Novi sosed bo gradil bajto...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
genius madonca ste "visoki"...

seveda nisi dolžan odgovarjat. dejansko tudi pisat na forum nisi dolžan. je čisto tvoja dobra volja.

eh ja...

bi bilo pa zanimivo prebrat še zgodbo druge strani... bi se marsikar morda drugače pokazalo;)

ampak mi je pa všeč, da sta dva nasprotnika končno na isti strani (Vsaj v tej temi)... bravo gato in štiber;)

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kurilnica pa res ni enostaven objekt, kot recimo pasja uta za štibrovega pudlja.
wink-1.gif

Pa s štibrom sploh nisva nasprotnika, prej prijatla-in to že dolgo.
smirk-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
joj kako lepo, da se dva na različnih bregovih združita v eno ko je tema gradnja.

odlično

bossta zgradila lep odnos;)

ja štiber tud pasja uta je objekt...:)

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
@štibr, ja če je not tolk placa, da lohka notri izvajaš zgodbico o mamici kužku in spolnih odnosih

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pasja uta je objekt?
confused-1.gif
ko je bil popis nepremičnin, sem popisovalko moram peljat na ogled "objektov" na robu gozda. Objekti so bili kupi drv - klaftre pokrite s salonitkami.
bonk.gif
Potem se je "vdala" in napisala da tisto niso objekti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A ni preverila, če je klaftra slučajno zložena na betonsko osnovo (= temelj)? Ker potem bi dejansko bil objekt.
tongue-1.gif

Je pa zanimivo kako različne pristope so imeli - pri nas se pa (k sreči) ni spustila v "drvarnico".

Bo pa zanimivo, ko bodo štartali projekt "vrednotenje II".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A ni preverila, če je klaftra slučajno zložena na betonsko osnovo (= temelj)? Ker potem bi dejansko bil objekt.
tongue-1.gif

Je pa zanimivo kako različne pristope so imeli - pri nas se pa (k sreči) ni spustila v "drvarnico".

Bo pa zanimivo, ko bodo štartali projekt "vrednotenje II".

saj pri nas se lopa 5x3,5 v gozdu (5m od ceste) tudi ni videla iz lufta. Z dvorišča se je pa vidi razločno, pa je ni videla.
evil.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Ponavadi gre za soseda, ki ima 1000m2 parcelo, pa mu "ne znese" da bi bajto postavil manj kot 4m od meje parcele (večini ni jasno da tudi sebi poslabša situacijo s tem, ko je bajta bližje meji kot bi lahko bila, pa ponavadi s tem ko je preblizu potencialno zniža vrednost lastne bajte), hehe. Poznam nekaj takih primerov - zame ni ideal kupovat bajto kjer lahko iz kopalnice gledam na 2m v sosedov wc... saj se da marsikdaj tudi s takimi argumenti pojasnit "normalnemu".

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
LOL - mere moje so tu nekje - in se vidi z lufta in ob prihodu, ter celo iz bajte, kjer se sedala in popisovala. Sam je zgleda študentka mela ornk dioptrijo.
grin1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
LOL - mere moje so tu nekje - in se vidi z lufta in ob prihodu, ter celo iz bajte, kjer se sedala in popisovala. Sam je zgleda študentka mela ornk dioptrijo.
grin1.gif

Boš ti imel pol orng dioptrijo ko se bo šlo za res
evil.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A zdaj se je pa šlo za kaj?
17758-icon_confused.gif

Drugače pa - dokler mi bo nekdo vrednotil "nepremičnino" glede na to ali ima vgrajeno klimo ali ne, obenem pa je nakup klime možen brez vpisa v zemljiško knjigo, mi ga lahko kratko malo potegnejo.
Pa ponavadi nisem proti pravilom in plačevanju cezarju kar mu gre - samo to kar so si tu zamislili je več kot bolano!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če je po odloku odmik 4 metre se brez soglasja soseda ne da bližje. konec debate.

2,5m pa rata že problem z vzdrževanjem objekta in dostopnostjo. napak države pa je, da se dovoli gradit na vrtovih, ne pa parcelah.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Parcela je dokaj ozka, me pa moti, ker je na drugi strani parcele doma njegov foter, on bi pa šel graditi k meni. Pač si mislim, da naj gre makar na mejo k njemu in ne k meni.

Okna k meni me ne motijo, bo tak videl le garažo. Vso ostalo dogajanje je na drugi strani hiše, ki pa je z njegove strani ne vidi.

Vrta ali bazena na tej strani ni, razmišljam pa, da bom v roku parih let iz svoje garaže naredil kakšno dodatno sobo, ki pa bi bila v primeru, da se mi preveč približa oz. bo njegova hiša visoka, večino temna.
Če je na drugi strani njegov fotr, je skoraj malo logično, da bosta dvorišča imala skupaj. Boljše, da se na drugi strani hiše dogaja dnevni direndaj, kot pa pri tebi. (moje mišljenje). razni odmiki od meje so lahko dokaj enostavni. Če zahtevaš 4m odmika, je kr dosti prostora, da ti v bodoče sosed nabije kakšen kurnik za mejo. A bo to boljše?? Moje mnenje je, da mu pustiš tolko, da bo po svojem okol hodil, renoviral ..... Kot praviš, je tam hiša že stala. Torej, če bo nova stala na istem mestu, nimaš kaj preveæ pogojevat. Tretje kar je, če misliš, da bi te bližina objekta motila (soseda), mu poveš, da naj vzdolž linije posadi ciprese in jih pusti na 2m+ višine.
Da bi ti njegov objekt zaprl razgled, mora biti že res fahn lokacija. Včasih ali pa večkrat, če ne zmeraj, smo ljudje takšni, da bi imeli super razgled, pogled do ne vem kod. K nam ne bi smel pa nobeden videt To pa ne gre

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
ksz

Pri nas so pravila igre bila pred enim letom takšna, da sem hišo lahko brez soglasja sosedov začel graditi s 4m odmikom. To velja za napušč in ne za fasado. Kljub temu so od mene zahtevali, da pridobim soglasja vseh sosedov pred izdajo GD. To si lahko privošči uradnica, da malo preveri medsoseske odnose. Sosedom sem nesel osnutek GD-ja.

Minimalni odmik od meje je bil dovoljen 2,5m, vendar z overjenim podpisom soseda. Zgoraj omenjeni podpisi niso bili overjeni.

Sedaj za v bodoče pa velja, da morajo biti objekti med seboj oddaljeni 10m (od napuščov zopet in ne od fasad). Razlog so požarna in druga varnost.

To se vse da razbrati iz lokacijske informacije parcele, tvoje in sosedove. Vloga stane dobrih 20€.

Če je sosedova parcela dovolj velika in nima kakšnih tehničnih težav, le želje, mu jaz ne bi pustil graditi tako blizu in to ne iz kakšne zlobe, ampak čisto iz praktičnih razlogov. Mnenje.