Novi zakon in poraba goriva

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
O porabi tezko govorim kaj bi se zgodilo, verjamem pa da bi se povecala, ker nizje bi ze tezko sel
tongue-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Včeraj se mi je zvišala za ene par litrov, samo sem bil pa s pripeto stanovanjsko prikolico najhitrejši tako v naselju kot izven njega. Pač 30km/h skozi naselje in 60km/h zunaj naselja ne bom vozil, pa če avtobus vlečem za seboj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik zmiguc pravi:
V teh treh stavkih tiči problem pri slovenskih voznikih ....kajti počasi je treba voziti zaradi kazni
bonk.gif
, in ne zaradi varnosti!

Pa saj to je normalno, glede na to, v kakšnem sistemu živimo. Pri nas smo se nahitro in divje navadili na kapitalizem, da je to čisto logična posledica. Vrednota je neupoštevanje ostalih in grabljenje denarja. Naučili smo se, da se bolj sekiramo za denar kot za življenja drugih. Priznam, da mi več pomeni denar kot zdravje in življenje popolnega neznanca. Koliko se vas še upa priznat? Verjamem, da ste podzavestno več ali manj vsi takšni. Vsi se streznemo šele ko je katastrofa že tu, takrat je pa vsak sočuten in prizadet.

res je velik del krivde na sistemu, ki nas taksne vzgaja. posredno pac, ceprav velikokrat tudi ne. nam se pa meša...

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Zadnja 2 tanka - 8,5 in 12,5l /100 km... Nobenih bistvenih sprememb...
grin1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Kak slab avto se s prikolico z dobro naletno zavoro ustavi hitreje, kot brez nje. Sem na začetku vožnje (pravkar kupil...) preizkusil, kako se ustavlja, pa sem bil presenečen... pozitivno.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj ustavi se ze ampak pri pri tezki prikolici , veliki hitrosti in nenadnem zaviranju te precej zvija.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Avto ima 1700kg, prikolica pa mislim da od 600-700kg in naletno zavoro. Veliko hitrost si mislil katero: 50km/h ali 90km/h?

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
1.9 TDI (90KS) iz 5.3l/100km na 5.5l/100km samo mislim, da je to zaradi gum!
aplauz.gif

No pa mogoče malo hitreje skozi ovinke!
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
povecala, treba skos prehitevat
bonk.gif

Isto, danes prehitel 4 paciente, pred tem mogoce enega na teden ... Kombi pred mano, pelje mimo ogromne rdece table 70, on lepo zabremza na 50, wtf, kaj je polupismen ? Da ne omenjam pacienta, ki je tako strahovito gledal na stevec, da se je peljal po omejitvi, da je sol skoraj 2x v robnik. Aja poraba, 8-8.5l ziher

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
KSZ...poraba se je zvisala.
Folk vozi nerazumno pocasi in sem vec na levem, kot na desnem pasu. Poleg tega stalno bremzanje pri vsaki glupo postavljeni omejitvi in kasnejse pospesevanje res ne vpliva najboljse na porabo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz se pa sprasujem kdo je dovolil zenskam, da postanejo instruktorice v avto soli
stupid-1.gif
niti ena taksna avtosola se ni vozila po omejitvah. vrhunec je bil danes... naselje 30kmh, izven naselja 50.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Počasneje še zdaleč ni varneje. Je pa izgovor nesposobnih voznikov ki so na cesti neskoncentrirani, ne vidijo cestne signalizacije in ne spremljajo ostalega prometa.

Kapitalizem, vrednote, bla bla bla, jaz nobenga nočem umorit, hočem se samo tekoče peljat po cesti. n če se nekdo cijazi pa dela napake iz katerih je razvidno da pojma nima o prometu, mu nočem nič žalega, hočem samo mimo ob prvi varni priložnosti.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Mimogrede...sam sem opazil se en zanimiv fenomen na cesti MB-MS. Vozniki, ki se lepijo sleperjem direktno na rit. Sleperisti namrec se vedno vozijo 70 v in izven naselja (po novem edino prehitijo se kaksen avto vmes...prej je bilo obratno). Ko si sleperju na riti, ga ni policaja, ki bi te videl in ustavil, je pa taka voznja precej utrujajoca in nevarna. Samo cakam, da bomo spet poslusali o tem kako je prislo do nesrece s smrtno zrtvijo, ker se je nekdo zaril sleperju pod prikolico odzadaj.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Praba je ista.

@kiri
ta fenomen je mene že enkrat rešil.
Ponoči v naselju Podgrad, sem jih prepozno opazil in sem se postasvil skrajno levo, tako da me je precej naprej vozeči šleper lepo zakril. Hitrosti nisem zmanjšal, ker bi me potem lahko še sigurno zmeril.

Tega pa drugače ne počnem, enostavno sem se spozabil in prehitro pripeljal v naselje.

Lp

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Znižala za 2-3l. Sem pa ravno ob začetku veljave zakona menjal tudi lambda sondo, tko da ne vem čist točn čemu pripisat to šparavnost.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Počasneje še zdaleč ni varneje.

Taki se pobijajo po cesti
bonk.gif
Pyzda a bos otroka povozil z 50kmh alpa 70kmh bo velika razlika. Sam ves da v naseljih zoge kar letijo na cesto, za njimi pa ponavadi se otrok! Evo zadnjic je pri nas enega otroka avto povozil pa k sreci je imel samop pretres mozganov - avto je peljal se pod omejitvijo. Ce bi avto peljal 70kmh bi sedaj mamica imela doma tetraplegika alpa roze nosila na pokopalisce, voznik bi bil pa verjetno na obiskih pri psihiatru.

LP