Novi zakon in poraba goriva

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Se komu kaj pozna na porabi?

meni je padlo povprečje (Passat Variant TDI 130+) iz 7.1 na 6.0.

ekologija.press
evil.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Meni se je povečala iz 5.7 na 5.8 (Fiat Stilo 1.9JTD Multiwagon 115KM).....pa ne hecam se.
Aja sj res, sm ga na hrvaški avtocesti 150km v eno smer (se pravi 300km) "žgal" konstantno 150km/h, pa se je zato povečala za 0,1deci
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
nič kaj ekstra.... zdaj ko je bolj toplo je začela padat proti 5.5

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.086
446
83
45
dolenska
Malenkost povečala. Sem se včasih vozil povprečno hitro
wink-1.gif
.Pa 50 pa 70 pa 90 itd. Omejitve na vsakem metru.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.789
113
same here, dejansko se mi je povečala... ker 30-40 se v naselju res ne mislim vozit, kaj šele 60-70 izven naselja... folk je bolan
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dejansko mi je padla iz dobrih 7 za 3-4 deci dol. Razlog je v tem, da se tudi zavestno trudim čim bolj na easy pospeševati in čim manj zavirati po nepotrebnem. Brzine pa imam nad omejitvijo še zdaj. Na AC prekoračim za 20 kmh, enako izven naselja, v naselju pa do 10 kmh. Takšna kazen mi je še sprejemljiva.

zmiguc

Pripravnik
4. sep 2007
75
1
8
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Brzine pa imam nad omejitvijo še zdaj . Na AC prekoračim za 20 kmh, enako izven naselja, v naselju pa do 10 kmh. Takšna kazen mi je še sprejemljiva .

V teh treh stavkih tiči problem pri slovenskih voznikih ....kajti počasi je treba voziti zaradi kazni
bonk.gif
, in ne zaradi varnosti!
To je tista kultura ki se nam vsakodnevno kaže v črni kroniki, in katera nas tepe ..... to bi mogli premagat in začet razmišljat da je počasneje varneje ....

Ne rečem da osebno vozim 100% po predpisih, se pa trudim da bi jih tembolj upošteval.

LP

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Zvišala se mi je za pol litra. V naslednjih dveh dneh pričakujem pa 1 liter čez
write.gif
.
Bo.treba.še.malo.več.na.kurjača.vozit.press, potem poraba ni več pomembna.
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik zmiguc pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Brzine pa imam nad omejitvijo še zdaj . Na AC prekoračim za 20 kmh, enako izven naselja, v naselju pa do 10 kmh. Takšna kazen mi je še sprejemljiva .

V teh treh stavkih tiči problem pri slovenskih voznikih ....kajti počasi je treba voziti zaradi kazni
bonk.gif
, in ne zaradi varnosti!
To je tista kultura ki se nam vsakodnevno kaže v črni kroniki, in katera nas tepe ..... to bi mogli premagat in začet razmišljat da je počasneje varneje ....

Ne rečem da osebno vozim 100% po predpisih, se pa trudim da bi jih tembolj upošteval.

LP

Spet eden, ki ima več časa, kot denarja
evil.gif

Še vedno trdim, da so omejitve hitrosti velikokrat brezveze 50. Na levi in desni kolesarska(skoraj tako široka kot cesta) pa imaš 6 kilometrov omejitev 50
uf-1.gif
Vmes je slab kilometer 70.

Pri S sosedih je na vseh takih odsekih, kolesarska + naselje skoraj vedno 80 ali 70.

Lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik zmiguc pravi:
bonk.gif
, in ne zaradi varnosti!

Pa saj to je normalno, glede na to, v kakšnem sistemu živimo. Pri nas smo se nahitro in divje navadili na kapitalizem, da je to čisto logična posledica. Vrednota je neupoštevanje ostalih in grabljenje denarja. Naučili smo se, da se bolj sekiramo za denar kot za življenja drugih. Priznam, da mi več pomeni denar kot zdravje in življenje popolnega neznanca. Koliko se vas še upa priznat? Verjamem, da ste podzavestno več ali manj vsi takšni. Vsi se streznemo šele ko je katastrofa že tu, takrat je pa vsak sočuten in prizadet.

zmiguc

Pripravnik
4. sep 2007
75
1
8
A moraš prav dobiti kakega (nedolžnega) otroka na haubo da spremeniš mišljenje??
Sj ti voziš 70 .... nekdo ti nepričakovano skoči pred avto, zbiješ, umre .... ti nisi kriv, k on ni mel tam tist moment kaj iskat, sam če bi vozil po predpisih, bi ustavil in bi ga mogoče samo zbil brez hujših posledic .... Kako bi se po vsem tem počutil? ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če sam res ne bi bil nič kriv se ne bi obremenjeval. Ampak vsaka prehitra vožnja bi pomenila, da sem kriv in verjemi, da bi imel občutek krivde. Hotel sem ti samo povedat, da ni stvar mnenja, ampak nekaj čisto človeškega, da o slabih stvari nočemo razmišljat dokler se zares ne zgodijo... zato je večini vseeno kako se vozi po cesti.