Novo pr Si.mobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
torej si več govoril,..
b

si bom v excelu naredo tabelo :D pa bom točno pogledal kolko več...interval je spremenje kolko že 2 meseca? sicer se mi ni zdelo da sem tolko lapal :D bom videl trend v prihodnosti

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zate sem poguglal,..
interval se je menjal s 01.08.2013 (vir http://bit.ly/1cCSeTo), kar pomeni da imaš spremenjen interval že vsaj 4 mesece,..tako razlika v klicih ne more nastati v zadnjih dveh mesecih,..
od avgusta imaš enak način obračuna in če se ti je kvota porabljenega povečala za to ne more biti kriv interval temveč več klicev..
drugače ne more biti,..
drugo pa so klici pred 01.08.2013 oz. še prej ko je bil v veljavi sekundni interval,..
na portalu moj.simobil imaš tudi analizo porabe pa preveri tam,..

b

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
zate sem poguglal,..
interval se je menjal s 01.08.2013 (vir http://bit.ly/1cCSeTo), kar pomeni da imaš spremenjen interval že vsaj 4 mesece,..tako razlika v klicih ne more nastati v zadnjih dveh mesecih,..
od avgusta imaš enak način obračuna in če se ti je kvota porabljenega povečala za to ne more biti kriv interval temveč več klicev..
drugače ne more biti,..
drugo pa so klici pred 01.08.2013 oz. še prej ko je bil v veljavi sekundni interval,..
na portalu moj.simobil imaš tudi analizo porabe pa preveri tam,..

b

o hvala :D no sem sedaj šel prav gledat za nazaj in sem ugotovil da sem ravno na računu 8/2013 imel prvič razliko in sicer iz 232 minute na 362 minute...torej je pri meni dejnsko bila razlika skoraj 50%...zgleda sem pa prejsnji mesec res vec telefoniral :D

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kako kaže kaj .... Cat B15, bo še dolgo za čakat nanjga?
grims-1.gif
?
Je kaj v Simobilovem planu?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
A Simobil ponuja samo 32GB verzijo Note 3?

Pa res ni fore, da stane 550€ ob 2letni vezavi na paket Neskončni M, ki ima 28€ naročnine; na redcoon.de je pa v prosti prodaji 500€.
sprasujem se.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Take it or live it... moraš se preračunat kaj se ti bolj splača... jst sem si preračunu, da bi po dveletni vezavi preplaču vse skupaj cca 15%, kar je že kar lepa številka, tko da sem se odločil za nakup telefona v prosti prodaji (telefon sem naročil v Nemčiji)

Je pa druga prednost... lahko si znesek prerazporediš na 24 obrokov.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ja sej sem se že odločil, da ga raje vzamam v DE... Ker se mi zdi čisti nateg, da ob vezavi plačaš več kot so v prosti prodaji.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
po hitrem pregledu tvoje spletne strani sem našel nota 3 za 595€ , pri nas je z vezavo med 500 in 600€ z možnostjo nakupa na obroke, cena v prosti prodaji 760€
Vsak se sam odloči kje bo kupil in za koliko,.. tebi je bolj pošten nakupo v DE v kešu, meni v SLO z vezavo na obroke,..
b

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ne vem kako si to iskal ampak črni so od 500€: http://goo.gl/5Oh0iq
Kar me je zmotilo je to, da ga moram na vezavo v kešu plačati 550€. Iz DE ga pa brez vezave dobim za 500€.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Na isti strani se da najti dva na videz enaka izdelka... Eden je z oznako EU, ...
uf-1.gif
v cem je razlika ? Razen pri ceni seveda...

To ni osamljen primer, sem že večkrat naletel na podobne stvari tudi pri drugih prozvajalcih (Nokia, pa še kje). Prav tako nemške ali avtrijske trgovine, praktično enak izdelek, v številčni oznak oz. kodi pa isto razlika samo v oznaki "EU". In vedno so bili tisti brez te oznake dražji.

V čem je štos nimam pojma. Enako kot pri omenjenem Noteu, če greš pogledat v opis naj bi imela oba priloženo pisalo.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Meni so pojasnili, da je v takih primerih za razliko v ceni razlog predvsem v poreklu, sw in CE certifikatu... eden je uvožen v DE s strani DE uvoznika in ima EU sw, garancijo in certifikate, drugi pa prek neuradnih kanalov iz držav kjer je telefon v osnovi cenejši, ponavadi so to kake baltske države ipd.

Je pa zgoraj morda po pomoti ali pa namerno zavajujoče EU tag na cenejšem modelu
sprasujem se.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.