej kakšne pakete imate kaj v 2105? Da vidim, kaj nas čaka čez 90 let. Predvidevam, da je internet neomejeno, brez nižanja hitrosti...
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Če se niža hitrost ni ok, če se dodajajo GB, ki se dodatno plačajo ni ok...če se promet po poteku ustavi ni ok..kaj bi pol...neomejeno do onemoglosti...mobili del ima omejitve...to je dejstvo...
edina panoga kjer za manj denarja dobiš več je mobilna...
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Super pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sicer pa... Kaksen paket pa imas v letu 2105? Takega iz leta 2010?
wink-1.gif

U, daj povej kakšne pakete imate kaj v 2105? Da vidim, kaj nas čaka čez 90 let. Predvidevam, da je internet neomejeno, brez nižanja hitrosti...
evil.gif

Sem popravil napakico v svojem sporocilu
smile-1.gif
...

Cez 90 let dvomim, da bomo se sploh kaj komunicirali
smile-1.gif
...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Če se niža hitrost ni ok, če se dodajajo GB, ki se dodatno plačajo ni ok...če se promet po poteku ustavi ni ok..kaj bi pol...neomejeno do onemoglosti...mobili del ima omejitve...to je dejstvo...
edina panoga kjer za manj denarja dobiš več je mobilna...
b

Pa se ti res zdi normalno/fer v paketu, ki stane recimo 25€ in vključuje 2GB podatkov, da za prekoračitev 1% te omejitve doplača uporabnik 200% cene paketa? Pa ne mi da je uporabnik vedel kaj podpisuje itd, če bi takrat ko je uporabljal net vedel, da bo toliko doplačal, sigurno ne bi noben šel v tako prekoračitev. Torej gre za klasično izkoriščanje nevednosti(neumnosti?) uporabnikov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:

Pa se ti res zdi normalno/fer v paketu, ki stane recimo 25€ in vključuje 2GB podatkov, da za prekoračitev 1% te omejitve doplača uporabnik 200% cene paketa? Pa ne mi da je uporabnik vedel kaj podpisuje itd, če bi takrat ko je uporabljal net vedel, da bo toliko doplačal, sigurno ne bi noben šel v tako prekoračitev. Torej gre za klasično izkoriščanje nevednosti(neumnosti?) uporabnikov.

V ceniku so jasno napisane cene za kolicine izven zakupljene kvote... In ja... vecina jih ve (noja jaz zase vem, da je tako), da je to drago in pac ne uporabljajo na tak nacin ampak si za premostitev posicejo drug nacin (dokup dodatnih zakupljenih kolicin, uporaba drugega nacina,...). Tako da v bistvu niti ne gre za izkoriscanje nevednosti... Vsaj moje mnenje je taksno ...

Drugo je, ce uporabnik ne bi bil obvescen... Tako pa bi moral dobiti celo dva SMSa ...

BREZ_SKRBI_-_prenos_podatkov_pod_nadzorom_-_Si.mobil-20150712-220957.jpg

Ce se prav spomnim, je v SMSu tudi navedena cena za kolicine izven kvote ...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Lahko da je zadnjo sejo imel skozi vključeno in je v njej preko 20% vseh podatkov prenesel. V tem primeru verjetno oni ne vedo on time, da je dejansko preko 80 % porabe, ali pač?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
če si po nesreči porabil preveč. pokliči operaterja, naj ti to stornirajo. Meni so. Mogoče ne bo ratalo v stiku s prvim operaterjem call centra, ob groznji z menjavo operaterja pa to sigurno rata.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A je možno da Simobil v celi Sloveniji nima enega iPhona z več kot 16gb? Dobava avgust (če sploh)?

Praktično silite ljudi da gredo na Telekom...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
A se meni samo zdi, da je Simobil totalno nekonkurenčen?

Maš prav, simobil ni konkurenčen. Še dobro, da ne oglašujejo več tistega njihovega "doživetja", ker bi si sami jamo kopali s takšnimi potezami.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
js mislim, da pač simobil je pač tam tam s telekom, dočim pri telekomu le dobiš neko premium storitev. obirajo pa itak vsi na istih, letos je pač zgleda kartelni dogovor, da se obira na dati.

če bi si sam plačeval račun, bi šel pa verjetno na debitel, ki je letos daleč najboljši deal.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Kateri del smatrate za čisto nekonkurenčen?
b

Vse. Potrebni ste generalnega remonta, da neprijaznosti prodajalcev ne omenjam, kateri mislijo da so oni center storitve in ne obratno.

Slabše prodajalce od vas edino še najdem v Nemčiji pri operaterju Telefonica (O2).

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.